Foto: Michael Jensen

I det sidste indlæg om MVP kandidater, går turen til ligaens ubesejret hold, Copenhagen Towers.

Der er ingen tvivl om, at hvis man har set Towers’ kampe i år, så har man set, at deres offense ikke har været ligeså eksplosivt, som vi har set tidligere år, hvor de særligt i mod SGD og Razorbacks, fik sejren i hus på baggrund af en stærk defensiv indsats, og også har scoret på defense, senest i weekenden mod Tigers, hvor både defense og special teams scorede og satte kampen i gang. Derfor finder jeg det også naturligt, at kigge mod Towers’ defense for, at finde en MVP.

Towers’ samlet defensive er samlet her, hvor de er holdt op mod SGD og 89ers.

William Sewell Jr, Edge rusher, Copenhagen Towers

William Sewell kom til Towers midt i sidste sæson, hvor han straks viste sit værd. I denne her sæson, har han absolut ikke skruet ned for sin impact på Towers’ defense. Jeg vil næsten påstå, at Will er så atletisk, at han kunne træde ind som RB og være top 3 i ligaen. Det samme ser jeg gøre sig gældende som safety og endda de fleste andre positioner, måske lige bortset fra QB. Der er ingen tvivl om, at når man som offensiv coordinator kigger på Towers’ defense, så ser man en enhed, som spiller i højt tempo, ekstrem intensitet og med masser af playmakers. Men der er heller ingen tvivl om, at Will skaber de største bekymringer, når man game planer, da det endnu ikke er lykkes et hold, at tage ham ud af en kamp, hvor han ikke er en faktor eller endda kampafgørende. Man kan vælge, at løbe bolden i modsatte retning af hvor Will står, men efterlader man ham, uden at blokere ham, ser vi ham ofte nå hele vejen rundt om den offensive linje og takle runningbacken alligevel.

Will har blot spillet to kampe i grundspillet, da han har døjet med en skade, så han er blevet sparret for at være 100% klar til semifinalen. De to kampe har været i mod de forsvarende danske mestre, Triangle Razorbacks, hvor han tidligt i kampen forcerer en fumble på et sack i en tæt kamp, som Towers vinder 14-7. I mod Razorbacks spiller han 59 snaps og er ude i 3, og kampen mod grundspillets nr. 2, Søllerød Gold Diggers spillede Will 68 defensive spil og var blot ude i 5. På det ene spil, hvor han ikke var på banen, kaster SGD et 59 yards TD. Det giver ham taklingen på oftere end hver 7. spil (6,35 plays pr. tackle). Til trods for, at det blot er blevet til to kampe, som oven i købet må forventes at have været i mod de to bedste offensive linjer (hvis vi tager Towers’ egen fra), har Will produceret nogle helt fænomenale stats, som vidner om hvor stærk og eksplosiv han er. Som bekendt, så er Towers ubesejret og vandt således også de to kampe, som Will har spillet.

For SGD nævnte jeg også Kody Graves, som altså fører SGD i taklinger. Will har på blot halvdelen af kampene lavet ligeså mange taklinger, som Kody. Vi kan kun gætte på hvordan Wills stats ville se ud, hvis han også havde spillet mod AaB 89ers og Aarhus Tigers, men jeg kan trods alt ikke forestille mig, at han ville have skruet ned for sin produktion af taklinger.

Hvad taler i mod William Sewell?

Havde Will spillet alle fire kampe i grundspillet, er der ingen tvivl

Foto: 1st Down Photo

om, at han ville være en spiller, som kunne trække stemmer til sig. Men når han kun spiller 50% af grundspillet, er det så nok til, at kunne blive National Liga MVP? Det har trods alt være i de to ”store kampe” hvor han lavet 20 taklinger og 5 sacks. Hvordan ville Towers’ record være, hvis ikke han havde været med? Stadig 4-0? Eller måske endda 2-2? Det er svært at spå om, men det taler uden tvivl i mod ham, at han har misset halvdelen af kampene. Havde det været en sæson på 10 kampe, hvor han så misser to kampe, så havde det været af mindre betydning.

Mads Marquard, DT, Copenhagen Towers

Skulle man ikke synes, at Will har spillet nok til, at kunne blive MVP, har jeg fundet hans makker på den defensive linje frem, Mads Marquard. Mads er en enormt stærk og eksplosiv spiller, som skaber problemer for selv de bedste offensive linjemænd i ligaen. Det viser hans stats også. Men én ting er hvad hans stats viser, en anden er også den impact han har ved, at tage så meget fokus fra netop den offensive linje, som skaber plads til andre. Mads spiller ofte i en 3’er teknik på den defensive linje, hvilket ofte kræver et dobbelt team fra den offensive linje. Derfor kan Mads’ stats heller ikke helt matche Wills. Alligevel formår han, at være en konstant trussel i den offensive backfield. Han spiller med en enorm styrke og en utrættelig motor, der gør, at han aldrig stopper op på et spil, hvor han jagter bolden til fløjten lyder.

I Towers’ første kamp, hjemme mod SGD, er de bagud 18-7 i starten af anden halvleg, hvor Towers netop har scoret på offense. Blot to spil senere slipper Mads fri af sin blokering og forcerer en fumble på RB Rasmus Carøe, som bliver samlet op og returneret til TD. Ud af ingenting, var Towers straks tilbage i kampen, havde momentum og et brutalt defense var vågnet op og Towers får reduceret yderligere til 18-13. På det næste defensive spil, bryder Mads endnu engang igennem og laver en takling for -3 yards, og yderligere to spil senere er Mads igen på spil, da han sacker Tanner, forcerer en fumble, hvor Towers overtager bolden igen. Så 5 defensive spil efter Towers’ første scoring, har Mads forceret en fumble, taklet RB for -3 yards og forceret endnu en fumble på et sack. Som bekendt vandt Towers denne kamp med 29-26, ikke mindst takket være de to spil, som i den grad vendte momentum og skabte optimisme på sidelinjen. Så selvom hans stats ikke matcher Wills, er kan man ikke så tvivl om hans betydning for Towers’  defense.

I kampen mod Tigers bliver det bl.a. til 1 sack og 3 taklinger for loss. Det bedste spil han leverer, er alligevel nok ingen af disse, men da han på et kastespil rammer QB, som resulterer i en interception, så Towers’ offense kan sætter flere point på tavlen.

Da Will ikke har været med i de to sidste kampe, har dette givet mere overskud på den offensive linje til, at fokusere på Mads. På trods af det, har det ikke været muligt, at stoppe ham, men blot handlet om, at begrænse ham.

Hvad taler i mod Mads Marquard?

Foto: 1st Down Photo

Det, der kan tale i mod Marquard er, at han som defensiv spiller, som også nævnt ved andre defensive spillere, forholdsvis nemt kan forsvinde fra en kamp, da han ikke får bolden i hænderne. Selvom både Mads og Will har gjort sig på den defensive linje, er det tydeligt at se på deres stats, at Will har gjort det bedre. Det er dog også to vidt forskellige opgaver de har, da Will ofte har kunne blive isoleret i et 1 mod 1 matchup, og Mads ofte har været op i mod 2 mand. Derfor kan tallene tale lidt i mod Mads ift. Will, men tager man deres matchups i begtragtning, har Marquard leveret på et niveau, som giver de fleste runningbacks mareridt.

Mike Williams, WR, Copenhagen Towers

Foto: 1st Down Photo

Copenhagen Towers havde brug for en playmaker, da de hentede Mike Williams ind, og det har de også fået. Williams har en enorm speed og har også hevet nogle seværdige bolde ind. Som kick returner, er der kun blevet sparket ned til ham 2 gange, hvor han har fået 98 yards. Det bliver desværre blot til 14 catches for 249 yards (17,79 yards pr. catch) og 5 TD. Det vidner om, at når han får bolden så sker der noget, da han scorer på mere end hver tredje catch og mere end 17 yards pr. catch vidner om hvilken playmaker han er. I kampen mod SGD er han mere eller mindre usynlig i 3 quarters, men da kampen skal afgøres, slår han til, hvor han i 4th quarter griber 3 bolde for 53 yards og 2 TD. I kampen mod Razorbacks griber han også det afgørende TD i 3rd quarter, da han griber en lang bold for 45 yards og scorer til 13-7, som Towers ender med at vinde 14-7. Så i de to tætteste kampe har han absolut været afgørende, hvilket også gør, at han er på min liste her. Alligevel har han været lidt for anonym i større dele af kampene, da han trods alt blot har 14 catches, hvilket svarer til mindre end én catch pr. quarter.

Calvin Stitt, QB, Copenhagen Towers

Foto: 1st Down Photo

Når man er quarterback for ligaens eneste ubesejret hold, bør man vel, næsten automatisk, være en af kandidaterne til titlen som MVP? Men i kampen mod SGD, bider han ikke rigtig fra sig. Han får dog kastet et langt TD til Jacob Green, men da han i 4th quarter udgår, med en skade går jeg ud fra, er Towers bagud 26-14. Der er altid mange faktorer, der spiller ind, men det virker som om, at efterbackup QB Kasper Skyum kommer på banen og dirigerer offense, kommer der mere flow i spillet, og de får som bekendt vendt kampen og vinder 29-26. Taget i betragtning, at han har en amerikansk WR i Mike Williams, Jacob Green og de to enorme TE, Philip Thun og Jesper Hansen (som dog kun har spillet to kampe), så er jeg ikke synderlig imponeret over hans præstation og ikke mindst præcision på sine kast. Han har dog vist, at han er farlig med bolden i hånden, hvor han ofte har forlænget et drive ved, at løbe selv, når han har været under pres eller ikke har kunne finde en fri WR. På trods af, at han virker mere atletisk end f.eks. Tanner i SGD, har de faktisk løbet for præcis lige mange yards. Tannar har bare gjort det på færre løb, så formår faktisk, at få flere yards pr. carry.

 

Opsummering:

AaB 89ers:

Breon Allen, RB                       

Alexander Kronborg, QB

Søllerød Gold Diggers:

Ajdin Djurdjevic, CB                                           

Tannuer Gueller, QB

Thomas Ashworth, WR                                     

Kody Graves, LB

Copenhagen Towers:

William Sewell JR, Edge rusher                   

Mads Marquard, DT

Mike Williams, WR                                         

Calvin Stitt, QB