Foto: 1st Down Photo

Det ligner et klassisk opgør mellem top og bund, når Herlev Rebels byder Søllerød Gold Diggers velkommen søndag eftermiddag. Rebels skal forsøge at glemme det store nederlag til Towers og samtidig sætte sæsonens første point på tavlen, mens Gold Diggers kommer fra en sikker sejr mod Demons, og har umiddelbart alt at tabe mod Rebels.

Head coach for Herlev Rebels, Ronnie Kjær, fik lidt af en trænerdebut, da han så sit hold tabe 56-0 til Towers i forrige weekend. Alligevel er Kjær meget positiv, da han fortæller om processen efter nederlaget: ”Vi har fået set noget film på kampen, og skal bare arbejde videre på det, der virkede mod Towers. Og så skal vi ikke give bolden væk 6 gange med interceptions og fumbles. så er jeg helt sikker på, at det ikke bliver et shootout igen.”
Det virker måske ikke som det mest realistiske for Rebels at drømme om sejren, men kampen kan sagtens blive en succes for Herlev-holdet, selvom det ikke nødvendigvis ender med et W. ”Succes mod Diggers vil helt sikkert være at holde scoren nede, og så skal vi i gang med at lave nogen point. Og med de justeringer og tiltag, vi har lavet, så er jeg helt sikker på, at vi kommer ud og giver meget mere af os selv”, siger Kjær.

Rebels har to af ligaens bedste hold i de to første kampe, men det er ikke noget, som irriterer Kjær. Han er derimod glad for, at de kan bruge de to kampe til at banke noget rust af og være klar til deres kamp mod AaB, som han mener, bliver en af konkurrenterne til Wild Card-pladserne. Han siger afslutningsvis, at holdet ikke er synderligt ramt af skader, og han er glad for de 28 mand, der er klar til søndagens opgør.

Man kunne tro, at der i Gold Diggers-lejren blev opsat nogle ”del-mål” i en kamp, hvor man er så stor favorit, som det er tilfældet søndag. Det er dog ikke noget, som Troels Vestergaard arbejder med hos sit hold. Her er der ene og alene fokus på at få sejren med hjem.

Der burde samtidig være mulighed for at se et endnu stærkere Gold Diggers-hold, end det man så i deres kamp mod Demons. Vestergaard siger til os: ”Hver position har deres fokus og de ting vi har arbejdet med siden Amager kampen, er forhåbentlig blevet bedre til weekendens kamp.”

Der er ingen tvivl om, hvem der er favorit til kampen, men begge hold lyder til at have gang i nogle spændende projekter. Rebels spillede i forrige sæson to rigtigt tætte opgør mod Gold Diggers, og man kan som neutral tilskuer håbe, at de kan gentage det på søndag.

Kampen spilles søndag d. 24. april klokken 14.00 på Hjortespringskolen (Dildhaven 40, 2730 Herlev)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1536684576636088/

Seneste indbyrdes opgør
31.5.15 – Søllerød Gold Diggers-Herlev Rebels – 37-20
2.5.15 – Herlev Rebels-Søllerød Gold Diggers – 16-30
21.9.14 – Søllerød Gold Diggers-Herlev Rebels – 27-0
10.8.14 – Herlev Rebels-Søllerød Gold Diggers – 24-23
4.5.14 – Søllerød Gold Diggers-Herlev Rebels – 55-12