Efter to meget ensidede Wildcard kampe, blev de to sidste semifinalister fundet. Først vandt Aalborg mod Frederikssund i en kamp, som var et var tættere end spået, men dog stadig klart med hjemmeholdet som vinder. Derefter stod den på et rigtig interessant topopgør i Vejle hvor Søllerød kom på besøg. Der gik dog ikke længe før den kamp blev afgjort, og SGD måtte tage hjem med noget af ørefigen. Gold Diggers havde ellers haft en opadgående formkurve de sidste par kampe, og der var der også mange der troede på Søllerød ville være en kandidat til at spille sig i Mermaid Bowl. Det blev der hurtig lukket ned for, og Razorbacks kan nu endnu engang spille med om en plads i Mermaid Bowl.

Dermed blev det dog også de fire topseedede hold der skal møde hinanden i semifinalerne nummer 1 mod nummer 4, og nummer 2 mod nummer 3.

Towers var inden Wildcard kamp med favorit til at gå i MB, og efter at Wildcard kampene blev afgjort, ser det da også ud til at det er netop Towers der har den nemmeste vej til Mermaid Bowl. Det er blot 2 uger siden at Towers og 89ers sidst mødte hinanden. Da blev det til en 57 – 8 sejr til Towers. Det skal dog siges at Aalborg ikke havde noget at spille for i det opgør, og derfor er det store sejr en smule misvisende.

Aarhus Tigers som har haft et lidt svingende efterår skal du tage mod et brandvarme Razorbacks hold som så rigtig rigtig skarpe ud i Wildcard kampen

Aarhus Tigers – Triangle Razorbacks

I weekendens første semifinale tager Aarhus Tigers imod Triangle Razorbacks. Aarhus har haft masser af tid til at forberede sig til slutspillet, da deres andenplads har været sikret i en hel del tid. Det bliver derfor spændende at se hvordan Tigers takler denne kamp.

WR Jesper Kold – DB Simon Knudsen

I kontrast til hans navn, har Jesper Kold været en af Aarhus Tigers absolut mest brandvarme spillere i efteråret. I holdets seneste opgør mod Søllerød Gold Diggers var Jesper Kold et af lyspunkterne, på et ellers forholdsvist stillestående Aarhus-angreb. Hvis Aarhus skal sætte point på tavlen, er det vigtigt at få gang i kaste-angrebet, og her vil Jesper Kold spille en kæmpe rolle

Som hans direkte oppasser kunne man forestille sig at Triangle Razorbacks ville spille deres brandvarme kort, Simon Knudsen, som i Wildcard kampen lavede hele tre interceptions. Simon Knudsen har været en fast bestanddel af Triangle Razorbacks defensive backs i mange år, men i dette efterår har han spillet særlig godt.

Razorbacks OTs – Tigers DEs

Triangle Razorbacks er rigtig gode på deres Offensive linje. Uanset om de bruger Mathias Stockamp, Nicholas Møller-Hansen eller Theis Bagnkop som deres offensiv tackle, har de nogle gode dygtige folk som både er store og kan bevæge sig. Det matcher fint med deres offensive strategi om at køre enten stretch eller power, som i begge tilfælde er løbespil der vil ende lige bag den om offensive tackle. I kaste-angrebet kan OTs få en rigtig vigtig rolle, da de kan være med til at skabe tid til hvem end der spiller quarterback, eller skabe åbne running lanes i tilfælde af Moll spiller QB.

Aarhus Tigers defensiv ends, har en rigtig god fysik. Både Peder Kjær og Simon Yde er store ends med lange arme der er bygget til at slås mod Razorbacks OTs. Med Kori Hurd i midten til at tage en stor del af opmærksomheden fra Razorbacks offensive linje, vil det være op til de to defensive ends at sætte hjørnet for Razorbacks farlige løbe angreb og at sætte pres på quarterbacken.

Copenhagen Towers – AaB 89ers

Copenhagen Towers må siges at være storfavorit i den anden semifinale. Det er blot 2 uger siden at disse to hold løb ind i hinanden og der blev det til en 57-8 sejr til Towers. Sidst disse to hold mødtes i Gentofte, i juni måned, var cifrene nogenlunde de samme, da Towers løb med sejren 50-9. Dog har Towers endnu ikke mødt quarterback Alexander Kronborg i et helt opgør da han i begge de to kampe uheldigvis måtte udgå. Og det er da også Alexander Kronborg der kommer til at være nøglen der kan give 89ers muligheden for at spille sig i Mermaid Bowl.

Randy Schroeder/Dayton Winn – 89ers defense

Towers angreb har været ekstremt eksplosivt i år, ikke mindst takket være Towers to amerikanske offensive spillere Randy Schroeder og Dayton Winn. Det første opgør i foråret mellem Towers og 89ers, var det Schroeder og Towers kasteangreb der havde en rigtig god dag. I det andet opgør var Dayton Winn på RB der løb over 130 yards. Kombinationen af disse to spillere kan være svært stoppe og det bliver også en mundfuld for 89ers at løse.

89ers defense har i store dele af sæsonen haft en meget aggressiv tilgang til kampene. Det har betydet at forsvaret har skabt nogle store spil, men desværre også har måtte lade nogle store spil gå imod sig. Med AaBs dygtige defensive linje og deres to store cornerbacks vil forsvaret have en god mulighed for at forstyrre Towers angrebet.

QB Alexander Kronborg – DB Magnus Bitsch

Alexander Kronborg har ikke færdiggjort en kamp mod Towers i år, og hele Danmark venter på at se hvad han kan, når han får lov at spille en fuld kamp. I rigtig mange kampe i år har han vist hvor dygtig en quarterback han er, med hans stærke arm og hans gode beslutninger. Omkring har han et hav af våben, og han står bag ved en af de dygtigste Offensive linjer i nationalligaen. Alle forudsætningerne er i orden for at Kronborg kan få en stor kamp.

En anden spiller der heller ikke har spillet meget i Towers-89ers opgørende i år er defensive back Magnus Bitsch. I det første opgør mellem de to klubber havde han en begrænset rolle, da Towers i den efterfølgende weekend skulle spille mod Swarco Raiders, og for to uger siden da de to klubber stødte sammen var Magnus ikke til stede. Magnus kan risikere at få en vigtig rolle, da 89ers gerne vil benytte sig af en del Run Pass options, samt at kaste bolden dybt. Det var tydeligt at 89ers forsøgte at udnytte hans fravær i det seneste opgør.