Foto: Ralf Dietrich//SGD Football

Som bekendt spilles sidste runde i National Ligaen i weekenden, inden der spilles semifinale. Lørdag kl. 14.00 spiller Aalborg 89ers på hjemmebane mod Søllerød Gold Diggers. SGD spiller for en matematisk chance for at komme direkte i Mermaid Bowl, men da Towers spiller allerede kl. 12.00, vil SGD kunne holde sig opdateret på den kamp inden selv går på banen i Aalborg. 89ers kan med en sejr sikre sig en plads i semifinalen, men ligesom SGD holder sig opdateret på Towers-kampen, vil 89ers også holde øje med selvsamme kamp. Hvis Triangle Razorbacks taber den kamp er 89ers nemlig allerede sikret en plads i semifinalen og dermed vil der ikke være meget på spil i Aalborg. Hvis Towers vinder, bliver Towers nr. 1, SGD nr. 2, 89ers nr. 3 og Razorbacks nr. 4.

SGD og 89ers tørnede sammen i sæsonens åbningskamp i en kamp, som SGD vandt med 54-24 og selvom der er sket meget siden den 23. april, så står SGD også med favoritværdigheden i hænderne, når kampen sparkes i gang lørdag. Spørgsmålet er så hvilken tilgang de to hold kommer ind til kampen med, alt afhængig af det andet resultat. Det vil nemlig betyde at 89ers og SGD også skal mødes i semifinalen, hvilket kan give god grund til at spare på kræfterne og holde sine kort tæt på kroppen.

Ingen af holdene vil gå ind til kampen uden at gå efter sejren og derfor står SGD også stærkest, da de har spillet fantastisk efter sommerferien og har en bredere trup end 89ers har. 89ers tabte også senest med 56-19 til Towers, hvilket vidner om, at der er en forskel fra de to øverste hold i tabellen, ned til nr. 3 og 4.

Det bliver særligt spændende at se SGD’s unge RB’s, Magnus Nørgaard og Bertram Qvist, hvor Nørgaard har stjålet spilletiden i løbet af hele sæsonen, men i kampen mod Razorbacks greb Qvist chancen, da han spillede det meste af anden halvleg sammen med polske Michal Dybowicz. Yderligere kommer SGD’s WR’s også til at skabe problemer for 89ers, hvor Simon Føns skulle være tilbage i truppen, foruden Frederik Oldenburg, Jens Ole Kaae og Jonathan Steinhauer.

89ers er afhængige af, at alle de små ting kommer til at gå deres vej. Ingen tabte bolde eller dumme penalties og tacklingerne skal laves ved første kontakt. Det vil også kræve, at de kan holde bolden ude af hændende på SGD’s offensiv, hvilket kræver en stor dag af deres offensive linje og ikke mindst RB Andreas Rahbæk.

Dansk football skal naturligvis ses live, så tag endelig til Aalborg og se årets sidste kamp i grundspillet, da den desværre ikke bliver streamet.

Kampen spilles på Klokkevej 49, 9230 Svenstrup J.