Foto: SBC Photo

Triangle Razorbacks (1-2) skal hjemme i Vejle forsøge at komme tilbage på sejrskurs mod Søllerød Gold Diggers (2-1). Gold Diggers kan med en sejr sikre sig hjemmebanen i semifinalerne.

Runde fems andet opgør finder sted på søndag mellem Triangle Razorbacks, der indtager en fjerdeplads i National Ligaen, mens Søllerød Gold Diggers er at finde på ligaens andenplads.

De forsvarende mestre Triangle Razorbacks kommer ind til kampen med to nederlag i træk i bagagen. De tabte senest til i Aalborg med 26-34 til 89ers. De er derfor presset til sejr mod guldgraverne, hvis de vil være en del af top tre. Det er dog ikke bare en sejr der skal hjem, det er en sejr med mere end 29 point, hvor 89ers samtidig skal tabe til Towers, som kan give Razorbacks hjemmebanen i semifinalerne. Tiebreak reglerne er blevet gransket, og der er meget på spil i denne weekend.

Fordelen for vildsvinene er, at de har Adrian Jimenez tilbage og kampen spilles på deres hjemmebane. Deres spil mangler den sidste skarphed – og den får de brug for, hvis de skal tilbage på sejrskurs. Derfor er Søllerød Gold Diggers også en lille favorit i dette opgør.

Dagens udehold Søllerød Gold Diggers kommer fra en overlegen sejr på 56-0 over Aarhus Tigers, hvor de sad tungt på begivenhederne. Det gjorde, at Søllerød kunne give spilletid til blandt andet deres backup quarterback, Andreas Willumsen.

De skal dog have bedre styr på deres to point conversions. Mod holdet fra smilets by missede de seks ud af otte og mod Copenhagen Towers missede de tre ud af fire.

Indsigt fra de to head coaches

Som nævnt skal Triangle Razorbacks forsøge at få en sejr på kontoen igen her på søndag mod en stærk modstander. Til de to nederlag fra de forgående runder har Vejle-holdets head coach, Peter Nicolajsen, dette at sige:

”Vi kan se det på to måder. Vi har tabt to kampe, eller vi har været tre spil fra at vinde de to kampe. Normalt ville vi bruge en masse krudt på seedningsudregninger, men der er ikke så meget at spekulere over i forhold til hvem vi skal møde, da vi uanset hvad får en hård semifinale”.

Den aktuelle fjerdeplads i National Ligaen er ikke tilfredsstillende for Triangle Razorbacks, hvilket Peter Nicolajsen også begrunder overfor Nationalligaen.dk:

”Hver gang vi taber en kamp, er det en skuffelse, men jeg vil ikke skamme mig over at slutte efter AaB 89ers (eller nogen af de andre) i grundspillet”.

Hos modstanderens head coach, Troels Vestergaard, er det også en spændende og tæt kamp, der venter dem på søndag. Om de er favoritter, tager han ikke stilling til overfor os:

Jeg bekymrer mig ikke om, hvem der er favoritter. Jeg har kun fokus på at forberede holdet så godt som muligt. Vi forbereder os som vi altid gør. Det er ved at se video, og lave en gameplan ud fra det. Så der venter os en hård kamp med to gode hold på søndag”.

Det skal du holde øje med

Triangle Razorbacks råder igen over Adrian Jimenez. Det er vigtigt for dem, da han er svær at få ned, og han har en rigtig god topfart, når der er plads. Det gør, at de kan bruge Niko Lester lidt mere som receiver. Den position spillede han også sidst de stod overfor Søllerød Gold Diggers. Så det bliver et spændende aspekt at holde øje med i kampen.

Hos det sjællandske mandskab kan deres quarterback, Tanner Gueller, igen blive manden, der storspiller, hvis de skal trække det længste strå. Kan han lave lige så mange completions og passing touchdowns som i sidste runde, så får det jyske forsvar nok at se til.

Kampinfo

Kampen finder sted søndag den 6. september på Vejle Gl. Stadion, Helligkildevej 2, klokken 14:00

Læs mere om kampen på Facebook-begivenheden:

Billetter til kampen kan kun købes her: https://razorbacks.nemtilmeld.dk/38/

Kampen streames i samarbejde med American Football International via dette link: https://daff.afi.tv/events

Tidligere indbyrdes opgør

22/9 – 19 Søllerød Gold Diggers – Triangle Razorbacks 16 – 20 (semifinale)

30/5 – 19 Triangle Razorbacks – Søllerød Gold Diggers 28 – 40