På lørdag får vi sidste sæsons Mermaid Bowl-hold i aktion, når de danske mestre, Copenhagen Towers, gæster Søllerød Gold Diggers. I sidste sæson leverede de to hold nogle fantastiske kampe. I den regulære sæson vandt Gold Diggers begge opgør og begge i overtime. Men da det kom til sæsonens største kamp, Mermaid Bowl, var det Towers, der havde fået mest ud af de første to opgør og kunne sikre sig en sejr på 24-7.

På lørdag er det førstepladsen der er på spil, da SGD er 2-0 og Towers ligeledes er ubesejret, men med blot én enkelt sejr. Førstepladsen i grundspillet i år, giver som noget nyt direkte adgang til Mermaid Bowl, hvor nummer 2 og 3 mødes i en semifinale. Foruden førstepladsen, der er på spil, så er der selvfølgelig også håneretten at spille for i et opgør, som måske er den største rivalisering i nyere tid.

Begge hold har i sæsonen vist sig som værende overbevisende, hvor SGD har vundet 54-24 og 34-3 over hhv. 89ers og Razorbacks. Towers har vundet 36-12 over 89ers. På den måde er der ikke meget at kunne sammenligne med inden weekendens opgør.

I modsætning til tidligere år, har SGD’s trup set tynd ud, da de ikke har haft mange på rosteren. Kvaliteten på banen har dog ikke været til diskussion, men med al respekt for 89ers og Razorbacks, så bliver Towers også en anden mundfuld, der som vanligt har en bred trup og en masse erfaring og kvalitet. Det bliver derfor også spændende at se, hvordan kampen udspiller sig.

For SGD er det i hvert fald værd at holde et offensivt orienteret øje på RB Magnus Nørgaard og de to WR’s Frederik Oldenburg og Simon Føns. De har alle tre vist, at de med bolden i hånden, udmærket godt kender vejen til endzone. De vil dog møde en stor udfordring i Towers’ defensive linje, som fuldstændig dominerede kampen mod 89ers for et par uger siden. Der er god grund til at tro, at Mads Marquard, Marcus Bosen og de andre store Towers’-drenge får en god kamp, hvis SGD’s offensive linje spiller på begge sider af bolden.
For Towers’ offensiv, er det værd at holde øje med deres tre WR’s Martin Due, Jakob Green og MJ Williams, som kan være svære at lukke ned for. Det giver rigtig gode arbejdsbetingelser for QB Josh Greaves, da han ofte vil være i stand til at kunne finde én af de tre i en fri position.

Kampen spilles på Rundforbi Stadion kl. 12.00.

Billetter til kampen kan købes her: https://sgd.nemtilmeld.dk/30/

Kampen vises live på Sport Live