På lørdag tager Copenhagen Towers lidt mod nord, hvor rivalerne fra Søllerød Gold Diggers står for værtsskabet. Begge hold er ubesejret og er i løbet af preseason blevet set som de to største favoritter til titlen i år. Det var også Towers og SGD, der sluttede som nr. 1 og 2 i sidste sæson, inden sæsonen blev afbrudt. Der er ingen tvivl om, at Towers de seneste år har været dominerende i opgøret, hvor de har vundet de seneste 7 kampe mod SGD. Vi skal tilbage til april 2017, for at finde seneste SGD-sejr mod Towers. 4 af de seneste 5 gange, har Towers vundet med 3 scoringer eller mere. I sidste sæsons opgør, lignede det længe, at SGD ville bryde stimen, da de førte 18-0 i pausen, men måtte ved slutfløjtet se sig overvundet med 29-26.

Towers har i denne sæson spillet to kampe, hvor de senest slog Triangle Razorbacks overbevisende, og i sæsonpremieren var det 89ers, der efter en hæderlig indsats, måtte se sig slået med 38-13. Towers’ defense har, som vi efterhånden forventer af dem, spillet utroligt solidt og ikke efterladt meget til tilfældighederne. På den offensive side, er der blevet sat mange point på tavlen, hvor spørgsmålet er om det er helt deres egen fortjeneste eller om det har været på baggrund af to modstandere, som har haft defensive udfordringer. Det er vi forhåbentlig klogere på, når kampen fløjtes af, på lørdag.

SGD har spillet én enkelt kamp mod AaB 89ers. En kamp, som de vandt sikkert, men samtidig også en kamp, hvor man efterfølgende godt kan have større forventninger til dem. Om det var fordi det var sæsonens første kamp og 89ers allerede havde spillet en enkelt, er svært at sige. På defense var de i flere omgange ved, at tillade point, men må også rose dem for, at stå sammen, når det gælder. To gange i redzone forcerer de en turnover, først en interception på goal line og senere en fumble. Offense startede fint ud, men så også ud til, at have begrænset muligheder, da WR Taylor Ekstrom udgik med en skade, som forhåbentlig ikke får større betydning for ham eller holdet, resten af sæsonen. Det er ikke fordi at Philip Holm og Frederik Oldenburg ikke kan løfte opgaven, men det skaber bare mere rum, når der er flere trusler, som defense skal dæmme op for.

To matchups, der bliver spændende at følge, er SGD’s run game over for Towers run defense. Towers har nok den stærkeste defensive linje i National Ligaen, ført an af Mads Marquard og rutineret Kristoffer Bruun, og SGD har muligvis den stærkeste offensive linje og RB.

Det andet er Towers’ passing game mod SGD’s secondary. Towers’ WR’s Magnus Georg Jensen og Jakob Green har set gode ud og virker til, at have opbygget en god kemi med Randy Schroeder, som fordeler boldene. Jeg mener dog, at Randys dybe kast godt kan hænge længe i luften, hvilket kræver meget af hans WR’s og giver defense mulighed for at lave nogle spil. Sidste år virkede SGD’s CB, Ajdin Djurdjevic næsten uovervindelig, men på trods af det, blev han testet i kampen mod 89ers. Han fik dog styr på Magnus Urth i takt med, at kampen skred frem og fik og en interception. På den anden side har de Emil Brügge, som er en fysisk stor CB og har fået bygget en stor erfaring op over de seneste sæsoner.

Foto: SBC Photo

 

Towers’ Jakob Bækgaard, har givet en kommentar omkring rivaliseringen mellem de to klubber:

Der er over de seneste år, blevet bygget en større rivalisering op mellem Towers og Gold Diggers. Er kampene mod Gold Diggers dem, man kigger efter, når kampprogrammet udgives?

Jeg er vild med den udvikling! Der er ingen tvivl om, at Søllerød er det hold som udfordrede os mest i den korte 2020 sæson. Derfor er det helt sikkert kampe, som man sætter en rød cirkel om i kalenderen, og jeg tror mange fans/tilskuere har det på samme måde.

Kan du sætte nogle ord på rivaliseringen mellem de to klubber?

Rivaliseringen har eksisteret i rigtig mange år, og er naturlig i forhold til klubbernes tætte geografiske placering. Kampene er ofte fysisk hårde, og der spilles altid lige til et halvt sekund efter fløjten. Der er en vis mængde ”bad blood” blandt nogle spillere på tværs af holdene, men jeg synes det er noget som blandt andet tilhører en rivalisering.

Igennem alle mine år på ungdomsniveau har Søllerød også været vores største rivaler, og kampene mod dem har altid været ekstra vigtige. Alt i alt er en sejr over Gold Diggers altid ekstra sød.

Er stemningen anderledes til træning, i ugen op til kampe mod Gold Diggers?

Stemningen er altid lidt mere fokuseret i enhver gameweek, men særligt i ugen op til Søllerød kampe minder vi konstant hinanden om, at det er Søllerød week. Alle er helt klar over at vi absolut skal slå Gold Diggers, så ja, man kan godt sige stemningen er anderledes – på den gode måde.

 I har ikke tabt siden 2017 til Gold Diggers. Hvorfor fortsætter denne streak på lørdag?

Jeg er overbevist om at vi får en rigtig fed kamp på lørdag. Streaken fortsætter fordi vi har en god gameplan i alle 3 faser af spillet, og vi har stadig et godt greb om dem.

 

Ligeledes har SGD RB, Christian Vahl også givet en kommentar:

Foto: 1st Down Photo

Der er over de seneste år, også inden du kom til SGD, blevet bygget en større rivalisering op

mellem Towers og Gold Diggers. Er kampene mod Towers dem, man kigger efter, når kampprogrammet udgives?

Nej egentlig ikke, jeg kigger personligt altid på den første/næste kamp vi skal spille og tæller dagene ned til kickoff.

Kan du sætte nogle ord på rivaliseringen mellem de to klubber?

Først of fremmest er der jo lokationen. Klubberne ligger meget tæt på hinanden, og blander du det med vores og deres historik i National Ligaen, så får du ikke kun en god spænding mellem spillerne, men også blandt vores fans.

Er stemningen til træning anderledes i ugen op til kampe mod Towers?

Vi har altid fokus på at holde intensitets niveauethøjt under hver træning, uanset hvem vi spiller mod. Alligevel er der en usagt forståelse af denne kamp kræver det bedste fra alle.

I har ikke slået Towers siden 2017. Hvorfor får i gjort en ende på det, på lørdag?  

Jeg forventer en tæt og hård kamp. Vores hold er meget stærkt i år, så kan sagtens se os bryde den dårlige stime.

Seneste opgør:

14. august 2020: SGD @ Towers 26 – 29

23. august 2019: SGD @ Towers 68 – 22

19. maj 2019: Towers @ SGD 44 – 26

24. august 2018: SGD @ Towers 20 – 41

27. maj 2018: Towers @ SGD 70 – 46

Kampen spilles på Rundforbi Stadion lørdag kl. 14.00

Billetter til kampen kan købes her:

https://sgd.nemtilmeld.dk/19/

Kampen sendes live på https://afi.tv/