Som noget nyt vil vi her på Nationalligaen.dk forsøge at dække nogle af de mindre historier som vi endnu ikke har skrevet om i vores månedlige opsamling ”Nyt fra National Ligaen”. Har du vores næste scoop, så kontakt os endelig på email: jhm@nationalligaen.dk

Wredstrøm indstiller karrieren

Kristian Wredstrøm med en fortid i Søllerød Gold Diggers, og som siden 2014 har spillet på Wagner College (Div. 1, FCS) meddelte via hans Instagram d. 6. April i år, at han indstiller karrieren. ”After a long time with football as part of my identity I can feel that my mind and my body is telling me to stop and that I have to prioritize my health and well-being first and foremost.” lød det i erklæringen fra den unge dansker. Han understreger også, at han ikke ved, om han på noget tidspunkt vender tilbage til sporten, men det ser ud til at karrieren hos Wagner Seahawks i denne omgang er slut. Det var desværre ikke muligt at få en kommentar fra Wredstrøm inden deadline.

Tidligere National Liga-MVP indstiller karrieren

National Ligaens MVP anno 2014 og tidligere Tigers runningback, Marco Rysgaard, har også valgt at indstille sin aktive karriere. Sidste år var Rysgaard plaget af skader, og har i år fået nyt arbejde på en efterskole. Han valgte derfor i offseason at tage konsekvensen af og ligge hjelmen på hylden. ”Jeg har valgt at fokusere på mit job som efterskolelærer og ligger rigtig mange kræfter i udviklingen af vores linje med amerikansk fodbold” udtaler Rysgaard til Nationalligaen.dk. Han vil i år være at finde på Tigers’ sidelinje som holdets nye runningback-træner, og vil ligeledes coache U17-landsholdets runningbacks.

Mathias Lilhauge ude for sæsonen

Én ulykke kommer sjældent alene. En anden vigtig brik for Aarhus Tigers, navnlig Mathias Lilhauge, er ude resten af sæsonen med en slem knæskade, som han pådrog sig i en træningskamp i preseason. I første omgang lød han optimistisk, men en scanning viste et overrevet korsbånd, to menisken og en lukseret knæskal, hvilket betyder at sæsonen er slut for den dygtige Aarhus-profil. ”Det er rent ud sagt pisse ærgerligt, Lil (Lilhauge red.) så forrygende ud i preseason, og han var tiltænkt en stor rolle på vores offense”, fortæller cheftræner for Aarhus Tigers, Thomas Pedersen.

Patrick Hargett til Madrid

Mange årig Towers-profil, defensive back Patrick Hargett, spiller i år for Madrid Toros i den spanske 3. division. Den spanske sæson slutter normalt omkring den danske sommerferie, og Hargett vil have mulighed for at vende tilbage til National Ligaen, men rygtes bl.a. at lede efter en plads på et Junior College. Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Hargett inden deadline.

89ers-RB Andreas Brandsen ude i åbningskamp

Runningback Andreas Brandsen der forventes at få en nøglerolle på 89ers’ angreb i 2016 måtte se til fra sidelinjen i holdets åbningskampen pga. en skade. ”Andreas har fået en fiber får nogle uger siden, så status er meget dag til dag. Vi håber han kan blive klar til Herlev, men det ved vi ikke på nuværende tidspunkt” fortæller 89ers’ cheftræner Jakob Thellufsen