Søllerød Gold Diggers spillede sig lørdag i årets Mermaid Bowl, da de levede op til favoritværdigheden og slog Aalborg 89ers med 51-30. Det viste sig at være en kamp, som 89ers langt hen ad vejen kunne holde tæt.

Det var også 89ers, der startede med bolden og fik alligevel en forfærdelig start på kampen, da de hurtigt måtte punte og måtte se SGD’s Simon Føns returnere den hele vejen til touchdown. Heldigvis for 89ers, blev spillet kaldt tilbage grundet ulovlig blokering. Derfor er det faktisk også 89ers, der først kommer på tavlen, da Kasper Kaufmann bryder igennem en række taklinger og løber i endzone. SGD svarer dog prompte tilbage, da Louis Colosimo kaster sit første af hele syv(!!) touchdowns. Det første bliver sat ind af Frederik Oldenburg. 2nd quarter viste sig at blive begivenhedsrigt, og der gik heller ikke mange øjeblikke før 89ers atter satte point på tavlen. Denne gang i form af Thomas Zinck, der griber et kast fra DeAndre Clayton. Herfra gik det stærkt, hvor først SGD udligner til 14-14 i form af endnu et touchdown af Frederik Oldenburg. På 89ers’ efterfølgende drive, griber Jonathan Johansson en interception, da han læser spillet perfekt og ser, at Clayton vil kaste en screen. SGD straffer det straks, da Colosimo denne gang finder Simon Føns til yderligere 7 point. Clayton endnu en interception, da safety Troels Kristensen dukker op det helt rigtige sted, som endnu engang giver SGD en fantastisk udgangsposition, og det er da heller ikke en chance de lader passere. Endnu engang kaster Colisimo et touchdown, denne gang til Gustav Björkman, som udbygger føringen til 28-14 kort tid før pausen. 89ers er dog endnu effektive og får i de døende sekunder reduceret til 28-22, da Kasper Kaufmann griber endnu et touchdown.

Anden halvleg startede lidt begivenhedsrigt ud som første sluttede. 89ers sparkede et onside kick i håb om at kunne overraske SGD. Desværre for 89ers, kostede deres beslutning et touchdown, da SGD fik fingrene i bolden og kort efter kastede Colosimo et touchdown til Jonathan Steinhauer. Kort efter stod 89ers med en kort 4th down på egen banehalvdel og endnu engang træffer de en tvivlsom beslutning, da de forsøger sig med et fake punt, som SGD får lukket ned for. Havde de lykkes med deres onside kick eller fake punt, kunne det have fremstået genialt. Desværre lykkede de ikke med det og gik fra 28-22 i pausen til 43-22, da Colosimo endnu engang kaster et touchdown til Simon Føns på en kort screen.

Lige som man troede kampen var ved at være afgjort, kæmpede 89ers for alvor tilbage i kampen, da de først scorer på et swing pass til Jakob Michaelsen. Et spil, som de havde succes med flere gange i løbet af kampen, som de fik fuldt udbytte af i denne omgang. På det efterfølgende kickoff, sparker de et kort kickoff, som de har gjort hele kampen, for at holde bolden ude af hænderne på Oldenburg og Føns. Her er SGD dog tøvende og det ender med, at 89ers selv får fat i bolden, hvilket giver dem en fantastisk chance for at sætte endnu en reducering på tavlen. 89ers kæmper sig frem på banen og står på goal line på det første play af 4th quarter, da SGD’s safety, Per Andersen opfanger et kast fra DeAndre Clayton og returnerer den ned mig på 89ers’ banehalvdel. Ved stillingen 43-30 var 89ers tæt på at bringe sig helt tilbage i kampen. I stedet for finder Colosimo endnu engang Jonathan Steinhauer i enzone, som sætter punktum for dagens semifinale, som ender med 51-30.

En fantastisk og offensivt velspillet kamp, som helt frem til første play i fjerde quarter, kunne tippe begge veje. I sidste ende kom SGD’s brede trup og erfaring dem til gode og skaffede dem pladsen i Mermaid Bowl, som spilles lørdag den 24. september på Blue Water Arena i Esbjerg.