Foto: Per Kronvold

Rigtig spændende blev det aldrig, da Horsens Stallions hjemme tog i mod Aarhus Tigers. Til det var gæsterne ganske enkelt for velspillende på dagen. Tigers trak hurtigt fra, og bragte sig cirka midtvejs igennem 3. quarter på slutstillingen 42 – 0.

Vi havde i kampens optakt beskrevet, hvordan en forhenværende Tigers-profil i Jonn Mathews skulle afløse en anden, nemlig Frederik Oldenburg, men da kampen blev sparket i gang, viste det sig ikke helt at holde stik. Begge var nemlig klædt om og klar til kamp for de sort-hvide tigere. Hvor søndagens gæster havde forstærket sig henover sommeren, var der tyndet lidt ud på Stallions’ sidelinje, da både Tamás Gál og Anthony Clarke har forladt truppen. Clarke pga. en skade og Gál pga. sygdom i familien. Det betød, at et tyndt Stallions-mandskab skulle stå for presset fra Tigers havde fået flere af holdets profiler tilbage fra skade, og som havde noget at bevise for football-Danmark

Gæster startede som lyn og torden

Stallions startede med en enkelt første down efter at have modtaget kickoff, og det blev holdets eneste indtil midt i 2. quarter. De måtte derimod se deres første punt blokeret. Tigers var tæt på at sætte de første point på tavlen, da en helt åben Justyn Shackleford tabte bolden i endzone, og efterfølgende på et brændt FG. Shackleford gjorde dog skaden god igen på den efterfølgende serie på et 31 yard catch, og satte dermed de første 7 point på tavlen. Lasse Lykke stod for de næste point og som en afslutning på et imponerende første quarter, var det Frederik Oldenburg, der satte et punktum på de første 12 minutter.
Tidligt i 2. quarter var det Tigers’ forsvar, der kom på tavlen, da Lau Hartoft interceptede bolden og fik sig kæmpet vej til endzone til pausestillingen 28-0. Herefter gik Tigers lidt i stå, og det så endeligt ud til at lykkes Stallions at finde lidt af rytmen.

Spændingen kom aldrig tilbage

Det var som om at luften var gået lidt af hele ballonen i 2. halvleg. Tigers startede egentligt, hvor de slap med et langt kickoff return til touchdown, og på den efterfølgende serie skulle Lasse Lykke kun røre bolden én gang, før han igen satte point på tavlen. Stallions kom bedre med og pressede Tigers i redzone flere gange, men scoring blev det aldrig til. Omvendt var det lidt som om, at Tigers mistede koncentrationen, og det lykkedes dem ikke at score yderligere i 2. halvleg.
Man sad som tilskuer til kampen, og følte hele tiden, at Tigers havde et ekstra gear at give af som Stallions ville få svært ved at matche op mod. Det sås glimtvist, når forsvaret blev presset eller efter et skidt spil på angrebet. Med scoringer på alle enheder virkede det umiddelbart optimalt, men det lykkedes alligevel ikke hjemmeholdet at strikke et længere drive sammen, som blev afsluttet i scoring. Det var de store spil, der gjorde forskellen. Et faktum Stallions’ cheftræner, Anders Bysted, i noget omfang også godt kunne acceptere. ”Det de scorer på er de store spil. Hvis vi kan få styr på det så ser det okay ud. Vi kan bare ikke tillade touchdown på touchdown der er mere end 40 yards lange. Det havde været noget andet hvis de bare havde flyttet bolden efter behag, men det er store spil det hele og det må vi kunne scheme os ud af”. ”42-0 er aldrig sjovt at tabe med, og jeg er overhovedet ikke tilfreds. At vi ikke få scoret er håbløst, men at de kun er store spil de scorer på kan jeg lidt gå med til. Det er tit en bedre atlet end os der gør det og det er svært at gøre så meget ved. Hvis en mand er hurtigere, så er han hurtigere” uddyber Bysted omkring kampens forløb. Han var meget skuffet over at de nye ting på angrebet ikke gav pote, og følte slet ikke, at de havde bevist, hvad de kunne. ”Vi forsøger at gøre noget nyt, men det har de næsten allerede læst med det samme. Måske er det en mangel på at vi ikke er mere kreative. De er et hurtigt hold, et rigtig hurtigt hold og de kommer hurtigt ud og opsnapper spil der plejer at give os mere. Det er nok til at gøre at vi ikke scorer” afslutter han.

Det bedste spil har vi ikke set endnu

”Det var okay, vi er tilbage” lød det umiddelbart efter kampen fra en meget fattet Tigers-træner, Thomas Pedersen. ”Vi havde en idé om at vi godt kunne komme ud og vinde med den hustle og de ting vi har arbejdet på til træning. Vi gjorde ikke noget specielt stort eller avanceret. Vi gjorde nogle af de samme ting på banen som vi plejer, vi gjorde det bare lidt hjurtigere, lidt bedre og lidt hårdere. Det her er et produktet af et par gode træninger”. Han og resten af holdet har nydt godt af at få en række af de spillere, der før sommerpausen var skadede tilbage i truppen. Det har betydet en bedre dybde, mener han, og forklarede også, at de dermed undgik at presse folk ud i situationer hvor de kunne forværre en skade. ”Hvis jeg siger vi har set det bedste fodbold fra vores side i år, så håber jeg da at jeg tager fejl. Jeg synes vi i perioder af kampen spiller rigtig, rigtig pænt. I slutningen af første halvleg laver vi nogle fejl og får os selv lullet lidt i søvn. Jeg synes tilgengæld vi kommer rigtig stærkt igen efter halvlegen. Jeg tror bestemt vi har et gear mere. De her drenge vi har fået tilbage skal bare have noget mere træning sammen så tror jeg også vi rykker os. Det føler jeg at vi gør hver træning” ,afslutter Thomas Pedersen. Også hos den tilbagevendte Jonn Mathews var der tilfredshed at spore. ”We had to change our attitude. I think today was a good first step. We got to have an attitude that makes us a team noone wants to play, and I think that because we were a 2 and 5 team, teams kind of look past us and teams started to play with us where maybe in the past they had no business playing with us. So we got to have an attitude where we come out here and play like we know we can play” lød det fra den talentfulde amerikaner. ”It’s a good group of guys, with high energy. I am old, so I am not here to be a saviour, I am just here to bring a little attitude to the team” fortæller Jonn til sidst om at være tilbage.
Han, Thomas Pedersen og resten af Tigers møder om en uge Herlev Rebels på hjemmebane, mens Bysted og Stallions tager i mod Triangle Razorbacks allerede på lørdag.

-Scoringer-
1. Quarter:
7 – 0 Jakob Karkov til Justyn Shackleford, 31yds (PAT good)
14 – 0 Lasse Lykke, 47yd (PAT good)
21 – 0 Jakob Karkov til Frederik Oldenburg, 17yds (PAT good)

2. Quarter:
28 – 0 Lau Hartoft, interception return 35yds (PAT good)

3. Quarter:
35 – 0 Justyn Shackleford, KO Return, 90yds (PAT good)
42 – 0 Lasse Lykke, 56yds (PAT good)