Foto: Michael Quist

Amager Demons har været sæsonens positive overraskelse i National Ligaen, men semifinalen kunne meget vel blive endestationen for dem. Her venter en kamp på udebane mod vinderen af grundspillet, Copenhagen Towers.

Copenhagen Towers er efter en flot sæson klar til en semifinale på hjemmebanen i Gentofte. Demons troede længe, at de skulle endnu en tur til Jylland for at spille semifinale, men da Gold Diggers hev en sen sejr hjem over Tigers, var jublen stor i Demons’ holdbus.

Head coach John Stevenson er allerede stolt af sit hold og deres præstation i denne sæson. ”Jeg har hele tiden sagt, at vi ikke ville blive bedømt på enkelte kampe i løbet af sæsonen, men på hvordan vi sluttede sæsonen. At nå til semifinalen er en fantastisk følelse, og jeg er så glad for alle involverede i Demons får chancen for at opleve så stor en kamp.”, skriver han til Nationalligaen.dk.

Demons har tidligere mødt Towers, så de ved nogenlunde, hvad de kan forvente, men kampen denne gang bliver alligevel anderledes, mener han: ”Vi ved, hvad vi kan forvente fra Towers. Vi ved, at de er et tophold med succeser i bagagen, men på det her tidspunkt af sæsonen betyder intet af det noget for os. Vi nyder vores spil og vil komme ind til kampen med intet at tabe og en vis form for selvtillid fra vores tidligere sejre, hvor vi var bagud, men endte med at slå Rebels og 89ers.”

Stevenson fremhæver afslutningsvis fire af sine spillere. Lars Hyrsting er den ene. Han har opnået 1337 yards, et snit på 7,6 yards per løb og 14 touchdowns. Derudover roser han sine tre rookie linebackers; Johannes Christensen, Kristian Lauritsen og Marc Lindgaard. Han skriver, at de tre er vokset i løbet af sæsonen, og har mange år som startere til gode.

Hos Towers er man også glade for at være i semifinalen, men tilgangen til semifinalen er lidt en anden. Demons er glade for overhovedet at være nået til semifinalen, mens det vil være en skuffelse af de store for Towers, hvis ikke de skal spille Mermaid Bowl i Horsens d. 8. oktober.

Peter Herbild, head coach for Towers, glæder sig en smule over, at hans hold ikke skal møde Aarhus Tigers, men han har også stor respekt for Demons: Jeg synes Tigers var blevet meget bedre end de var i foråret, så vi lever fint med ikke at skulle møde dem. Når det er sagt, så er Hyrsting brødrene altid en mundfuld.”

Langt de fleste forventer, at Towers slår Demons, men Herbild har stor tiltro til sine spillere, når det kommer til at håndtere presset. ”Vi har været i semifinalen 5 år i træk så vi ved hvad det handler om. Presset er stort men jeg forventer at spillerne håndterer det.”, skriver han.

Herbild udpeger Magnus Bitsch, Philip Hargett og Anton Witmeur som profiler, mens han glæder sig til at se Michael Kayser tilbage efter hans skadesperiode, som har stået på siden landsholdspausen.

Towers er klare favoritter, men Demons har gang på gang vist, at de ikke giver op. Samtidig kan de gå ind til kampen uden nogen form for pres. Det vil blive en hårdt kæmpet kamp, og Towers får ikke foræret finalepladsen.

 

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1186031288121518/

Kampen spilles på Gentofte Sportspark med kampstart klokken 16.00. Husk at du kan se kampen på vores eget NL TV!

 

Seneste indbyrdes opgør

12.6.2016 – Copenhagen Towers – Amager Demons – 50-12

9.8.2015 – Copenhagen Towers – Amager Demons – 59-0

9.8.2014 – Amager Demons – Copenhagen Towers – 6-31

11.4.2014 – Copenhagen Towers – Amager Demons – 50-0