Foto: Tina Planeta

Det er næppe gået mange National Ligaen-interesseredes næse forbi, at Søllerød Gold Diggers har forstærket sig markant til den kommende sæson. Vi har fået en snak med Jimi Smidt Laursen om forløbet. Han fortæller, at det hele startede tilbage i sommerpausen i 2014. Jimi havde været af sted med landsholdet i to uger, men skulle tilbage til hverdagen og klubtræningen. Udsigterne for Gold Diggers var ikke gode, da en del af veteranerne havde meldt ud, at de var i gang med deres sidste sæson. Gnisten på holdet var der ikke, og omvæltningen fra at komme fra en landsholdssamling med højt motiverede og engagerede spillere var stor. Jimi gik med overvejelser om et klubskifte, men han ville kun skifte til en klub, hvor han så mulighed for at forbedre sig. Med det krav virkede Copenhagen Towers som det eneste alternativ, men som Jimi siger ”Efter 5 år i guld var, og er, bare tanken om den lilla trøje nok til at komme på andre tanker.”

I stedet tog han kontakt til hans gode ven, Peter Ebdrup fra Herlev Rebels. Peter blev præsenteret for idéen om at samle nogle af landsholdskammeraterne ét sted. Gnisten, tempoet og niveauet fra landsholdet skulle opnås på klubniveau. Peter syntes godt om planen, og Jimi begyndte at ringe rundt. De to var langt fra de eneste, der kunne lide tanken. Jimi var overrasket over, hvor mange der tilsluttede sig idéen, og da han var færdig med at ringe, stod omtrent 30 spillere på listen over interesserede. Alle havde ikke været omkring landsholdet, men mange af dem havde, og der var en god blanding af unge og lidt ældre spillere fra 4-5 forskellige klubber. I blandt de 30 var Phillip Friis Andersen, Joachim Hannesbo, Lars Ringgaard, Jesper Mabira, Toke Pilkær Eriksen, Søren Bakbøl, Morten Forsbøl, Daniel Ahlfeldt Erri Mortensen og Thomas ”TJ” Johansen.

Sammen mødtes gruppen flere gange for at diskutere deres fælles fremtid. De ønskede at skabe deres egen kultur i en klub, hvor der samtidig var plads til dem alle. Med de krav udelukkede de hurtigt Copenhagen Towers. De tog kontakt til Herlev Rebels og Søllerød Gold Diggers for at fremlægge deres plan og høre, hvad klubberne kunne tilbyde. ”Det var tydeligt efter vores samtaler, at vores ambitioner som gruppe passede bedst hos Gold Diggers, og at de kunne give os de bedste rammer for det vi gerne vil opnå”.

Efter at have været i gang i nogle måneder, er det hele ved at falde på plads, og nu ser vi bare frem til vores første kamp på lørdag mod 89ers, hvor vi for alvor kommer i gang” afslutter han.

Det bliver spændende at se, om den nye flok har fundet hinanden når det gør løs mod 89ers..