Foto: Chris Palmgren (CP88 Photographer)

Lørdag står kampen om overlevelse eller oprykning mellem de to sjællandske hold Copenhagen Tomahawks fra National Ligaen og Kronborg Knights fra Kvalifikations Ligaen.

En hård sæson for Copenhagen Tomahawks

2018 viste sig at blive en hård omgang for Copenhagen Tomahawks, der i starten af september måtte se sig slået for tiende gang i sæsonen ud af ti mulige. En sæson som endte med National Ligaens laveste pointgennemsnit samt flest indkasserede point i sæsonen. Blot 10 point i snit pr. kamp er det blevet til i National Ligaen i denne sæson, samt 42,9 point er der indkasseret pr. kamp. En statistik, som taler for sig selv.

Stillingen er dog ikke ren og skær retfærdig for Copenhagen Tomahawks. Holdet der sidste sæson klarede skærene foran Amager Demons viste dog også nogle af holdets kvaliteter frem i denne sæson. Især første kamp mod AaB 89ers på udebane i Aalborg, der som flere gange før, viste sig at være yderst tæt. Faktisk stod der Tomahawks på 4 af kampens første 5 touchdowns i den kamp, så stillingen cirka midt i andet quarter var hele 26 – 7 til gæsterne, hvor løbeangrebet havde sprudlet, men måtte sig slået 26-36 ved kampens afslutning.

Dette blev dog det tætteste Copenhagen Tomahawks kom på en sejr i denne sæson og har dermed vidst i et par runder, at holdet skulle forberede sig på en overlevelseskamp i National Ligaen.

Kronborg Knights sigter efter den store scene

Kronborg Knights er et tidligere kendt navn i forbindelse med National Ligaen og endda Mermaid Bowl. Holdet har tidligere været i Mermaid Bowl hele fem gange, da holdet havde sin storhedstid i slutningen af 1990’erne samt starten af det 21. århundrede.

De to tætteste forsøg på at blive danske mestre og vinder af Mermaid Bowl var i 2005 og 2006, hvor holdet tabte til henholdsvis Roskilde Kings og Triangle Razorbacks med 23-6 og 21-16. Det tætte opgør i Mermaid Bowl mod Triangle Razorbacks var endda også Triangle Razorbacks’ første sejr i Mermaid Bowl, hvor de siden hen har domineret dansk amerikansk fodbold og vundet Mermaid Bowl hele syv gange, som det mest vindene hold i historien sammen med Copenhagen Towers. Dermed er Kronborg Knights et hold, som ved, hvordan det er at agere på den store scene og bliver derfor også en stor mundfuld for Copenhagen Tomahawks.

Yderligere havde Kronborg Knights endda to spillere, Christoffer Schalck og Troels Thorbjørn Nielsen, sendt med det danske landshold i sommer til Finland, hvor holdet spillede om EM Mesterskabet i A-Ligaen. Dette bevidner også om, at holdet har kvalitetsspillere, som kan være med på den helt store scene og i toppen af dansk amerikansk fodbold.

Hvorvidt det bliver Kronborg Knights, der skal tilbage på den helt store scene og spille i National Ligaen, eller om det bliver Copenhagen Tomahawks der endnu en sæson forbliver i den bedste række, får vi svarene på lørdag aften når mørket er faldt på.

Kampen spilles lørdag d. 6. oktober på Valby Idrætspark, 2450 København med kampstart klokken 18.00. Kampen bliver ikke streamet.

Facebook event: