Foto: Henning Ringlund

Copenhagen Towers skal i anden kamp i NEFL op mod det overraskende hold fra Storbritannien, Tamworth Phoenix, når den internationale turnering Northern European Football League lørdag rykker til Gentofte.

Et formstærk engelsk mandskab

Når Copenhagen Towers lørdag hjemme tager imod Tamworth Phoenix, er det et engelsk mandskab i god form, senest med en 7-60 sejr over Manchester Titans i denne sæson. Ud over den imponerende storsejr som holdet startede denne sæson ud med, viste holdet fra Coleshill ligeså imponerende resultater i den forgangene sæson.

Sæsonen 2017 blev året, hvor Tamworth Phoenix hev første ligatitel i hus, da holdet slog London Blitz 34-28 i Britbowl XXX, og kunne kaldes sig nationale mestre for første gang i klubbens historie. Det britiske hold, som nærmest udraderede alt modstand på vejen til en divisionstitel i sidste sæson, hvor holdet gik ubesejret igennem med en målscore på 556-114. Et scoringsgennemsnit på 46 point pr. kamp, hvor Tamworth Phoenix blot inkasserede 10 point pr. kamp i gennemsnit.

Dermed er der en yderst spændende kamp i vente i Gentofte. Ass. Head Coach fra Copenhagen Towers, Victor Andersen, ser også frem til en dramatisk kamp. Som altid når vi spiller internationalt forventer jeg en rigtig fysisk kamp. Der kommer til at være smæk på i 4 Quarters. De engelske hold vi før har mødt, har mange store, stærke atleter og det skal vi kunne matche en hel kamp. Den her kamp bliver tæt og meget hårdt spillet”, udtaler han til Nationalligaen.dk

Liv i det europæiske eventyr

Starten på NEFL bød på en Towers sejr på 21-10 i Norge over Oslo Vikings, hvilket gør holdet topmotiveret til at holde liv i det europæiske eventyr. Også en sejr i National Ligaen i weekenden på 22-42, trods en del besparelser mod Copenhagen Tomahawks, har været med til at tanke selvtillid ind på kontoen for det danske mesterhold.

Copenhagen Towers er også klar over, at der skal en sejr på bordet for at holde liv i det europæiske eventyr. Victor Andersen udtaler til Nationalligaen.dk: Lige nu kigger vi kun på Tamworth. Den her kamp vil vi gøre alt for at vinde. Da vi spiller en pulje, hvor alle møder alle kan tie-break reglerne komme i spil, så det er vigtigt at vi bliver ved med at holde speederen i bund hele vejen igennem kampen. Carlstad tænker vi ikke på endnu”.

Dette har også præget holdets forberedelser til kampen, hvor især det engelske defense har været i fokus. ”Der er to ting som har været interessant for os at fokusere på. For det første kører engelske hold noget lidt andet defense end vi er vant til at se i Danmark. Det kræver lidt forberedelse fra vores offense. Og defensivt er vi ret fokuseret på at de har en meget atletisk QB, som generelt set har været en udfordring for os før”, tilføjer ass. Head Coach Victor Andersen.

Dansk opbakning

Hvorvidt turen i NEFL skal fortsætte for Copenhagen Towers eller om det ubesejrede hold fra Tamworth Phoenix får vi svarene på lørdag eftermiddag i Gentofte.

Der er garanti for en god oplevelse når NEFL gæster dansk jord, og alle football elskere opfordres til at komme ud og støtte Copenhagen Towers, samt støtte den Danske fane og Dansk Amerikansk Fodbold på den internationale scene.

Kampen bliver skudt i gang søndag d. 28. april kl. 16.00 på Gentofte Sportspark, 2820 Gentofte

Facebook event: