Når Søllerød Gold Diggers på lørdag kl. 15.00 tager i mod AaB 89ers, kan vi med udgangspunkt i sidste sæson, forvente en højtscorende og spændende åbningskampkamp. SGD vandt det første indbyrdes opgør med 72-56. Det andet opgør var ikke helt så tæt, hvor SGD vandt 46-22. Så der er god grund til, at komme på Rundforbi Stadion.

Lige nu er det store spørgsmål så, hvem har haft de bedste forberedelser og fået det mest ud af holdet i sommerferien. Da det er en kort sæson, bliver det også interessant, at se hvor dybt, der er blevet gravet i sammensætningen af playbooks. Begge head coaches, Troels Vestergaard og Jakob Thellufsen, har i tidligere season pre-views givet udtryk for gode forberedelser til trods for omstændighederne.

Begge hold nåede semifinalen sidste år, som også blev endestationen. Derfor er der ingen tvivl om, at både SGD og 89ers vil gøre alt for, at få den bedst mulige start på den nye sæson. Tager vi den korte sæson in mente, så er der derfor heller ikke råd til, at have en dårlig dag, da det kan koste pladsen i playoffs.

For gæsterne, er der ingen tvivl om, at deres offense vil være centreret omkring QB, Alexander Kronborg, som får god hjælp fra sine WR’s Mads Christiansen, Jens Ole Kaae og Jacob Callesen, som vil blive suppleret godt af deres amerikanske RB, Breon Allen.

På den defensive side, bliver det spændende om hullet, som Marcus Boesen efterlader, efter han er flyttet til Copenhagen Towers, kan lukkes. De to defensive backs, Rasmus Christiansen og amerikanske Rashard Greene får til opgave, at sætte en stopper for det eksplosive SGD offense.

For hjemmeholdet er det helt sikkert værd, at holde øje med LB David Tawake og CB Ajdin Djurdjevic. Tawake så vi meget til sidste år, hvor han hurtigt blev etableret som fast mand på defense. Djurdjevic så vi desværre ikke, da han var ude med skade, som han har kæmpet for at komme sig over.

Et bud på en MVP kandidat er RB Christian Vahl. Hvis han kan holde sig fri for skader og den offensive linje kan holde niveauet fra sidste år, er der god grund til, at tro han får en stor kamp. Den offensive linje kan blive altafgørende for balancen på offense, hvis de både kan løbe og kaste bolden.

Der kan ikke købes entrébillet på stadion. Billetter kan købes her:

https://sgd.nemtilmeld.dk/15/

Kampen bliver streamet. Der bliver delt link, når de sidste detaljer er på plads.