Mathias Kragh er i gang med sin første sæson som seniorspiller hos Triangle Razorbacks. Her er han gået på banen fuldstændig uimponeret, og spillet yderst overbevisende. Faktisk har han spillet så godt, at han pt. har nogle af de bedste stats i ligaen, selvom han blot er 22 år.

Lysten til at spille amerikansk fodbold opstod via lidt hyggebold med vennerne og ved at se NFL i fjernsynet. Han startede som linebacker, men spiller i dag som runningback. Mathias Kragh fortæller i dette interview om, hvordan det er at være den nye stjerne i National Ligaen.

At rykke op som seniorspiller

For Mathias Kragh var det at skulle være seniorspiller en fantastisk ting. Udsigten til at skulle op imod bedre modstandere og bruge tid med folk, som ligger en masse energi og tid i sporten ligesom ham selv, gjorde det at skulle være seniorspiller til noget spændende.

Som ”rookie” i National Liga-sammenhæng har han bevist, at han ikke kun kunne præstere godt på junior-niveau, men også rigtig godt i den bedste liga i Danmark. Og det høje niveau har gjort, at folk for alvor har lagt mærke til ham.

Alle i Razorbacks har naturligvis også lagt mærke til ham. Formand Thomas Christiansen er også glad for hans klubs nye profil, både på og udenfor banen: ”Han er blevet en betydelig faktor i vores angrebsspil. Vi var lidt nervøse for holdets løbeangreb efter Geoffrey Lewis tog til Frankrig. Men alle vores bekymringer er blevet gjort til skamme, da Mathias i den grad har leveret varen. Ud over hans åbenlyse resultater på banen, så er han en god holdkammerat, som altid har en positiv tilgang til træninger og gameplanning.”

Mathias har nu i en længere periode bevist sit værd for Razorbacks, og modstanderne må efterhånden bruge meget tid på at forberede sig på ham. Alligevel fortsætter Mathias med at producere yards for Razorbacks’ angreb, og Thomas Christiansen ser ikke nogen grund til, at det skulle ændre sig: ”Selv efter de første par kampe, hvor modstanderene vidste, at du skulle stoppe vores løb, har han fortsat med at skabe rushing yards i kampene. Jeg er overbevist om, at Mathias vil fortsætte den positive udvikling og blive en spiller, man skal gameplanne imod i mange år frem.”

Kragh har været en af sæsonens helt store overraskelser, og Christiansen virker en smule stolt over, at de i Vejle kan præstere et talent af Mathias’ kaliber: ”Det er selvfølgelig fantastisk, at vi får en spiller fra juniorrækkerne, som kan gå direkte ind på en starterplads på National Liga-holdet. Men det er ikke så overraskende med Mathias, da han allerede på U19-holdet viste, at han var en spiller, vi skulle holde øje med. Han spillede stort set alle snaps på U19, og han har hele tiden været en “playmaker”.”

Om at være den nye stjerne i National Ligaen

Troen på sig selv har Mathias altid haft:”Jeg har altid troet på mig selv som spiller. Og har glædet mig til at vise folk i Danmark, at jeg kan spille fodbold. Så det at mine stats følger med mine forventninger, er jeg bare rigtig glad for”.

Anerkendelsen som den nye stjerne modtager bliver modtaget med stor glæde. For i de erkendelser ligger nemlig at ens præstationer på banen bliver lagt mærke til.

”Det har givet mig et stort skulderklap. Specielt efter jeg blev cuttet fra u19-landsholdet, da de ikke mente de kunne bruge mig. Samtidig har jeg også bevist at landsholdet begik en fejl”.

Hvordan ser du jeres hold i forhold til de andres i National Ligaen?

”Jeg synes konkurrencen i ligaen i år er meget lige. Så det er ikke til at vide hvordan de forskellige hold står i forhold til hinanden, da jeg synes, at alle holdene har gennemgået store forandringer det seneste år”.

Mathias Kragh er helt klart blevet en stor profil i National Ligaen.