Af Dennis Vestergaard
Foto: Nini Skjoldager

Jakob Green (#85), wide receiver, har hele sin fodboldopdragelse i Copenhagen Towers og dermed er det heller ikke første gang han står i Mermaid Bowl. Han har vundet én og tabt én, begge mod Triangle Razorbacks.
Green må uden tvivl være i folks overvejelser, når der skal stemmes om ligaens MVP. Han har været et mareridt for enhver forsvarsspiller han har stået overfor. Senest i semifinalen, hvor det blev til 4 touchdowns og omkring 250 yards.

Hvem er du uden for fodboldbanen?
Udenfor banen studerer jeg datalogi på Københavns Universitet. Jeg er 22 år og er i gang med mit andet semester. Udover det arbejder jeg i Meny hvor jeg har været i 4 år efterhånden og er samtidig OC for Towers u16 hold, fordi jeg elsker at lære fra mig og mine erfaringer indenfor sporten, selvom jeg stadig er ung. Ellers træner jeg i fitness center og ude på banen dagligt.

Hvordan ville dine holdkammerater beskrive dig?

Foto: SBC Photo.
Jakob Green scorer touchdown mod Triangle Razorbacks

Mine holdkammerater tror jeg vil beskrive mig som en hårdtarbejdende spiller. Folk ser kun det der sker ude på banen i weekenden, men vi træner et par gange om ugen samlet som hold og os WR er altid ude og gribe bolde de andre dage. Især de sidste par uger har jeg skulle prioritere træning pga. rehab med knæet og resten af kroppen. Så jeg laver i hvert fald en masse ekstra udover vores hold træning. Så skal det selvfølgelig også siges at jeg ikke er den eneste der laver noget ekstra og jeg tror også det er derfor vi har samlet så godt et hold i år.

Hvad ved folk ikke om dig?
Jeg har oplevet at der er en masse der ikke ved at jeg er lidt kendt på Tik Tok. Helt utroligt er det det som folk altid er overrasket over. Selv nogle af mine tætte venner har kommet og spurgt om det rent faktisk er mig der har en 1 million følgere på Tik Tok, og det er der overraskende mange andre der også har spurgt om, så indenfor fodbold verdenen er det nok det folk ikke ved om mig.

Hvad deler du oftest på Tik Tok? Og hvad er dit brugernavn?
Altså det er mig og min amerikanske kæreste der har lavet den sammen så vi deler alt muligt fra vores langdistance forhold til sjove skits vi finder på osv. Den hedder Christina.and.the.dane 😁

Hvilke egenskaber besidder en god coach?
En god coach skal først og fremmest være taktisk klog og kunne bruge sin viden til at gøre spillerne bedre. Endnu. Mere vigtigt er det dog at kunne relatere til sine spillere og være en som ens spillere kan stole på. Hvis man har de to egenskaber så er man godt på vej til at være en god coach.

Hvad er det bedste råd du har fået fra en coach?
Det bedste råd jeg har fået fra en coach er at efterlade alt på banen. Og det er hvad vi har tænkt os at gøre i Mermaid Bowl og endnu en grund til at vi vinder, fordi jeg kan mærke på alle at vi er ekstra motiverede til den her kamp.

Det er nu din tredje Mermaid Bowl. Hvordan kan du mærke forskellen på den første og den kommende?
Forskellen på de 2 forrige Mermaid Bowls er at jeg havde nogle ældre og mere erfarne WR at læne mig op af. I den kommende kamp, og hele sæsonen for den sags skyld, er jeg og har været den WR som andre læner sig op af, så på den måde kan jeg mærke et større ansvar på mine skuldre, men det er stadig en hold sport, så alle på holdet skal steppe op og spille en god kamp.

Efter to tætte kampe, som begge blev tabt i overtime mod Søllerød Gold Diggers, står i nu i Mermaid Bowl mod netop Gold Diggers. Hvorfor vinder i det sidste slag?
Vi vinder Mermaid Bowl fordi vi netop har tabt 2 gange til dem i år, og det mener jeg er en fordel for os.  Vi er 2 rigtig gode hold og vi har spillet 2 tætte kampe allerede, så den ekstra motivation på vores side tror jeg kan vinde os mesterskabet i år. Og det er jo altid svært at vinde over det samme hold 3 gange i en sæson