Foto: Nini Skjoldager // Towers Media

Copenhagen Towers sikrede sig førstepladsen i National Ligaen efter lørdagens opgør, hvor de på hjemmebane slog AaB 89ers med svimlende 64-28.

Buldrende start af hjemmeholdet

Det blev et sandt målorgie i Gentofte lørdag eftermiddag, da Copenhagen Towers kørte AaB 89ers over med en storsejr på 64-28. Trods en relativ lav pointhøst, sammenlignet med tidligere sæsoner, med knap 21,5 point i snit pr. kamp, så kom det ret uventet, at Copenhagen Towers satte hele 64 point på tavlen i opgøret, hvor de dog også tillod AaB 89ers at få 28 point på kontoen.

Hjemmeholdet Copenhagen Towers kom tidligt foran, hvor Mj Williams efter få minutter kunne gøre det til 6-0. Et trickplay og en god grebet bold af Philip Tue udbyggede det til 8-0. Et enormt langt kast af Calvin Stitt fik endnu engang kørt Copenhagen Towers ned ad banen og Michel Konate kunne løbe bolden over linjen og dermed sikre, at Copenhagen Towers var foran 15-0 mod slutningen af første quarter. Dog skulle et mesterværk af Rashad Greene og Alexander Kronborg bringe lidt spænding tilbage i opgøret og ændre stillingen til 15-8 inden første quarter kunne fløjtes af.

Målfest i Gentofte

Målfesten skulle fortsætte og skulle vise sig at blive sæsonens pt. mest scorende kamp. Michel Konate kunne efter få sekunder i andet quarter udbygge føringen til 22-8. Dernæst bølgede spillet lidt frem og tilbage og AaB 89ers fik sat nogle gode spil ind også. Næste scoring skulle dog falde ved et spændende play af Calvin Stitt, der dog også skulle bruge lidt held. En lille afretning af Mikkel Stilling sendte bolden i favnen på Jacob Green og så stod der pludselig 29-8 og var lang vej igen for AaB 89ers såfremt de skulle komme tilbage i denne kamp.

Flere gode plays fra Breon Allen skulle også inddrages før pausen, hvor også Breon Allen kunne føre bolden ind over linjen og sammen med Frederik Nielsen bringe lidt spænding tilbage i opgøret med stillingen 29-16, dog stadig med to scoringers rækkevidde til hjemmeholdet. Et hurtigt forsøg på et onside kick fra AaB 89ers blev dog samlet op af Copenhagen Towers og gav dem endnu en høj field possesion. Her krævede det også kun ét play af Anton Witmeur til at bolden igen lå i endzone og Copenhagen Towers igen gjorde afstanden til tre scoringer på ny med stillingen 36-16.

I tredje quarter kunne hjemmeholdet fortsætte deres gode takter fra første halvleg, hvor der havde været store huller i forsvaret og masser af plads til bl.a. Mj Williams, der også i begyndelsen af tredje quarter kunne løbe bolden ind til 43-16, hvilket definitivt satte et punktum for, hvem der var på vejr til at hive en sejr i lørdagens kamp. Lynhurtige bevægelser og flere gode løbespil fra Breon Allen gjorde dog, at AaB 89ers pyntede lidt på det større forspring og ændrede stillingen til 43-22 midt inde i tredje quarter.

Der skulle komme endnu fleres scoringer i tredje quarter såvel som i hele kampen, hvor Calvin Stitt først var tæt på en interception, der dog blev battet op i luften, hvor WR fra Copenhagen Towers, Magnus Jensen, roligt kunne pille bolden ned og gøre det til 50-16, som også blev den sidste scoring i et yderst dramatisk tredje quarter.

Fjerde quarter startede som det tredje sluttede, med endnu flere scoringer fra begge hold. AaB 89ers skulle være første hold på tavlen i fjerde quarter, hvor et kort missil fra Alexander Kronborg gjorde det til 50-28. En del ændringer blev foretaget fra især Copenhagen Towers’ mandskab og flere af de indskiftede spillere skulle vise sig frem i sidste quarter. To af disse var QB Kasper Skyum, der kunne finde TE Mikkel Enevoldsen og med knap ni minutter tilbage af kampen sætte endnu en scoring på tavlen. Flere høje og dårlige snaps fra begge hold bragte også lidt spænding ind i fjerde quarter, selvom kampen for længst var afgjort. Med få minutter tilbage af kampen skulle Anton Witmeur igen på tavlen og kunne gøre det til kampens slutresultat 64-28.

En yderst hæsblæsende kamp med et hav af scoringer, hvor der var aktivitet hele kampen igennem og de fremmødte fans på Gentofte Stadion fik underholdning for hver en krone.

Kampens slutresultat: Copenhagen Towers – AaB 89ers 64-28

Se highlights fra kampen her: