Foto: 1st Down Photo

Som noget nyt, sætter jeg i de kommende dage fokus på en række spillere, som har skilt sig ud for deres hold og derfor fortjener noget ekstra opmærksomhed, nu hvor stemmerne til sæsonens MVP snart skal afgives.

Blot fordi jeg fremhæver en håndfuld spillere, som jeg mener har gjort noget ekstraordinært for deres hold, betyder det ikke, at andre ikke kan løbe med titlen, da dette selvfølgelig ikke er en officiel nominering.

Jeg har desværre ikke kunne komme i besiddelse af en liste over tidligere vindere, men så vidt jeg er blevet orienteret, har der ikke været en defensiv liga MVP siden 2012, hvor amerikanske Ryan Shotwell tog titlen. I år ser jeg god mulighed for, at det kan ændres og det vil I også kunne se med flere af de spillere, som jeg fremhæver. En af grundende til dette kan være, at sæsonen er kortere end almindeligt, og derfor har de offensive profiler ikke kunne nå, at producere 40-50 TD eller løbe eller gribe for over 1.000 yards. Når det så er sagt, så synes jeg bestemt også, at der har været nogle defensive spillere, som har skilt sig ud i år.

Jeg starter fra bunden af tabellen, hvor Aarhus Tigers, Triangle Razorbacks og AaB 89ers er i fokus.

Aarhus Tigers:

Tigers er i gang med en større genopbygning, og har spillet kampe i år med en gennemsnitsalder på blot 22. Selvom de har tabt alle deres kampe i sæsonen, så er der grund til optimisme i Tigers i fremtiden. Dog ser jeg ikke, at de har haft en spiller i år, der har gjort tilstrækkeligt for, at være i betragtning som MVP.

Triangle Razorbacks:

Det har desværre ikke været muligt, at få stats fra Razorbacks’ kampe. Derfor har jeg også haft en begrænsning ift., at komme med en dybdegående case for, at de har en spiller, der skulle blive MVP i år. Foruden, at jeg ikke har kunne få deres stats, kan det være svært, at argumentere for, at et hold, der går 1-3 i grundspillet, har en spiller, der bør blive MVP.

Niko Lester har ikke gjort den samme forskel i de enkelte kampe, som vi så ham gøre sidste år. Det betyder ikke, at han ikke har spillet godt, for han er en trussel hver gang han får bolden i hånden, og scorede f.eks. på et kick return i kampen mod SGD. Det virker som om, at Razorbacks er for afhængige af ham i år, og der har han ikke kunne løfte holde tilstrækkeligt, samtidig med, at der har været et øge fokus på ham fra de andre hold.

Spanske Adrian Jimenez, RB, kunne også være en mulighed. Det er dog et kæmpe minus for ham, at han blev udvist i kampen med Towers, fordi han sparkede en modstander, i starten af 4th quarter. På det tidspunkt var Razorbacks bagud med 14-7 og har bolden på Towers’ banehalvdel Om de kunne have vendt kampen er selvfølgelig blot spekulationer. Ikke nok med, at de tabte den kamp, han måtte også sidde ude i den efterfølgende kamp mod 89ers.

Både Jimenez og Lester kan gøre livet svært for Towers i semifinalen, hvis det lykkes Razorbacks, at få bolden i hænderne på dem, og så kan det være en helt anden snak omkring MVP i næste uge.

AaB 89ers:

Nu er turen kommet til det nordlige Jylland, AaB 89ers. 89ers har stået for sæsonens største overraskelse ved, at skubbe Razorbacks ned på 4. pladsen. På trods af det, har 89ers også fået to store nederlag, hvorfor jeg også ser begrænset kandidater til, at blive MVP. Derfor har jeg som udgangspunkt og blot valgt at lægge mit fokus på én spiller, men synes trods alt, at de har to, der fortjener, at blive nævnt. AaB 89ers spiller semifinale på lørdag, hvor de tager til Søllerød. Vinder de den kamp, kan det selvfølgelig også ændre på billedet af MVP kandidater.

Breon Allen, RB, AaB 89ers

Breon Allen har gang i sin anden sæson i 89ers, og man kan godt se, at han er faldet godt til i ligaen. Hans stats fra i år ligner meget dem, han havde sidste år. Forskellen er dog, at to hold fra sidste sæson er ude af ligaen og dermed er det også kun de fire bedste hold, han har spillet i mod i år, hvilket kun gøre hans præstation endnu mere imponerende.

 

Allen er en spiller, som kan tage sagen i egen hånd, og det må man særligt sige, at han gjorde, da 89ers tidligere på sæsonen slog de danske mestre, Triangle Razorbacks. Allen løb for hele 195 yards på kun 21 carries (9,39 yards pr. carry) 2 TD og greb 5 bolde for 47 yards og yderligere 1 TD. Det var også Allen, der scorede kampens sidste TD, da han finder de sidste 3 yards til endzone, med mindre end 2 minutter tilbage af kampen. Det, der for mit vedkommende gør, at han bestemt bør være med i snakken som MVP er, at han i 1st quarter fumbler bolden midt på banen, hvor Razorbacks overtager, og han tre spil senere selv forcerer en fumble på RB Niko Lester, som 89ers hurtigt er over og straks får genvundet momentum, som faktisk holder dem foran i gennem resten af kampen. Den kamp har uden tvivl skabt optimisme i Aalborg. De har længe banket på for, at slå Razorbacks og komme i top 3, som de nu er i år.

Ved udelukkende at se på hans stats, er der ingen tvivl om, at kampen mod Tigers er den, der skiller sig ud. Det blev til en sejr på 56-12 i den kamp, hvor han utvivlsomt gjorde livet svær for defenderne. Når vi taler MVP, er man også nødt til, at se på hvordan han har præsteret i de tættere kampe, hvor der virkelig har været brug for noget ekstraordinært, og det må man sige, at han leverede i kampen mod Razorbacks, som de vandt 34-26.

I de to nederlag til SGD og Towers, er der virkelig brug for Allens evne med bolden i hænderne for at holde sig inde i kampene. Hvis vi ser isoleret på Allens præstation i åbningskampen mod SGD, så præsterer han på et højt niveau, men da 89ers er bagud det meste af kampen, får han blot 14 carries (51 offensive spil), hvor han ikke udgør den store forskel, da SGD vinder 62-12. Det er lidt det samme, der gør sig gældende i kampen mod Towers, hvor det dog bliver til 19 carries og endda runder 125 yards og 2 TD. 89ers er også her bagud hele kampen, som de taber 64-28.

På den defensive side har han foruden den tidligere nævte fumble bidraget med en masse taklinger, da han er nr. 2 for 89ers i tackles med 18 stk, 1 sack og 1 tackle for loss.

Hvad taler i mod Breon Allen?

Isoleret set har Allen gjort hvad man kunne forvente, og måske endda lidt mere. Det taler dog i mod ham, at 89ers to gange har måtte lide nederlag på hhv. 50 og 36 point. Det er ikke for, at Allen ikke har leveret på et tilstrækkeligt højt niveau, de har ganske enkelt været over-matchet i 2/4 af deres kampe. Når det så er sagt, så er Allen og 89ers også blot én god kamp fra Mermaid Bowl, og kan de levere den, så er Allen uden tvivl en mand, der er værd at tale om.

En anden ting, der kan tale i mod ham er hans bidrag, eller mangel på samme, i 89ers’ passing game. Her er det blot blevet til 7 catches, 52 yards og et enkelt TD. Hvis hans produktion fra hans run game var blevet overført til passing gamet, er der ingen tvivl om, at han ville være en af favoritterne til, at løbe med titlen i år. (Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: 1st Down Photo

Værd at nævne:

Alexander Kronborg, QB, AaB 89ers

Kronborg har over de seneste år for alvor etableret sig som en dansk elite quarterback. Kronborg har completed 50% af hans 124 kast (62) for 736 yards, 9 TD og blot 2 interceptions. Dette er tal, der minder meget om Tanner Guellers’ i SGD. Desværre for Kronborg, så bliver det blot til 124 yards mod netop SGD, et enkelt TD og to interceptions, i en kamp, hvor 89ers blot scorede 12 point, hvilket kan tale i mod, at blive liga MVP. Kronborg har selvfølgelig ikke ret meget indflydelse på, at defense i to kampe lukker 62 og 64 point ind i mod SGD og Towers. I mod Towers sætter 89ers 28 point på tavlen, hvilket er flest af alle i mod Towers i år. Som det gælder for Breon Allen, så kan Kronborg for alvor melde sig ind i kampen, hvis han leverer en stor kamp og overraskelse ved, at slå SGD i semifinalen og booke billet til Mermaid Bowl.

Foto: 1st Down Photo