Billede: 1st Down Photo

Jakob Karkov er 22 år gammel, og kom til Aarhus Tigers for to år siden fra Odense Swans. Han skiftede klub, da han fik et hint om, at de stod og manglede en quarterback, da deres forhenværende quarterback, Mathias Lilhauge, skulle til Tyskland og spille. Hos Tigers så han også et større potentiale, da der var mere fokus på styrketræning og at sætte sig ind i en playbook. Sidste sæson, som var hans første hos Aarhus Tigers, bød allerede på mere struktureret træning, spillere der havde det samme mål samt en masse folk til træning.

Første sæson kontra den nye sæson

Det vigtigste Karkov tog med fra sit første år hos den århusianske klub, det var hvad de forskellige wide receivere kunne. ”De har forskellig fart, hænder, temperament og spilforståelse. Og det er vigtigt, at jeg ikke skal til at lære det nu. Den interne forståelse er dermed på plads. Så vi kan starte ud med at køre ruter med det samme – uden jeg skal til at lære hvordan de løber deres forskellige ruter.”

Seniortræner, Thomas Pedersen, har også rosende ord til Jakob Karkov:

Selvom det var hans første år hos Aarhus Tigers, så formåede han i høj grad at give os en vinder på QB-pladsen. Mange ville føle et pres med at tage over for Mathias Lilhauge på det tidspunkt, men Jakob Karkov var sej og faldt hurtigt ind i rollen”.

Han var lidt ”rå” i starten af sæsonen, men voksede med opgaven som sæsonen skred frem. Og den udvikling er trænerne i klubben sikker på fortsætter, da hans indsats i offseason har været god, og dermed understreger, at han vil amerikansk fodbold 100%.

Den kommende sæson

Den nye sæson starter til april. Den ser Jakob Karkov positivt på, og glæder sig til. De har fået Søllerøds spot fra sidste år, hvilket ikke var så slemt, da de ikke havde særlige mange ”tophold” at spille imod. Det vil sige Aarhus Tigers ikke skal møde særlige mange tophold denne sæson.

Så alt i alt skal holdet fra Smilets by ud og have en god sæson, hvor der skal scores en masse point.

Vi skal have maskinen til at køre. For når den er smurt, så kan vi virkelig gøre skade.”

Træneren giver også sit syn på den kommende sæson, hvor forventningerne til deres quarterback er høje. Han har nu været i deres spilsystemer i et år . Han førte ligaen sidste år i både touchdowns og interceptions. Man forventer dog at antallet af interceptions skal nedbringes her til den nye sæson. Det at have en type som ham som quarterback er vigtigt. Jakob Karkov er ung og dermed er der stadig masser af potentiale i ham. Samt virker han respekteret af samtlige holdkammerater.

Personlige mål

I offseason var ambitionen for Jakob Karkov, at styrketræning skulle spille en stor del, og det har den gjort – for sidste sæson vejede Jakob Karkov 87 kg, og nu er han oppe på 97 kg. De ekstra kilo på kroppen gør, at han vil kunne klare nogle hits. Dermed ikke sagt, han bliver en pocket-quarterback, da han stadig har den samme fart som før.

I selve sæsonen har han også et par mål – han gerne vil indfri. Han vil først og fremmest være en god leder for sit hold, og få spillerne omkring ham, derhen hvor de skal være. At vinde hver kamp så stort som muligt og komme helt til Mermaid Bowl. Og det er en fælles målsætning hele holdet har. Og til allersidst vil han gerne spille quarterback på landsholdet i stedet for wide receiver.

Årets første ligakamp bliver på udebane for Aarhus Tigers, hvor de skal op imod Triangle Razorbacks. Kampen spilles den 9 april.