Foto: Per Falkeberg – Towers Media

Sidste kamp inden Mermaid Bowl venter de to hold når ubesejrede Copenhagen Towers hjemme tager imod AaB 89ers i den ende af to semifinaler.

En historisk afslutning og prikken over i’et

En dans på røde roser har det været for holdet fra Gentofte, Copenhagen Towers, der har fejet alt modstand af banen i denne sæson. Ikke et eneste nederlag er det blevet til for Copenhagen Towers i National Ligaen, hvor holdet har domineret siden første fløjt i sæsonen og blot holdt førstepladsen lige siden. Et velfungerende defense har lagt grundlaget for et offense, som kunne skabe en historisk sæson i National Ligaen. En sæson, hvor Copenhagen Towers i gennemsnit har scoret 47,6 point pr. kamp og blot indkasseret 18,6 point. Et imponerende snit, der skiller sig tydeligt ud fra de resterende hold i National Ligaen.

Copenhagen Towers og AaB 89ers er to mandskaber, som tidligere har mødt hinanden i otte opgør. Otte opgør, hvor Copenhagen Towers har vundet samtlige. Den mindste sejr i et indbyrdes opgør blev spillet i 2013, hvor Copenhagen Towers ”blot” vandt 28-0 i Aalborg. Ellers er det i denne sæson blevet til sejre på 8-57 i Aalborg og 50-9 hjemme i Gentofte for de forsvarende mestre. Imponerende indbyrdes statistikker, som tyder på et hjemmehold som storfavoritter inden semifinalen løber over stablen.

Muligheden for Mermaid Bowl

Trods to store nederlag til netop Copenhagen Towers har AaB 89ers haft en fin sæson, der har budt på fem nederlag og seks sejre, hvor seneste fremkom i wild card kampen mod Frederikssund Oaks, hvor sidstnævnte blev sat på plads med et nederlag på 27-0 og dermed sendte det nordjyske hold i semifinalen. En kamp, hvor et Frederikssund Oaks der tidligere i sæsonen har vist sig habile for nogle store spil blev holdt fint i skak af den defensive linje fra AaB 89ers. Udover dette viste AaB 89ers endnu mere kvalitet på løbespillet end det tidligere har været tilfældet i denne sæson, hvor holdet dog scorede samtlige point ved hjælp af kastespil. Dog bevidner dette om flere tangenter, som kan spilles på for et AaB 89ers der vil gøre alt for at byde hjemmeholdet Copenhagen Towers op til dans.

Hvorvidt om Copenhagen Towers skal fortsætte en historisk sæson og gå ubesejret hele vejen til Mermaid Bowl eller om AaB 89ers kan snyde dem på målstregen får vi svarene på lørdag aften.

En dag, som byder på yderst meget underholdning i Gentofte, hvor der forinden den spændende semifinale i National Ligaen også spilles Dannebrog Bowl. Dannebrog Bowl der altså er DM finalen i flag football, hvor man kan se TE Phillip Tue prøve kræfter med flag football hos Herlev Rebels, inden han trækker i Copenhagen Towers trøjen i semifinalen.

Kampen spilles lørdag d. 29. september på Gentofte Sportspark, Ved Stadion 10, 2820 Gentofte med kampstart 16.00. I den anden semifinale tager Aarhus Tigers hjemme imod Triangle Razorbacks.

Facebook event:

Seneste indbyrdes opgør:

15/09 – 2018 – AaB 89ers – Copenhagen Towers 8–57

23/06 – 2018 – Copenhagen Towers – AaB 89ers 50-9

10/06 – 2017 – Copenhagen Towers – AaB 89ers 50-6

29/04 – 2017 – AaB 89ers – Copenhagen Towers 0-40

20/08 – 2016 – Copenhagen Towers – AaB 89ers 42-14