Med kun fire hold og tre kampe tilbage i sæsonen er det et naturligt tidspunkt at tage et kig årets bud på MVP titlen. I denne uge er Nationalligaen.dks ekspertpanel klar med hver deres bud på hvem der kunne løbe med titlen. I modsætning til sidste uges Power Ranking har enigheden ikke været enstemmig, men ét navn går dog konsekvent igen.

Asger Brostrøm: Bleiler har domineret

Selv hvis han kun havde spillet receiver, ville Robert Bleiler (Triangle Razorbacks) være et rigtig godt bud på en NL MVP anno 2015. Han er et matchup-mareridt, og jeg har ikke rigtig set ham blive lukket ned i en kamp i år. Derudover har de sporadisk brugt ham som running back, hvor han har snittet 10 yards pr. carry på de 13 gange han har fået bolden. Det, som gør ham til spidskandidat er dog det faktum, at de også kan bruge ham på defense, hvor han spiller en god defensive back. Da Razorbacks besøgte Tigers i Aarhus, dominerede han på alle sider af bolden i gennem nærmest hele kampen. Derfor er han Razorbacks’ – og velsagtens også ligaens – mest værdifulde spiller.

Et andet (og dansk) bud kunne være den unge Mathias Kragh (Triangle Razorbacks). Det der taler for, at det skulle blive ham er, at han statistisk set har gjort sig mere end berettiget qua hans mange rushing yards. MVP-titlen har flere gange tidligere gået til sæsonens rushing leader, så derfor ville det ikke overraske mig, hvis Kragh fik den af den grund. Jeg synes dog personligt, at Bleiler er en større difference maker og altså derfor også mere værdifuld. Når man taler om Kraghs succes, kan man ikke helt komme uden om Razorbacks’ offensive linje, som har betydet mindst lige så meget for Kragh, som han har betydet for dem. Kragh er så afgjort ligaens bedste rookie i år, men han har, i mine øjne, ikke gjort helt nok til at blive MVP.

MVP-titlen går, ikke overraskende, altid til en spiller, hvis hold også har haft en god sæson. Det udelukker selvsagt en del spillere. Hvis dette ikke var tilfældet, og hvis der virkelig skulle tages hensyn til, hvor værdifuld en spiller har været for sit hold igennem hele sæsonen, så vil jeg sige, at det er på sin plads at nævne Horsens’ Niko Lester. Lester har spillet enormt flot fodbold på både angreb og forsvar, og har givet Stallions en dimension i deres spil, de ellers fuldstændigt ville have manglet. Det er svært at argumentere for, at en spiller, der har ledt sit hold til blot to sejre i ti kampe, skal være ligaens mest værdifulde – derfor bliver Lester nok heller ikke MVP. Det betyder dog ikke, at han ikke stadig er blandt de spillere, som har betydet allermest for et hold i denne sæson. – Asger Brostrøm

Martin Madsen: Kraghs stats tæller mest

Jeg vil sige Mathias Kragh (Triangle Razorbacks). Han går ind med respekt for modstanderen, samt stor vilje til at vinde og præge kampen. Han er ung, lovende og fører ligaen i rushing yards og scoringer med en stor margen. Et andet bud på en MVP kunne være Robert Bleiler (Triangle Razorbacks) der spiller begge veje, flere positioner på banen og kan være svær at holde nede. – Martin Madsen

Victor Ebsen Andersen: Kragh er det bedste danske bud, men Bleiler har været vigtigst

Det er meget svært at blive MVP medmindre ens hold vinder kampe, og da kun et hold har vundet alle deres kampe er det naturligt at kigge på hvem der har haft størst indflydelse på deres sejre. Her er der i min verden ingen tvivl om at Robert Bleiler (Triangle Razorbacks) har været den sværeste mand at stoppe i år. Han har produceret på offense, defense og på special teams. Ikke nok med at han scorer en masse touchdowns som WR, så bliver han også brugt som RB og FB. Hans alsidighed på angrebet, samt hans evner som returner og DB gør ham til mit klart første valg når det kommer til at finde dette års MVP.

