Af Dennis Vestergaard
Foto: 1st Down Photo

Vi har de seneste to dage haft fokus på Copenhagens Towers’ amerikanske WR, Mike Williams og Søllerød Gold Diggers’ LB, Sam Taylor. I dag får vi to defensive spillere fra Copenhagen Towers. Defensive end Marcus Boesen (#90), der står overfor sin første Mermaid Bowl. Boesen kommer fra det nordjyske, hvor han har spillet i Aarhus Tigers, AaB 89ers, været et smut i USA, hvor han har spillet for Fort Hayes State, inden hans studie fik ham til at flytte til København, hvilket er grund til, at han nu er ved at afslutte sin første sæson i Copenhagen Towers. Boesen er en del af en enormt stærk D-line-gruppe, hvor han med sin styrke er en konstant trussel for den offensive linje, uanset om det er et løbe- eller kastespil han står overfor.
Den anden er cornerback, Jakob Bækgaard (#22), har fået sin fodboldopdragelse i Copenhagen Towers og dermed er det heller ikke første gang han står i Mermaid Bowl. Han har vundet én og tabt én og på trods af sin unge alder, er han captain, når Towers indtager banen på lørdag. Bækgaard er blandt de bedste cornerbacks National Ligaen, der får spillet til at se enkelt ud, når han går mellem receiveren og bolden. De bedste cornerbacks bliver der sjældent talt meget om, da de ikke får kastet mange bolde i deres retning, og det er netop også tilfældet med Bækgaard. Ikke desto mindre er det værd at holde et øje på #22 på lørdag.

1st Down Photo: Marcus Boesen #90

Marcus Boesen:

Hvem er du uden for fodboldbanen?
Jeg er en 22-årig nordjyde, der for nyligt er flyttet til København for at studere. Jeg er lige startet på en bachelor i matematik og økonomi, hvilket jeg bruger rigtig meget af min tid på, så jeg laver ikke særligt meget udover træning og studier lige pt.

Det er din første sæson i Copenhagen Towers. Hvad er din rolle på holdet?
Jeg har brugt meget af denne her sæson på at komme ordentligt ind i playbooken og justerer til at spille DE, hvilket jeg ikke har prøvet før. Derudover synes jeg, at jeg bringer en del intensivitet til træningerne samt at lære så meget fra mig som muligt.

Er der én ting, som du har taget med fra din karriere til dit private liv?
En ting som jeg har lært gennem min karriere, især i USA, at hvis du vil gøre dig fortjent til noget ekstraordinært, så er du nødt til at arbejde hårde end andre.

Har du et pregame ritual, som du skal i gennem inden hver kamp?
Jeg har ikke et specielt pregame ritual som sådan, men jeg bruger altid mindst 10-15 minutter for mig selv i omklædningsrummet med musik i ørene, hvor jeg prøver at visualisere kampen, mine assignments osv.

Du er alene hjemme lørdag aften og skal forkæle dig selv med noget god mad. Hvad spiser du?
Det må nok være burritos med det hele.

Det er din første Mermaid Bowl. Det må have været drømmen med at skifte til Towers. Hvordan er det, at være så tæt på målet nu?
Jeg tror ikke rigtigt, at det er gået op for mig endnu, at jeg skal spille finale i den bedste liga i Danmark. Det er selvfølgelig en stor drøm for mig, men jeg prøver også at koncentrere mig om selve kampen, så jeg undgår at blive distraheret af omstændighederne, så jeg i stedet kan fokusere på at spille så godt som muligt.

To gange OT i denne sæson mod Gold Diggers. Bliver Mermaid Bowl ligeså spændende?
Jeg regner bestemt med, at det bliver en tæt kamp, da Gold Diggers har et rigtigt solidt hold med nogle dygtige spiller. Når det så er sagt, så har vores fokus været slutspillet lige siden sæsonstart, og jeg tror derfor på, at vi i Towers kommer ud og spiller bedre og hårde football i Mermaid Bowl, end vi har gjort i grundspillet og vi tager derfor til Vejle for at give Søllerød alt hvad vi har og for at blive danske mestre. Derudover var Søllerød langt mere presset i semifinalen end vi var, hvilket jeg er sikker på kommer til vores fordel.

Jakob Bækgaard

SBC Photo. Jakob Bækgaard #22

Hvem er du uden for fodboldbanen?
Jeg er lige fyldt 23 og har to mindre søskende som bor med min mor i Gentofte. Jeg bor selv på Amagerbro, og til hverdag læser jeg erhvervsøkonomi (HA.) på Copenhagen Business School. Jeg er Liverpool fan og elsker mine venner og kolde øl.

Du er alene hjemme lørdag aften og skal forkæle dig selv med noget god mad. Hvad spiser du?
En go-to for tiden er chili con carne. Kunne også godt finde på en god svamperisotto hvis jeg er helt oppe og støde.  

Er der én ting, som du har taget med fra din karriere til dit private liv?
Det synes jeg er virkelig svært at svare på. Jeg synes jeg er god til at have is i maven under pres, men jeg ved sgu ikke om det kommer fra football eller hvordan det lige forholder sig.

Hvilke egenskaber besidder en dygtig coach?
Jeg vil sige en dygtig coach får sine spillere til at yde deres bedste. Han motiverer spillere til at stræbe efter at blive bedre, og han er respekteret af spillerne. Derudover skal han naturligvis være kompetent, så han kan rette og forbedre én.

Hvad er det bedste råd du har fået fra en coach?
Det er svært at pege mod ét specifikt synes jeg. Tror den må lande på noget jeg fik at vide ret ofte som ungdomsspiller: hvis du fejler, så fejl med 100 % effort.

Det er din tredje Mermaid Bowl, hvor du indtil har vundet én og tabt én. Kan du personligt mærke forskel fra din første Mermaid Bowl til den kommende?
Jeg kan sagtens mærke forskel. 2018 sæsonen var min første på senior, og jeg kendte ikke mine holdkammerater lige så godt som jeg gør nu. Jeg var ikke starter i 2018, men kom ind i midten af andet quarter så vidt jeg husker – lidt chokeret da jeg pludselig skulle dække Moll op 1-on-1.
Jeg er altid nervøs før kamp, men på den gode måde. Mermaid Bowl er dog lidt anderledes. Jeg kan sagtens huske suset i maven i spillertunnellen – der er bare lidt mere på spil.

I har spillet to ekstremt tætte kampe mod Søllerød Gold Diggers i år, hvor I i begge kampe trak det korteste strå. Hvorfor ender i med titlen alligevel?
Søllerød er et virkelig godt hold. De spiller solid defense, og på offense er især deres run-game effektivt. Vi har lavet fejl på special teams som har kostet os dyrt i begge kampe vi har spillet mod Søllerød i år (blocked punt TD og kickoff return TD), og vi skal helt klart undgå at dumme os dér igen. Jeg tror third time’s a charm!