Foto: 1st Down Photo

Frederikssund Oaks har ofte før prøvet at gå ind til kampe som underdogs, og dette er heller ingen undtagelse, når de søndag d. 28 april, tager imod Triangle Razorbacks hjemme på Smartguard Field.

Oaks satser stort i år, hvor de har hentet tre amerikanere ind, og samtidig har formået at holde fast i truppen fra sidste år. Af de tre amerikanere, forventes det dog kun, at det er de to af dem, der spiller, da deres QB Aaron Ellis, først er udset til at få debut i næste kamp, da han endnu ikke har fået sin arbejdstilladelse.

Det er et par uger siden, at Oaks spillede deres første kamp, og de har derfor haft god tid til at restituere og få justeret, hvor der skulle justeres. De spillede den første kamp imod Copenhagen Towers, hvor første halvleg var en meget lige affære, med stillingen 12-7 i pausen. Særligt Oaks’ defensive front-seven gav Towers problemer, hvor det blev til flere sacks og tacklinger i backfield. I anden halvleg viste det sig, at Towers var et bedre mandskab og kampen endte 42-7.

Oaks har arbejdet på at holde kampen tæt i fire quarters, og HC Mark White udtaler: ”Den primære ændring er, at vi har fået integreret vores 2 amerikanske defensive signings dybere i vores systemer, især LB Isiah Carter (den anden er Darion Simmons, DL), som kun lige var landet før kampen mod Towers, forventer jeg mere af. Derudover har vi nu endelig mulighed for at træne på en bane med linjer der matcher en football bane, og det gavner naturligvis træningsniveauet. Sidst, men ikke mindst, har vi naturligvis bygget videre på de angrebspakker, som var meget begrænsede i den første kamp pga. Den tidlige sæsonstart og at jeg selv havde været i USA indtil midt marts med praktik.

På den anden side har vi Triangle Razorbacks. De har ligeledes spillet en enkelt kamp i NL, men også spillet en europæisk kamp imod Vienna Vikings fra Østrig. Første kamp i NL var i mod 89ers, og gav måske anledning til flere spørgsmål end svar omkring Razorbacks. Razorbacks annoncerede nemlig kort efter Mermaid Bowl sidste år, at alle tre amerikanske imports ville komme tilbage til Vejle i denne sæson, alligevel var det kun QB Reed Gottula, der var at finde på rosteren. Det var der en god grund til. LB Tyler Conditt blev i offseason tilbudt drømmejobbet hjemme i USA, og nåede til enighed med Razorbacks om, at han skulle tage imod dette. WR Jairus Moll havde tiltrukket interesse fra den netop nyopstartede AAF liga i USA. Herudover var det også meget atypisk for Razorbacks at lukke så mange point ind, som de netop gjorde imod 89ers, en kamp, som de vandt 46-42. Efter kampen, har Razorbacks også været i Østrig, hvor de mødte Vikings – endnu en kamp, hvor Razorbacks lukker rigtig mange point ind (60-0). Dog fik vi besvaret spørgsmålet omkring, hvem der skal tage over efter Tyler Conditt – nemlig Dylan Reda, som vi tidligere har stiftet bekendtskab med i NL, da han før har tørnet ud fra Razorbacks. Spørgsmålet er så om Jairus Moll kommer retur nu, hvor AAF er lukket ned?

Razorbacks er klar over udfordringerne, der har været på den defensive side af bolden, og HC Kristian Worm udtaler: Vi er bevidste om udfordringerne på defense, og det er noget, vi arbejder på hver eneste dag. Vi har været ramt af mange skader i off-season, og selvom de er blevet klar lige op til sæsonstart, har det tydeligt kostet i rytmen. Derudover er vores nye styrmand, Dylan Reda, lige landet. Jeg er ikke bekymret, for vi har rigtig dygtige spillere, men det er klart, at vi skal til at præstere og vise, at vi er tilbage på sporet.

Omkring Oaks’ offensive tilgang, udtaler HC Mark White, ”Vi skal ud og forsøge at kaste bolden mod dem, derudover skal vi have rettet op på nogle af de udfordringer vi havde i den første kamp mod Towers. Hvis vi kan holde QB oprejst har vi en chance offensivt.”

På den defensive side af bolden skal Oaks først og fremmest lukke ned for Razorbacks’ utroligt effektive run game. Et spørgsmål her er dog om RB Geoffrey Lewis er med. Han spillede nemlig ikke, da Razorbacks var i Østrig. Oaks LB Michael Mortensen vil især være nødt til at spille en stor rolle som runstopper.

Razorbacks skal have fundet en rytme på defense, hvor Dylan Reda skal være bindeleddet nu, hvor han har haft yderligere to uger, at arbejde i.

Offensivt er det potentielt to forskellige Razorbacks offense’ vi kan se: Spiller Geoffrey Lewis, kan vi forvente, at han kommer til at spille en stor rolle for dem, og deres offense vil være meget afbalanceret mellem run/pass. Spiller han derimod ikke, så kan vi forvente, at det bliver kemien mellem QB Reed Gottula og WR Niko Lester, der bliver den afgørende faktor.

Kampen spilles på Smartguard Field (Kornvænget 4, 3600 Frederikssund) d. 28. april kl. 14:00.

Se Facebook event her:

Tidligere opgør

02.09.18         Triangle Razorbacks vs. Frederikssund Oaks 42-0

24.06.18         Frederikssund Oaks vs. Triangle Razorbacks 0-55