Foto: Arkiv

Både Stallions og Rebels har haft ørerne i maskinen mod sidste års top 4, men står alligevel til at kæmpe om National Ligaens eftertragtede 6. plads. Ikke så meget fordi den giver adgang til slutspillet, men fordi det betyder sikker overlevelse. Efter 6 spillerunder tyder alt på, at en af favoritterne til at tage 6. pladsen skal findes i lørdagens kamp i Horsens.

Stallions og Rebels har spillet tilnærmelsesvis identiske sæsoner. Begge har de tre nederlag, hvor den eneste egentlig forskel her er antallet af møder med hhv. Tigers og Towers. Begge har en sejr over AaB 89ers og begge hev den sejr hjem i de døende sekunder af kampen. Stallions har tilladt 9 point mindre end Rebels, men omvendt har Rebels scoret 15 flere. Men her slutter lighederne også.

Gæsterne fra Herlev har igen i år en tynd spillertrup, og en del af spillerne kan forventes at blive brugt i en myriade af forskellige kapaciteter, men ét sted hvor der ser ud til at være plads til rotation er på QB positionen. Simon Dellgren var det eneste lyspunkt på angrebet i en ikke særlig velspillet første halvleg i Aalborg, men måske lidt ironisk var det Thomas Wolff som QB der var med til at afgøre kampen. Rebels-lejren ligger dog ikke skjul på, at angrebet skal hurtigere i gang for at hente en sejr. ”Vores offence skal ud og bevise, at vi bliver bedre for hver træning der går, og selvfølgelig kæmpe røven ud af bukserne og gøre hvad vi er gode til” fortæller Ronnie Kjær, HC for Rebels. Selvom det blev til et nederlag sidst de to hold mødtes tror Kjær alligevel på, at de har holdet til at det ikke gentager sig. ”Forventningerne til den kamp er helt sikkert en sejr. Det er det vi har arbejdet hårdt frem i mod til hver træning. Vi har hele tiden vidst, at vi i vores kampe mod Towers og Diggers ville blive overmatchet. Og derfor har vi haft klart mere fokus på den 3 ”dårligste” hold end på de andre hold”. For at det skal lykkes, skal forsvaret forsætte deres spil hvor de slap mod 89ers, og så tror han selv på at angrebet kan gøre det sidste.

Hos Stallions er truppen lidt bedre pakket, men også med en anelse mindre National Liga erfaring. De har den mentale fordel af at være på hjemmebane, og ikke mindst at have taget sejren i de to holds seneste opgør. HC Anders Bysted tror også på at de har holdet der kan gøre det. Han ved, at de har haft et par kampe hvor der ikke har været spillet op til spillernes bedste, men mener han kan vendes. ”Herlev er et hold vi har stor respekt for. De kom lidt langsomt fra start, men de er ved at spille sig i form. Omvendt skal vi selv tilbage på sporet og vende de seneste kampe til en sejr. For at nå i mål skal vi kollektivt spille op til vores bedste. Men jeg har fuld tillid til at vi er klar til at vende skuden”,   udtaler Bysted.

Det bliver næppe et offensivt fest fyrværkeri fra de to hold, men der kan forventes fysisk spil fra begge sider. Spænding er der i hvert fald rigelig mulighed for når bolden sparkes i gang kl. 14.00 på lørdag i Horsens.

Kampen streames her: http://nationalligaen.dk/nl-tv/

Seneste opgør

18.04.15         16 – 17           Horsens Stallions vs. Herlev Rebels

23.05.15         6 – 33            Herlev Rebels vs. Horsens Stallions