Af Dennis Vestergaard
Foto: 1st Down Photo

Sidste Mermaid Bowl profil i fokus er Søllerød Gold Diggers’ David Tawake (#20), linebacker. På trods af hans unge alder, er han en ledende figur på holdet, som også kommer til syne i hans rolle som captain.   David startede sin karriere i en ung alder i Frederikssund Oaks, inden han i 2014 skiftede til Herlev Rebels, hvor han spillede to sæsoner. Derefter gik turen mod Gold Diggers, hvor han var med til at vinde to danske mesterskaber på u19. Han har dog flere Gold Diggers-sæsoner med i bagagen og fik debut i NL i hans næstsidste u19 år og rykkede fast på holdet i hans sidste sæson som u19 spiller og jeg er sikker på, at de fleste offensive spillere i ligaen har stiftet bekendtskab med Tawake.

Kan du ikke starte med at introducere dig selv? Hvordan har din karriere set ud indtil nu? Og hvem er du uden for fodboldbanen?
Jeg hedder David Tawake, og er 21 år og opvokset i Frederikssund. Jeg startede til amerikansk fodbold i 2009, og jeg har været forelsket i sporten lige siden. Jeg spillede mine første år i Frederikssund, og så to år i Herlev før jeg kom til Søllerød i 2016. Jeg har altid spillet linebacker, og det defensive aspekt af sporten har altid været det der talte mest til mig. Uden for banen arbejder jeg til dagligt i en børnehave i Frederikssund. Jeg er på mit andet sabbatår lige nu, og bor i en lejlighed inde ved byen.

Hvad ved folk ikke om dig?
Jeg er halv fijianer, og det er en kultur der betyder meget for mig, og er en stor del af mig.

Hvilke egenskaber besidder en dygtig coach?

SGD Media; Jakob Vels


En dygtig coach i mine øjne kan se ud på mange forskellige måder. Jeg synes at gode egenskaber til en coach er ting som at være målorienteret, have en vindermentalitet, og bevare fatningen i pressede øjeblikke.

Det er første Mermaid Bowl for SGD siden 2017. Hvordan er det, at være en af de unge drenge, som har været med til at løfte niveauet?
Det er en stor ære at være med til at bidrage til, at holdet står her hvor vi gør nu. SGD er en klub som betyder meget for mig og har været vigtig i min udvikling og det har virkelig været en fed tid. Jeg har lagt meget arbejde ind i fodbold, og at kunne være i den her position nu er vildt fedt.

Hvad har været anderledes i år, hvor i endelig er nået til Mermaid Bowl, i forhold til de tidligere, hvor i ikke har formået at vinde de afgørende kampe?
Jeg tror at erfaring spiller en rolle i det. Vi har haft mere og mere tid til at spille sammen, og i år klikker vi virkelig. Det har været en fed sæson med en masse fede kampe.

I startede stærkt ud med sejre i de to første kampe, bl.a. over Towers. Ophæver kontrakten med jeres amerikanske QB og går til sommerpause med tre sejre. I finder en ny QB, taber første kamp efter sommerferien, finder rytmen igen og står nu i Mermaid Bowl. Hvordan har turen været?
Det har været lidt af en rutsjebane. Jeg synes at vi som hold, er kommet rigtig langt i forhold til da sæsonen startede, og vi har kun bevæget os i den rigtige retning. Jeg er stolt af at se, hvordan vi har udviklet os gennem sæsonen, og hvordan vi spiller nu som hold.

Efter to sejre i overtime mod Towers, står i nu over for hinanden i Mermaid Bowl. Hvor ender i med at gøre rent bord med 3 ud af 3?
Vi er kun blevet bedre i løbet af sæsonen. Alt er blevet finpudset og vi som hold spiller vores bedste fodbold lige nu.