Så er det igen blevet tid til vores månedlige opdatering fra National Ligaen, med alle de nyheder vi ikke har nået at dække. Du er som sædvanlig meget velkommen til kontakte os på email: jhm@nationalligaen.dk hvis du sidder med vores næste scoop

Engelsk forstærkning til Demons

Amager Demons har fået tilgang af den engelske RB/LB Richard Hie. Det skriver hjemmesiden Europlayers. Den 25-årige spiller kommer fra universitetsholdet Derby Braves, hvor han har været anfører, og sidste år blev han valgt til årets hold af hjemmesiden Double Coverage, der kaldte ham “det eneste lyspunkt på holdet”. Derby Braves er samme hold som Amager Demons head coach John Stephenson tidligere har trænet. Udover tiden i Derby har Rich Hie spillet en sæson i den tyske regionalliga-klub Tollense Sharks og Tamworth Phoenix, der spiller i den bedste engelske række. Den 25-årige englænder er 183 cm høj og vejer 92 kg.

Tak til David Troels Garby for research og tekst.

Fremtid usikker for Joachim Christensen

OL for Wagner University i Joachim Christensen blev for nyligt set på sidelinjen hos Søllerød Gold Diggers. Det unge talent pådrog sig sidste år en alvorlig knæskade og går derfor en usikker fremtid i møde: ”Jeg var så uheldig at få en alvorlig knæskade i sidste sæson for Wagner, grundet flere komplikationer er jeg draget hjem for at genoptræne og komme mig 100 %. Jeg hjælper SGD’s oline her i mellemtiden, hvor jeg er blevet spurgt om jeg vil være deres midlertidige oline træner. Min fremtid angående Wagner er endnu uvis” fortæller han til Nationalligaen.dk. Det er en uheldig udvikling for Christensen der ellers så ud til at kunne have en lys fremtid på Wagner.

Endnu en Tigers QB skadet

Det har været en dyr start på sæsonen for Aarhus Tigers. I sidste måned meddelte vi at tidl. QB Mathias Lilhauge var ude med en skade for sæsonen, og i første halvleg mod Amager Demons udgik også Jakob Karkov. Det er uvist præcist hvor slemt det står til, men holdet måtte også undvære ham mod Horsens. ”Det er træls når folk er skadet, der er ikke så meget mere at sige” udtalte Tigers’ Thomas Pedersen i en kort meddelelse til Nationalligaen.dk. Med backup Troels Kjeldsen ude i holdets møde med 89ers pga. sygdom var Karkov på banen, men det vides endnu ikke om han er 100% klar.

Marcus Bennett skifter til ærkerivaler

I en overraskende udvikling kunne sgdfootball.com berette, at en af National Ligaens store talenter bytter den lilla Towers uniform ud med den gyldne Gold Diggers jersey. ”Beslutningen blev taget på baggrund af, at Towers lige nu ikke kunne give mig den mængde spilletid, som jeg føler jeg har brug for, for at kunne udvikle mig optimalt” fortæller Bennett om skiftet. Med et ønske om at spille i USA fra 2018 følte han, at det var naturligt at søge at få så megen kamp erfaring som overhovedet muligt og det følte unge Bennett at der var bedre muligheder for i Søllerød. Det har ikke været en beslutning der er taget let, og Bennett har stadig stor respekt for sin gamle klub: ”Der er intet ondt i skiftet i forhold til Towers, og elsker stadig den klub. Jeg er bare nød til at tænke egoistisk i forhold til mine planer. Derved også stor tak til Towers for de sidste 10 år”. Et skifte midt i sæsonen koster som bekendt en måneds karantæne, og Bennett vil derfor sidde ude indtil kampen mod Aalborg d. 11. juni. 

Gold Diggers profil tager pause

Mens holdet byder velkommen til én profil vinker de farvel til en anden i det WR Peter Ebdrup har valgt at tage en pause. Sgdfootball.com skriver at en knæskade pådraget i sidste års kamp mod Copenhagen Towers ikke har villet hele ordentligt, og at Ebdrup som resultat heraf, har valgt at tage en pause på endnu ubestemt tid, i håbet om at givet det tilstrækkelig ro til at hele. Der er ingen tvivl om at det er et stort tab for Gold Diggers, der har høje ambitioner for sæsonen. ”Jeg er utrolig ked af det hele, og føler allermest for bare at kæmpe mig igennem det, men følelsen af aldrig at være på toppen, og konstant at få tilbagefald, ødelægger motivationen til at passe den hårde træning, som det kræver at være med på dette niveau. Jeg har derfor valgt efter dialog med trænerstaben, at holde en pause på ubestemt tid, for at give kroppen, den tid det kræver for at blive klar. Jeg elsker football, og er ikke i tvivl om, at jeg nok skal komme til at spille igen!” udtaler Ebdrup til sgdfootball.com

Kragh spares forsat

En skade pådraget i holdets første Champion’s League kamp, har betydet at sidste års liga MVP Mathias Kragh er blevet sparet i de seneste kampe. ”Selvfølgelig mangler man en MVP når han er ude, men holdets situation har ikke ændret sig selvom Mathias har været ude. Vi har nogle gode unge backs der er klar til at opfylde deres rolle mens Mathias heler. Skaden er ikke alvorlig, men vi har holdt ham ude i den seneste kamp for at han er 100% når han går på banen igenfortæller RB Coach Brian Simonsen til Nationalligaen.dk. Det ser indtil videre ikke ud til at have kostet Razorbacks noget at have sparet den unge back, i det holdet har holdt både tempo og form i den danske liga.