Vi er mange, der har ventet på, at National Ligaen sparkes i gang på lørdag. Allerede inden den er startet, har det været en usædvanlig sæson, som er blevet udsat fra april til august Med den korte sæson og 5 hold i ligaen, møder alle hold hinanden én gang. Derfor er der lagt op til 10 spændende og afgørende kampe, inden slutspillet går i gang. Dette har ligeledes medbragt en usædvanlig optakt til sæsonen, hvor klubberne normalt har holdt sommerferie. Dette har ikke været tilfældet for SGD, som har trænet hele sommeren for, at være 100% klar til sæsonstart den 8. august, hvor de tager i mod AaB 89ers

2019 sluttede brat, da SGD, efter en fantastisk sæson, tabte semifinalen til Triangle Razorbacks på hjemmebane med 20-16. Der kan derfor ikke være nogen tvivl om, at guldgraverne fra Nordsjælland kun har ét mål i år, Mermaid Bowl trofæet.

SGD’s offense scorede mange point i 2019, hvor det blev til 485 point i grudspillet. QB, Nick Rooney, som ikke er at finde i SGD længere, havde selvfølgelig stor andel i det. Men den offensive linje gjorde et enormt arbejde, hvilket hjalp RB, Christian Vahl, som havde løbet flest yards i NL inden han desværre blev ramt af en skade, som holdt ham ude det meste af sæsonen. Kombinationen af Vahl, Emil Neumann og nyankommet Rasmus Carøe kan blive rigtig spændende at se.

Et spændende emne inden hver sæson, er imports. SGD har hentet tre amerikanske imports og suppleret med nogle europæiske. Der er ingen tvivl om, at forventningerne altid er enorme til amerikanerne. SGD har hentet QB, Tanner Gueller, DL, Logan Dykstra og LB, Kody Graves. Foruden dem, er svenske David Strobel vendt tilbage til truppen efter han spillede efteråret i SGD i sidste sæson. Yderligere er der opgraderet på den offensive linje, hvor finske Mikko Toiminen og mexicanske/spanske Luis De Las Heras kommer til, at forstærke truppen. Spanske Pablo de Diego styrker deres secondary på den defensive side sammen med islandske Nikulás Magnússon, som spiller på den defensive linje.

En spiller, som jeg personligt ser frem til at se i aktion for SGD er cornerback Ajdin Djurdjevic, som skiftede fra Kronborg Knights efter 2018 sæsonen. Han kom desværre ikke i aktion i den forgangene sæson, da han pådrog sig en knæskade, som holdt ham ude hele 2019 sæsonen. Han er en enormt atletisk cornerback, som uden tvivl vil udfordre ethvert NL-holds bedste WR.

Head coach, Troels Vestergaard har her givet os et indblik i den usædvanlige pre-season, hvordan sæsonens mål opnås, afgange og tilgange i truppen, samt hvem vi som tilskuere bør holde særligt øje med.

Off-season og pre-season har været noget usædvanlig grundet covid-19 og diverse restriktioner. Hvordan er din generelle opfattelse om spillere er faldet fra i den lange pause? Eller er spillere ligefrem kommet tilbage til sporten, netop pga. den lange pause?

I SGD har vi set begge dele, heldigvis til den positive side, men ved ikke hvordan det står til i andre klubber.

Føler du, at Jeres forberedelser i denne sommer, har været ligeså gode, som Jeres forberedelser normalvis er, hvor sæsonen starter i april?

De har selvfølgelig været anderledes, men jeg synes at vi har fået en masse ud af at træne i mindre grupper, så alt i alt tror jeg at vi står en smule stærkere til sæsonstart, end vi normalt plejer.

Du er den eneste, der er fuldtidsansat i den danske National Liga. Hvordan kommer det til syne for folk, som følger SGD?

Det synlige resultat, for udefrakommende, vil nok ikke vise sig i den nærmeste fremtid. Internt er det dog en helt anden sag. Selv om jeg og Casper Reinhardt, pr. 1/8-20, er de eneste fuldtidsansatte i klubben, så har alle der har del i klubben løftet i flok og frivillige, trænere, bestyrelse og medlemmer, har samlet gjort et kæmpe stykke arbejde. Vi arbejder med mange initiativer for bl.a. at fordre ungdomsarbejdet, styrke frivillighedskulturen og den generelle fællesskabsfølelse, der lige nu blomstrer i SGD. Der er en energi og tilgang til klubarbejdet, som jeg aldrig har oplevet før jeg og glæder mig at se klubben vækste i de kommende år.

I sidste sæson, havde i et fremragende angreb, ledt an af Nick Rooney, hvor der i grudspillet blev scoret 485 point. Nick er som bekendt ikke i Danmark i år, men Tanner Gueller står nu i spidsen for Jeres offense. Hvis vi tager den nye ligastruktur in mente, kan vi så forvente, 40+ point pr. kamp igen?

Jeg håber selvfølgelig på at vi kan score en masse point, men om vi kan gentage sidste sæson, må tiden vise.

Hvilken førsteårs senior spiller eller ny spiller i truppen, forventer du, kan blive en afgørende spiller for Jer?

Med en hel del nye ansigter fra vores u19 program, er det altid spændende at se hvem af dem der kommer til at bidrage mest i deres første seniorsæson. Skal jeg sætte navn på én enkelt spiller, så må det bliver Simon Føns (WR), der allerede sidste sæson, viste at han har et kæmpe potentiale.

I manglede en spiller i sidste sæsons afsluttende fase, som var med i MVP-snakken, da Thomas Ashworth var i USA. Er han tilbage i truppen i år?

Thomas er kommet ind på D2 skolen, University of Charleston. Glæder mig til at følge ham, han fortjener chancen derovre.

Hvad er dine forventninger til denne korte sæson, som helhed?

Tætte kampe, hvor der ikke er råd til at have en dårlig dag.

Hvad kendetegner SGD, når vi ser Jer på banen i efteråret?

Nyt offense, en masse nye ansigter og forhåbentlig en masse god fodbold.

Hvilket hold misser playoff i år?

Det hold der ender som nummer 5…

Hvem spiller Mermaid Bowl? Og vinder? Og hvorfor?

Jeg tror at vi vil se en tæt liga i år, hvor alle har en chance for at gå hele vejen.