Foto: Per Kronvold

Mikkel Hansen valgte op til denne sæson at skifte sin ungdomsklub Esbjerg Hurricanes ud med Triangle Razorbacks i Vejle i National Ligaen – som er den mest vindende klub i Dansk Amerikansk Football de seneste 11 år. Og selvom det er første sæson som seniorspiller for den blot 18-årige Mikkel Hansen, så har han fra starten med sine 186 centimeter og 125 kilo fået sat sit aftryk i det offensive spil. Han går samtidig med en drøm om at komme til udlandet at spille.

Klubskiftet

Den primære grund til at Esbjerg blev byttet ud med Vejle var på grund af manglende udfordringer. Ikke kun i kampene men også til træning. Esbjerg Hurricanes spiller i kvalifikationsligaen – hvilket er niveauet under den bedste række som er National Ligaen. Og der var heller ikke nogen konkurrence på hans position i den vestjyske klub, så udviklingen og presset udeblev, hvilket også var medvirkende til at han valgte, at der skulle ske noget nyt.

Han blev i første omgang kontaktet af folk fra Vejle, hvor de spurgte, om han ikke ville komme og spille for dem. Han var skeptisk i starten, da det er en lang køretur, men i dag føler han, at det er det hele værd. Han kan kombinere både studier og amerikansk fodbold på topplan der. Spillet i hans nye klub gør, at han kan holde fokus på en position – nemlig center-positionen. Udover disse ting så var udsigten til to Champions League-kampe og muligheden for at vinde mesterskaber også ting der lokkede, men det er ikke hovedårsagen. For ham er hans egen personlige udvikling både som person og spiller det der tæller.

”Jeg er glad for jeg foretog dette skifte. Her i Vejle hos Triangle Razorbacks, der kan jeg forsætte min udvikling og personlige mål – det har jeg gjort indtil nu, og jeg er kun lige startet.”

Head coach, Thomas Linnemann, har fået styrket offensiven med tilgangen af Mikkel Hansen. Han har taget alt træning seriøst, og han arbejder også meget hårdt i træningscentret ved siden af. Samtidig har han været lynhurtig til at kunne kalde pass protection – altså hvordan lommen foran quarterbacken skal opbygges.

”Mikkel bidrager med en stor professionalisme og erfarenhed trods sin unge alder” tilføjer head coach Thomas Linnemann.

Forskellen på National Ligaen og kvalifikationsligaen

Han nåede kun at spille en hel sæson i kvalifikationsligaen ved siden af hans u-19 opgaver. Han husker kampene som værende meget tætte, hvor kampens afgørelse oftest fandt sted i fjerde quarter. Der var aldrig tale om kampe, der var ”walkover.” Derimod er der stor forskel på top og bund i National Ligaen. Der er også tætte kampe, men ikke lige så ofte som han oplevede det i rækken under. Det er for ham den helt store forskel på de to ligaer.

På sit gamle hold oplevede han ofte også at skulle dække flere positioner fra kamp til kamp. Det er ikke tilfældet for ham i Vejle. Der kan han fokusere på center-positionen, og skal dermed ikke bekymre sig om andet. Så han oplever heller ikke længere at gå helt ned til sidst i kampene.

”Jeg kan give mig 110% på hver eneste snap som center.”


Fremtiden

Det helt store fremtidsmål for Mikkel Hansen er college-football i USA. Han er allerede på nuværende tidspunkt i gang med at søge legater hos forskellige skoler. Der er også blevet sendt videooptagelser fra hans kampe. Skulle han ikke blive tilbudt en plads på et amerikansk college, så har han også masser af tilbud fra flere europæiske klubber. Men han understreger samtidig, at han har det godt i Vejle.

Han står som ungdomsspiller noteret for to u-17 landskampe og fire u-19 landskampe, hvor han var med til at sikre Danmark en bronzemedalje til u-19 EM i Dresden i 2015.

Fremtiden landsholdsmæssigt står på a-landsholdet. Han deltog ikke i træningskampene mod Polen, da der simpelthen ikke var tid til det. Men i en dialog med landstræner, Lars Carlsen, har han meldt sig klar til næste år, og står dermed til rådighed for holdet.

Klubbens head coach, Thomas Linnemann, spår også den unge mand en god fremtid.

“Mikkel har en drøm om at spille bold i USA, og det arbejder vi hen imod. Det tror jeg også helt sikkert godt kan lade sig gøre, hvis han fortsætter sin udvikling.”

Klubben har blandt andet kontakt til en agent, der skal få forskellige college-hold til at se på ham.

Næste opgave for Mikkel Hansen og resten af Triangle Razorbacks bliver hjemme imod Søllerød Gold Diggers den 10 september.