Som optakt til Mermaid Bowl på lørdag, har vi været i kontakt med to spillere fra Søllerød Gold Diggers, som giver et indblik i hvem de er som personer og hvad de forventer, der bliver afgørende for kampen.

På den offensive side, er det WR Simon Føns (84). Hvis man har set SGD spille de seneste sæsoner, så er man ikke i tvivl om hvem Simon Føns er på banen. Han er stor, stærk og har en helt fantastisk speed. Hver gang han har bolden i hænderne, holder man vejret, da man ved, at der er chance for en scoring. Simon giver her et indblik i hvem han også er ude for banen:

Hvem er du uden for fodboldbanen?
Jeg ville nok beskrive mig selv som en meget fysisk aktiv person udenfor fodboldbanen. I mine hverdage bruger jeg det meste af min tid på Københavns universitet, hvor jeg studerer en bachelor i idræt. Udover det er jeg personlig træner på Østerbro.

Hvordan ville dine holdkammerater beskrive dig?
Hurtig og festlig.

Hvad ved folk ikke om dig?
Jeg kan godt lide at spille skak.

Hvilke egenskaber besidder en god coach?
For mit vedkommende skal en god coach være direkte i sin kommunikation, selvom det til tider kan være med følelserne udenpå tøjet. Man skal kunne kalde en spade for en spade. Omvendt må en god coach også god have en humoristisk sans.

Det er nu din anden Mermaid Bowl. Hvordan kan du mærke forskellen på den første og den kommende?
Jeg føler at vores hold i år er meget mere forberedte på Mermaid Bowl end sidste år.

Hvad er det bedste råd du har fået fra en coach?
”Grib den med hænderne”.

Hvilken Towers-spiller ser du som den største trussel mod jeres jagt på Mermaid Bowl-trofæet?
Mike Williams.

I har i sæsonen mødt Towers to gange, hvor i tabte første opgør med 57-38 og vandt det næste opgør med 21-13. Hvorfor vinder i det sidste slag?
Vi vinder fordi vores gameplan er den bedste, og vi er bedre til at justere på både offensive og defensive.

På den defensive side, er det én, der er vant til at stå overfor Simon Føns til træning, nemlig CB, Emil Brügge (26). Emil beskriver stadig sig selv som værende ny i gamet, men til trods for dét, er han også en spiller, der er svær at komme uden om, når man kigger på SGD’s defensiv. Som CB, spiller han med stor fysik og han lange arme giver ham en enorm fordel i kampen om bolden.
Her giver han et indblik i hvem han er og hvad han forventer af lørdagens kamp:

Hvem er du uden for fodboldbanen?
Utrolig meget af min tid, bruger jeg på fodboldbanen, eller omkring klubben. Men når tiden ikke bruges i klubben, bruges den på Københavns erhvervsakademi, hvor jeg studerer til bygningskonstruktør på 5. semester, og ellers bruger tiden sammen med vennerne eller kæresten.

Du er alene hjemme en lørdag aften og skal forkæle dig selv med noget god mad. Hvad spiser du?
Jeg er ikke den store kok, især ikke når det gælder at lave mad til mig selv. Så den ville nok stå på noget simpel madlavning, hvor en god pastaret altid falder i god jord.

Er der én ting, som du har taget med fra din karriere til dit private liv?
Jeg tror meget af min personlighed er formet igennem min karriere. Før jeg spillede amerikansk fodbold, spillede jeg almindelig fodbold. Så jeg har altid tilbragt meget af min tid til træning og derfor tror jeg også det er en stor del af min identitet, at spille amerikansk fodbold.

Hvilke egenskaber besidder en dygtig coach?
Han skal selvfølgelig have en god forståelse for spillet, og være god til at lære fra sig. Derudover er det utroligt vigtigt, at han er passioneret omkring det vi går og laver på fodboldbanen, så hele truppen føler de kan stole på ham, og tro på at han kan føre os til sejr.

Hvad er det bedste råd du har fået fra en coach?
”Hold øje med reciveren, han ved hvor bolden ender”

Det er din anden Mermaid Bowl. Kan du personligt mærke forskel fra din første Mermaid Bowl til den kommende?
Personligt føler jeg mig stadig meget ny i sporten. Derfor mærker jeg stor forskel fra hver kamp jeg spiller og prøver at tage noget nyt med fra hver kamp. Derudover har vi et særligt bånd på holdet, da vi havde en hård start på sæsonen. Den første halvdel af sæsonen stod vi med 20 spillere, og nu er vi i finalen!!

Hvilken Towers-spiller ser du som den største trussel i jeres jagt på Mermaid Bowl-trofæet?
Mike Williams og Jakob Green er begge dygtige fodboldspillere.

I har i sæsonen mødt Towers to gange, hvor i tabte første opgør med 57-38 og vandt det næste opgør med 21-13. Hvorfor vinder i det sidste slag?
Vi vinder fordi vi har arbejdet hårdest, og fordi vi har stor tiltro til hinanden.