Denne politik vedrører Nationalligaen.dks online tilstedeværelse – på for eksempel Facebook, Twitter og YouTube.

Formålet med retningslinjerne

Politikken henvender sig til samtlige brugere af Nationalligaen.dk. Formålet med politikken er at fremme dialogen mellem Nationalligaen.dk og brugerne.

Politikkens kerne er en række råd, som er vejledende og lægger op til øget omtanke. Et underformål er at forebygge kommunikationskriser udløst af uhensigtsmæssig brug af sociale medier i forbindelse med Nationalligaen.dk.

Mål for kommunikationen

Nationalligaen.dk er til stede på de sociale medier for at lytte og for at profilere sig. Vi vil være der, hvor vores nuværende og mulige brugere giver meninger til kende om Nationalligaen.dk, for at lytte og lære.

Vi vil desuden bruge vores tilstedeværelse på de sociale medier til at profilere Nationalligaen.dk, skabe opmærksomhed, knytte netværk, vise åbenhed og forebygge fejlopfattelser om Nationalligaen.dk. Vi vil med kommunikationen på sociale medier understøtte og spille sammen med Nationalligaen.dks øvrige kommunikation.

Ærlighed

Vi vil være ærlige om vores rolle på de sociale medier og skrive, når det har relevans for emnet. Af samme grund skriver vi heller ikke anonymt og udgiver os ikke for andre. Når vi kommenterer på indlæg fra Nationalligaen.dk er det Nationalligaen.dks holdninger der bliver ytret.

Takt og tone

Vi vil udtrykke os med omtanke og formulere os på en konstruktiv måde. Vi overholder god debatskik, det vil sige afholder os fra nedsættende bemærkninger og injurier, grov slang og latrinære udtryk, racisme og sexisme.  Vi forventer samme tilgang til takt og tone fra vores brugere. Vi forbeholder derfor retten til at slette og blokere brugere der ikke overholder vores takt og tone.

Ingen bagtale

Vi vil på de sociale medier ikke bagtale vores konkurrenter, vores kunder eller vores egen virksomhed. Vi vil overholde markedsføringsloven i forbindelse med omtale af konkurrenter.

Dialog

Vi vil huske, at omdrejningspunktet på de sociale medier er dialogen. Vi giver plads til, at alle frit kan kommentere, og vi udøver ikke unødvendig censur eller fordrejende redigering af andres indlæg og kommentarer. Vi vil i debatter fremme fair play og sørge for lige forhold for alle deltagere. Vi går ikke i dialog med ’trolde’, altså personer som bevidst søger at afspore og ødelægge debatten. Vi forbeholder retten til at slette og blokere brugere der ikke overholder vores takt og tone.

Copyright

Vi respekterer copyright og husker referencer til kilder, fordi en tekst bliver mere troværdig og brugbar af gode kildehenvisninger.

Fortrolighed

Vi overvejer graden af fortrolighed af oplysninger, før vi skriver. Det gælder både i forhold til vores egen organisation, og i forhold til samarbejdspartnere og klienter. Vi vil overholde loven ved ikke at lække fortrolig information.