Af Dennis Vestergaard
Foto: SBC Photo

1st Down Photo

For anden sæson i træk, kommer National Ligaens MVP fra det nordjyske, AaB 89ers. Sidste år var det amerikanske Breon Allen, der løb med titlen. I år er titlen tilbage på danske hænder, hvor WR, Magnus Urth, overtager den. Urth har spillet sin første sæson i AaB 89ers, hvortil han skiftede inden sæsonen. Indtil da, har han spillet for Aarhus Tigers. 89ers, og ikke mindst Urth, har haft glæde af amerikansk QB i år, hvor Shelton Eppler og Urth meget hurtigt fandt kemien imellem dem. Inden sæsonen udtalte head coach, Austin Jones “…bringing in Magnus Urth has added a new dimension to our offense.” Han  tilføjede også “Eppler and Urth, I think that’s a combination National League fans will be hearing a lot of.”. Med hele 73 catches frem til og med semifinalen, har Urth mere end 10 catches pr. kamp. Det er mere end 1/3 af 89ers’ 207 catches. Han har også mere end 100 yards pr. kamp (134), hvor han når op på 943, som er hele 41% af deres kastede yards. Foruden det, er det også blevet til ét touchdown pr. kamp, hvor han nåede op på 7 stk. Selv i hans ”dårligste” kamp, får han 70 yards og 1 touchdown på blot 4 receptions.

Landstræner, Lars Carlsen har udtalt følgende omkring valget af årets MVP:

Jeg så Magnus første gang i 2015 på U17-landsholdet til U17 Nordiske Mesterskaber, hvor han kun var 14 år gammel.

Derfra har han været inde over U19-landsholdet ved flere lejligheder, og i år er han så inviteret med A-landsholdet i camp frem mod kampen om 5. pladsen ved Europamesterskaberne den 30. oktober mod Østrig.

Det er en fantastisk udvikling Magnus har været gennem siden vi ser ham første gang fra en usikker 14-årig i 2015, til en selvsikker 20-årig MVP i NL 2021.
Han er både hurtigt og teknisk dygtig, han spiller hvert spil 100% – og han er slet ikke færdig med at udvikle sig – det bliver meget interessant at se hvor god han kan blive.

(Artiklen fortsætter under billedet)

SBC Photo

Magnus har fortalt lidt om sin første sæson i den røde trøje, som har været en stor personlig succes, men lige manglede det sidste skridt holdmæssigt. Da han bliver stillet disse spørgsmål, ved han ikke at det er fordi han er blevet valgt som MVP.

Inden sæsonen skiftede du fra Aarhus Tigers til AaB 89ers. Hvordan vil du beskrive din første sæson i den røde uniform?
Min første sæson i den røde trøje har været fantastisk, synes jeg. Man skulle selvfølgelig lige vende sig til det nye system og de mange ny holdkammerater, men når man først kom ind i rytmen og blev en del af holdet var det fantastik at være et sted hvor man ku mærke fodbolden virkelig blev prioriteret med mange til træning hver gang. Jeg har været utrolig glad for at komme ind på et hold med ambitioner og gå på mod.
Hvis man skal kigge på det sportslige, ku’ det selvfølgelig have gået bedre og vi ville gerne mere og havde holdet til det, men fodbold er fodbold og sådan er det engang i mellem.

Fra allerførste kamp, var det tydeligt, at du og Shelton Eppler var på samme side. Kan du fortælle lidt om jeres relation?
Ja man kan sige Shelton og jeg hurtigt fik en god forståelse for hinanden på banen. Jeg tror det skyldes at vi hænger så godt sammen uden for banen og at vi begge har en indstilling og en forståelse om at vi har tilsluttet os AaB 89ers med en forståelse om at vi ville vinde! Vi har kunne lave aftaler individuelt når vi har haft brug af det, og det viser også hvor meget vi har turde stole på hinanden.
Som jeg nævnte før har vi et super forhold udenfor banen og har fra dag et kommet godt ud af det med hinanden. Jeg tror det er den åbenhed over for hinanden der har gjort vi har udviklet en speciel relation.

I et angreb, der har kastet bolden meget, har du alligevel mere end 40% af jeres yards gennem kastespillet, med 943 yards. Hvad er opskriften på den succes?
Ja vi har haft et offense der har bestået meget af kastet. Jeg tror ikke det har en stor betydning hvem der har yardsne. Ja det fedt jeg har haft over 40% af yardsne, men når alt kommer til alt, handler det om at vinde og det har vi ikke været gode nok til.
Og til hvad der er bagved min succes den her sæson, ja så er svaret: Austin, Jakob og Shelton
Jeg har været utrolig heldig at været blevet sat på et hold der var gode til at sætte mig i scene og så havde jeg en QB der er alt for god til at spille i Danmark.

Hvad ved folk ikke om dig?
hmmm ja hvad ved folk ikke om mig, alle defenses ved jo hvem jeg er 😉 ej spøg til side.
Jeg er en ung gut der lige er fyldt 20 år. Jeg går til dagligt på Risskov gymnasium med drømmen om at komme tilbage til USA og spille fodbold. Jeg er en gut med ambitioner og det er også grunden til jeg valgte at skifte til AaB i vinters.

Målet i 89ers, har i år været Mermaid Bowl. Hvad har været udslagsgivende for, at I må vente et år mere?
Jeg tror vi var uheldige, at blive ramt af en masse skader blandt vores starters i den afgørende del af sæsonen, men det skal ikke være en undskyldning. Vi manglede at gøre ting færdigt på begge sider af bolden.
Vi har snakket om tingene som et hold og har gjort os klar til sæsonafslutningen i Vejle på lørdag. Jeg tror stadigvæk på projektet i AaB og glæder mig til næste sæson hvor vi forhåbenligt tager havfruen med hjem til Aalborg 😉