Foto: SBC Photo

Triangle Razorbacks (3-0) tager imod Søllerød Gold Diggers (3-1) på Kristi himmelfartsdag, hvor begge hold kommer ind til kampen med et nederlag i bagagen.

For første gang i denne sæson mødes Triangle Razorbacks og Søllerød Gold Diggers. I sidste sæson endte Vejle-holdet som nummer to i National Ligaen, mens sjællænderne endte for dem på en skuffende sjetteplads – blandt andet fordi vildsvinene slog dem overbevisende i alle indbyrdes kampe sidste sæson og senest i kvartfinalen med 45-16.

I år er billedet dog et andet, da Søllerød Gold Diggers har vundet tre ud af deres fire kampe, hvor spillet er blevet væsentligt bedre, hvilket gør, at de på nuværende tidspunkt er at finde på tredjepladsen i ligaen. Hjemmeholdet, Triangle Razorbacks, er ubesejret herhjemme med tre sejre i tre kampe, som sender dem op på en andenplads. Så der lagt op til en topkamp i Vejle på denne helligdag på torsdag.

Udeholdet kommer til opgøret med et snit på 60 point per kamp, så det bliver spændende at se, hvad Razorbacks gør mod dette angreb, da deres defense har svinget i deres præstationer, mens deres offense har leveret som de skulle. Søllerød Gold Diggers kommer fra et nederlag hjemme mod Copenhagen Towers, mens Triangle Razorbacks tabte hjemme i den europæiske kamp mod Badalona Dracs.

Triangle Razorbacks kommer fra nederlag i Europa

Kampen mod Badalona Dracs hjælper Triangle Razorbacks på flere måder her til kampen mod Søllerød Gold Diggers. Det var den første kamp, hvor de havde brugt ny terminologi på defense, så det har givet Vejle-holdet en rettesnor, når de ser film som forberedelse – især fordi Søllerød Gold Diggers har en mobil quarterback, hvilket også var gældende for det catalanske storholds quarterback.

For Vejles offense er det en god ting, at de scorede lige så mange point som Wien gjorde mod Badalona Dracs, men det er et defense der er anderledes end Søllerøds. 

Sådan gribes kampen an

Triangle Razorbacks’ Head Coach, Peter Nicolajsen, mener, at de skal gribe kampen an på den måde, at deres fokus er på deres eget spil, og hvordan de eksekverer det på bedst mulige måde. Det siger han til Nationalligaen.dk, hvor han fortsætter med at give sit syn på dette års Søllerød-hold kontra det der skuffede i sidste sæson.

”De ligner et stærkere hold i år. Generelt mener jeg, at det med danske rosters ikke er nødvendigt at skifte meget ud før resultaterne, kan blive meget anderledes. Det er min opfattelse, at de var hårdt ramt på et par positioner sidste år, hvilket gav et stort udsalg på resultatformen, men det var egentligt stadig et struktureret hold, og nu har de så fået lappet et par huller over vinteren, hvilket lader til at have rykket meget”, udtaler HC Peter Nicolajsen.

En anden ting bliver hvad assisterende træner, Kim Ewé, bringer til bordet. Han har skiftet fra netop Gold Diggers til Razorbacks for blot nogle uger siden, og mon ikke han er rimelig godt inde i Diggers’ playbook. Der er dog ikke frygt at spore i sportsdirektør Casper Reinhardt, da vi taler med ham. ”Det er en fantastisk mulighed for Kim, at han er kommet til en storklub som Razorbacks, og vi er spændte på, hvad og hvordan han kan bidrage til deres organisation. Det er et kæmpe scoop for Razorbacks, og vi er selvfølgelig glade på deres vegne”, udtaler han til Nationalligaen.dk og tilføjer:

Vi skal møde et ubesejret hold, som har spillet i Europa, og deres kamp mod Badalona Dracs var en rigtig god kamp for dem. Vi kommer med et nederlag i bagagen fra sidste uge, og vi må se om vores meget unge hold kan rejse sig. Vi har selvfølgelig forberedt os, som vi plejer, og selvom Kim står på den anden sidelinje, så har vi fået en ny Offensive Coordinator og en ny QB. Han kender vores svagheder og styrker, men vi kender jo også hans” fortæller Reinhardt med et smil på læben.

Vi har leget lidt med vores angreb, og vi har fået flere spillere klar, så vi glæder os til på torsdag”, afslutter Sportsdirektør Casper Reinhardt.

Kampen på torsdag må dermed siges at være en styrkeprøve for begge mandskaber, der begge har brug for sejren for fortsat at være med i toppen af ligaen.

Kampinfo

Kampen finder sted torsdag den 30. maj på Vejle Gl. Stadion Helligkildevej 2, klokken 15:30

Læs mere om kampen på Facebook-begivenheden her:

Kampen streames på Zibrasport.dk; https://www.zibrasport.dk/events/triangle-razorbacks-vs.-sollerod-gold-diggers-581/. Streamet er sponseret af Blue Steel Sports Gear!

Tidligere indbyrdes opgør

22/9-18 Triangle Razorbacks – Søllerød Gold Diggers 45 – 16 (kvartfinale)

1/7-18 Søllerød Gold Diggers – Triangle Razorbacks 7 – 21

10/5-18 Triangle Razorbacks – Søllerød Gold Diggers 49 – 0