Mathias Kragh (Triangle Razorbacks) er den danske spiller i ligaen der har fortjent hæderen mest. Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på om hans produktion havde været den samme hvis ikke Razorbacks angreb havde 3 imports. Jeg har før oplevet en national liga med mange kandidater til at vinde MVP prisen, men jeg synes ikke konkurrencen er på samme niveau i år. Hvis der skulle uddeles en Defensive MVP ville konkurrencen straks være helt anderledes. – Victor Ebsen Andersen

Jon Haugaard Meineche: Brillante Bleiler

Med tankerne på hvor ujævn en sæson det har været for de fleste hold er det svært at pege på en spiller der er en klar MVP uden at nævne Robert Bleiler (Triangle Razorbacks). Der er et par forsvarsspillere der har været værd at nævne, men det er nu engang hold der laver flest point der vinder kampe, og derfor har jeg svært ved at forstille mig at det ikke bliver en offensiv spiller der løber med titlen. Bleiler så presset ud mod Tigers’ Daniel Masifilo i den sidste af de to holds kampe indtil Masifilo udgik hvorefter han eksploderede. Bleiler fører ligaen i catches og TDs, og kun Tigers Frederik Oldenburg har flere yards end ham. Han er samtidig en stor årsag til at Razorbacks har 1. seeded i ligaen med 10 sejre i lige så mange kampe.

Sidst nævnte har været en utrolig vigtig del af Aarhus Tigers offensive opblomstring, særligt sidst i sæsonen og kunne også været et spændende bud. Lige så kunne hans holdkammerat og QB Jakob Karkov der fører ligaen i TDs og yards, men også i attempts. Mathias Kragh (Triangle Razorbacks) startede ud som lyn og torden og har ved sidste tælling over 1000 yards men har også fået bolden over dobbelt så mange gange som nr. 2 på listen. Der er dog ingen tvivl om han har betydet meget for Razorbacks angreb med Geoffrey Lewis ude. Spørgsmålet er hvor meget af den succes er et resultat af Bleilers dominans på kanterne. Personligt har jeg været vild med Niko Lester i Stallions. Intet taler dog for at en spiller på et hold der er 2 og 8 får en MVP titel. Alligevel rejser det to spørgsmål: 1) Hvor mange sejre havde Stallions fået uden ham? 2) Hvad kan han på et hold der er en reel udfordrer til titlen?

Når alt er sagt og gjort vil jeg blive meget overrasket hvis ikke Bleiler får titlen når Mermaid Bowl er slut og det ville ikke overraske mig hvis, såfremt Razorbacks når finalen, at han også tager MB MVP. – Jon Haugaard Meineche.

Mikkel Guldbjerg Jensen: Bleiler og Kragh fører an

Jeg er stadig lidt en novice, når det kommer til National Ligaen, men hvis jeg skal nævne et navn der her hængt ved gennem sæsonen er det Robert Bleiler (Triangle Razorbacks). Det er svært at skille de enkelte komponenter ad for et stærkt Razorbacks angreb, og Mathias Kragh ville bestemt ikke blive en ufortjent MVP, men ud over at han er lidt mere afhængig af den offensive linje, så giver Bleiler, qua hans evner som DB, også forsvaret et boost, og det bliver tie-breakeren for mig. Det er i bund og grund svært at komme udenom en mand, der finder end zone mere end hver tredje gang han griber bolden. – Mikkel Guldbjerg Jensen

Stats på de udvalgte profiler

Robert Bleiler

Offense Rush Att Rush yds Avg. Rush TD Catch Rec yds Avg. Rec TD
13 130 10 1 39 796 20,4 14
Defense Solo Ast Total TFL FF FR INT Blkd Sacks
12 2 13 1 2

Mathias Kragh

Offense Rush Att Rush yds Avg. Rush TD Catch Rec yds Avg. Rec TD
153 1098 7,2 14 7 104 14,9 1

Frederik Oldenburg

Offense Rush Att Rush yds Avg. Rush TD Catch Rec yds Avg. Rec TD
39 945 24,2 11

Niko Lester

Offense Rush Att Rush yds Avg. Rush TD Catch Rec yds Avg. Rec TD
52 401 7,7 5 19 477 25,1 5
Defense Solo Ast Total TFL FF FR INT Blkd Sacks
25 9 29,5 4 1

Jakob Karkov

Offense Att Comp Comp% Yards TD INT
311 152 48,9 2264 22 12