Den danske kicker, Simon Mathiesen, der de seneste fire år har sparket for Northwest Missouri University Bearcats, er kommet et skridt tættere på NFL, efter at han søndag viste sine evner frem for NFL-holdenes scouts og trænere ved en regional NFL Combine i den amerikanske hovedstad Washington D.C. Det fortæller Mathiesens agent, Scott Bergman til lokalavisen, Maryville Daily Forum.

“Simon sparkede field goals af forskellige længder samt forskellige andre øvelser”, sagde Berman, “efter øvelserne var færdige, blev de [spillerne red.] bedt om at blive og besvare spørgsmål”

Ifølge Bergman var der 16 kickers ved arrangementet, og omkring det samme antal NFL-spejdere.

Og ifølge agenten, var der interesse for danskeren fra både Seattle Seahawks og New York Jets.

Simon Mathiesen, der har en fortid hos Søllerød Gold Diggers, blev valgt som Mid-America Intercollegiate Association Special Teams Player of the Year efter en sæson, hvor han scorede på 18 ud af 21 field goals.

Mathiesen, der er fra Vedbæk nord for København, lavede 76 af sine 77 ekstra point forsøg. Og han forlod Bearcats med flere skolerekorder, blandt andet flest field goals i en sæson, i en karriere, og i en kamp.

Hans længste spark var en 46-yarder.

Northwest Missouri, der spiller i Division II, vandt i efteråret sit andet nationale mesterskab og det tredje på fire år.