Som optakt til Mermaid Bowl i morgen, har vi også været i kontakt med to spillere fra Copenhagen Towers, som giver et indblik i hvem de er som personer og hvad de forventer, der bliver afgørende for kampen.
På den offensive side, er det den offensive kaptajn, Jens Møller, der kæmper sin kamp på den offensive linje. Jens Møller går ind til sin ottende Mermaid Bowl, hvilket vidner om det niveau han har opretholdt i mange år, hvor han har været fast inventar på den offensive linje fra Gentofte.

Hvem er du uden for fodboldbanen?
Jeg er en fyr på 31 der bor sammen med min hustru på Nørrebro. Til daglig arbejder jeg i Nordea, hvor jeg beskæftiger mig med kommercialisering & eksterne partnerskaber. Når jeg ikke spiller fodbold nyder jeg gerne en god øl med gutterne.

Du er alene hjemme lørdag aften og skal forkæle dig selv med noget god mad. Hvad spiser du?
Langtidsstegt kylling i ovn med sovs, kartofler & syltede agurker.

Er der én ting, som du har taget med fra din karriere til dit private liv?
Gennem en længere karriere med fantastiske opture og hårde nederlag synes jeg, at jeg har udviklet en mentalitet til at kunne håndtere mig selv og min fremtoning i pressede situationer.

Hvilke egenskaber besidder en dygtig coach?
Jeg synes der er en fin balance mellem at kunne coache teknik på en forståelig og simpel måde og samtidig kunne facilitere træninger med et vist momentum så man får noget for hånden. Derudover ser jeg gode coaches som være centrale kulturbærere i et hold, som er centrale i at sætte standarden for hvordan et hold opfører sig både på og uden for banen.

Hvad er det bedste råd du har fået fra en coach?
Block the men, before the boys, before the girls (block D-linemen før Linebackers, før Safeties). Som I at vi offensive linjemænd skal have fokus på at få styr på line of scrimmage først. Hvis vores runningback kan få 3-4 yards før første kontakt vinder vi hver gang.

Det er din ottende Mermaid Bowl. Kan du personligt mærke forskel fra din første Mermaid Bowl til den kommende?
Klart. Man er blevet ældre og mere erfaren. Fra at være en yngre spiller på et dengang ungt hold til nu at skulle hjælpe med at sætte tonen på resten holdet for hvordan vi håndterer de nerver og den stress der uundgåeligt kommer i de store kampe. Det er stadig en fantastisk følelse at skulle spille om et mesterskab, men man ved hvad man har i vente.

Hvilken SGD-spiller ser du som den største trussel?
Ingen synderligt. Vi har fokus på vores eget spil og hvad vi skal gøre rigtigt, og så kan jeg ikke se hvordan de skulle kunne stoppe os.

I har i sæsonen mødt SGD to gange, hvor i vandt første opgør med 57-38 og taber det næste opgør med 21-13. Hvorfor vinder i det sidste slag?
Fordi vi i Towers har en mental styrke opnået gennem mange store kampe, både nationalt og internationalt. Hvis vi skulle gå hen og blive presset kører vi på og holder hinanden oppe, hvilket har vundet os mange kampe historisk. Når SGD bliver presset eller kommer bagud har de det med at knække som hold.

På den defensive side, er det er ligeledes en kaptajn vi har haft fingrene i, safety Magnus Bitsch (21). Magnus Bitsch spiller sin ottende Mermaid Bowl i morgen og håber at få sin sjette guldmedalje med hjem, når bussen kører fra Esbjerg i morgen eftermiddag.

Hvem er du uden for fodboldbanen?
Jeg er 31 år. Til daglig arbejder jeg som konsulent hos Kapacity A/S som Senior Data Science Architect. Her omsætter jeg Machine Learning og avanceret statistisk analyse til konkrete dataprodukter målrettet forskellige forretninger.
Jeg var så heldig sidste år, at blive gift. Desværre satte coronasituationen nogle begrænsninger ift. fejringen og festen, men den revanche tog vi i sommer, hvor vi holdte en stor fest.

Hvordan ville dine holdkammerater beskrive dig?
Jeg har været kaptajn siden 2011. Derfor føler jeg også at jeg ved hvornår der skal trædes til og hvordan mine holdkammerater skal håndteres, så vi er bedst muligt stille på banen. Jeg er ikke den højtråbende leder, men ”leading by example”. Det kommer til syne ved, at jeg altid er forberedt til træning og kamp. Jeg bryder mig ikke om tilfældigheder. Derfor kan jeg godt lide en genkendelig struktur, som stiller holdet bedst mulige position i forberedelserne.

Hvad ved folk ikke om dig?
Jeg er en ret stor nørd. Jeg har læst matematik og teknologi, og som nævnt arbejder jeg som konsulent hos Kapacity A/S. Så dem, som kender mig, ved nok godt jeg er nørdet. Jeg råber dog ikke ret høj om, at jeg elsker hindbærsnitter. Så det tror jeg faktisk ikke, at ret mange ved om mig.

Hvilke egenskaber besidder en god coach?
En god coach forstår hvad den enkelte spiller kan. Han tilpasser systemet til spillerne og ikke spillerne til systemet, og samtidig formår at tilpasse det til den enkelte modstander. Det gør sig både gældende i forberedelserne til kampe, men i ligeså høj grad og under kampene.

Det er nu din ottende Mermaid Bowl. Hvordan kan du mærke forskellen på den første og den kommende?
Inden den første, var jeg helt oppe og køre og det var den helt store drøm bare at komme på banen, på Farum Park. Nu er det gået hen og blevet målet hvert år. Jeg er stadig nervøs og meget spændt, men meget mere afstemt. I min første Mermaid Bowl fører vi 14-0, inden det senere bliver 14-14. Der kan jeg godt huske hvordan følelserne konstant kørte op og ned. Nu skal jeg spille min ottende Mermaid Bowl og det betyder også, at jeg er meget mere cool omkring det, også selvom det er årets største kamp.

Hvad er det bedste råd du har fået fra en coach?
“Don’t go until you know.” Kort sagt, betyder det, at man ikke skal bide på de ting man tror man ser, men vær tålmodig og stol på det du faktisk ser.

Hvilken SGD-spiller ser du som den største trussel for jeres Mermaid Bowl chancer?
Simon Føns. Får han en stor dag, bliver det svært. Det betyder ikke at vi vinder kampen, hvis vi lukker ned for ham, da de har mange gode spillere. Men hvis Føns får en stor kamp, får vi en svær kamp.

I har i sæsonen mødt SGD to gange, hvor i vandt første opgør med 57-38 og taber det næste opgør med 21-13. Hvorfor vinder i det sidste slag?
Fordi jeg ikke var med 😉 Ej, vi manglede nogle spillere sidst. Men i sidste ende handler det om coolness og erfaring, hvor vi har stået i mange Mermaid Bowls og internationale kampe. Det gør at vi er vant til, at kampen kan bølge frem og tilbage. Det tror jeg bliver udslagsgivende til vores fordel.