Foto: Tina Carstensen

AaB 89ers fik sig lidt af en football-lektion i weekendens sæsonåbner mod Copenhagen Towers. Nordjyderne havde det enormt svært, og formåede ikke at sætte et eneste point på tavlen. Nu skal de på en ny hård opgave, når de lørdag tørner ud mod Søllerød Gold Diggers.

Gold Diggers’ oprustning

Det er mere reglen end undtagelsen, at holdene i National Ligaen har en ny startende quarterback. Også hos Gold Diggers er der sket en ændring på den plads. Morten Forsbøl er kommet til fra Herlev Rebels, og med hans evner og erfaring samt Gold Diggers’ ambitioner kunne det ligne et glimrende match.

Head coach Troels Vestergaard virkede enig i den betragtning, da vi snakkede med ham. På spørgsmålet om, hvad deres mål for sæsonen er, sagde Troels hurtigt: ”Mermaid Bowl er målet.” Gold Diggers har en tro på, at Mermaid Bowl er realistisk, og spillertilgangen i vinterpausen passer med den ambition. ”Vi nåede semifinalen sidste sæson, og med Forsbøl i spidsen, håber vi på at kunne tage et skridt op.” Udover Forsbøl, er Peter Ebdrup (WR), Lars Ringgaard (LB), Søren Bakbøl (WR), Thomas Johansen (WR) og Toke Eriksen (DT) kommet til, og styrker et i forvejen stærkt Gold Diggers-hold.  Spillertilgangen til Gold Diggers må siges at være den mest markante i National Ligaen i denne sæson, og samtidig har de kun har sagt farvel til én stor profil, Mikkel Vangsgaard (LB). Det bliver spændende at se, om så store navne i dansk football, kan få tingene til at fungere sammen. Det er svært at fremhæve den største profil af de nyankommne hos Gold Diggers, da de hver især kommer til at bidrage kraftigt på holdets vej mod Mermaid Bowl. Gold Diggers ligner umiddelbart den største bejler til at vælte de lilla fra Copenhagen Towers af tronen.

Udvikling, udvikling, udvikling

89ers startede sæsonen i  sidste weekend, og vidste godt, at der ventede dem en svær kamp mod Towers, hvor det primært gjaldt om at slippe derfra med skindet på næsen. Hvis man udelukkende ser på resultatet af kampen, 47-0, så gjorde de det bestemt ikke, men 89ers’ indsats var ikke så dårlig, som resultatet ellers antyder. HC Thomas Thomsen sagde inden kampen til Nationalligaen.dk, at sæsonen for dem handlede om konstant forbedring. Vi har igen snakket med Thomsen, og om Towers-kampen siger han: ”Vi er godt klar over at kampen mod Towers ikke var prangende, men ikke desto mindre har jeg tiltro til drengene, og til at de gennem deres dedikation til hårdt arbejde og træning nok skal blive bedre, og derfor er der heller ingen der har spillet sig af holdet.”  Han forklarer yderligere, at de efter at have set kampen har fået bekræftet to ting: Hvis ikke man arbejder hårdt nok i styrkelokalet i offseason, så ses det på banen. Han mener, at Towers havde bedre atleter på 20 af de 22 positioner. Derudover siger han, at 10 spillere kan spille optimalt på et play, men hvis den 11. spiller fejler, vil det få indflydelse på udfaldet. Den unge quarterback, Alexander Kronborg, var for første gang startende quarterback i 89ers’ kamp mod Towers. Også den unge runningback Magnus Krogh fik bolden i hænderne mange gange i løbet af kampen. Trods deres unge alder hviler der et lige så stort ansvar på de to, som på resten af holdet, og alderen betyder ikke meget for Thomsen ”Alle 11 spillere på banen er vigtige for holdets succes – så qua at de er startere er de vigtige. Alder er ikke en faktor, hvis du er god nok er du gammel nok, og så spiller du på lige fod med resten af holdet.”

89ers – underdogs på ny

På papiret ligner det en overkommelig sæsondebut for Forsbøl og resten af Gold Diggers, men det unge 89ers-hold kommer med en kamp i benene fra weekenden, og mange spørgsmål må være blevet besvaret for HC Thomas Thomsen. Måske ved han så meget mere om sit holds styrker og svagheder nu, at han kan få sat dem op til at skabe sæsonens første store overraskelse? De første kampe for 89ers kan siges at være ”gratis”, og det unge hold har alt at vinde. Når det er sagt, så må favoritværdigheden klart ligge hos Gold Diggers, og det er en ”must win”-kamp for dem, hvis deres Mermaid Bowl-kandidatur skal tages alvorligt.

Kampen spilles lørdag klokken 14.00 på Rundforbi Idrætsanlæg (Egebækvej 118, 2850 Nærum)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/654982814608356/

Seneste møder

23.8.2014 – AaB 89ers @ Søllerød Gold Diggers – 0-19

12.4.2014 – Søllerød Gold Diggers @ AaB 89ers 42-26

14.9.2013 – Søllerød Gold Diggers @ AaB 89ers 37-12

1.6.2013 – AaB 89ers @ Søllerød Gold Diggers 0-68.