Det bliver en spændende sæson 2019 for Frederikssund Oaks, hvor de har haft travlt i deres offseason, og fået fat i 3 nye amerikanske spillere til 2019 sæsonen.

Ny QB på rosteren

Jimmy Walker, QB. Han stammer fra Redlands, Californien, men har fornyligt spillet for Robert Morris Colonials i Pennsylvania, et stærkt Division 1 hold.

Jimmy er 187cm høj og vejer omkring 102 kg. Igennem de sidste to år med RMU Colonials har han sammenlagt kastet 3594 yards, lavet 29 touchdowns og 19 interceptions, hvilket er ret solidt. Se hans highlights her: https://www.hudl.com/video/3/2748495/5721d95619a53e2a187bbc19?fbclid=IwAR1o2DszITtvIeZEp3Vxx7o1Ecr_VqZQY7ev1FN9xwjufhnn_7xXuQiEeFQ

Det der gør ham så spændende er hans comeback-evner, som han især har vist, når hans hold har været bagud hvor han tager initiativ og sikrer hans hold sejren. Han er hurtig på fødderne, og kaster meget præcist (56% i 2018), både på de lange og korte kast (hans længste kast sidst år var på 81 yards mod Virginia State den 8. september). Hans højde gør det lettere for ham at få bolden leveret op over de store forsvarspillere, men han er ikke kendt for selv at løbe med bolden. Selvom han har 3 rushing touchdowns på hans resume, har han kun haft minus yards i rushing yards (-18 yards i 2018). Værd at nævne er, at han er hurtig ”in the pocket”, og god til at levere bolden med fart og præcision, hvilket kan skyldes hans baggrund inden for baseball. Sidste år kastede han for 1925 yards, lavede 20 touchdowns, og havde kun 11 interceptions, i forhold til hans 2017 sæson hvor han var 9:8 (TD:INT), hvilket viser at han vokser som spiller. Forskellen mellem 2018 og 2017 var at han spillede 2 kampe mere (11 kampe i 2018; 9 kampe i 2017), den nogenlunde høje interception statistik kan skyldes hans unge alder og viljestyrke til at tage en risko.

Oaks ser frem til at have deres nye stjerne på banen snart , og de forventer at han kan gøre en stor forskel nu hvor de kun fik 3 sejre i den sidste sæson, hvilket de håber at han kan være med til at ændre med det samme. På Oaks Facebook side kan man læse at Oaks Head coach, Mark White har udtrykt at Jimmy passer godt til holdet og han udtaler blandt andet: ”Jeg er utrolig glad for at bringe en spiller fra en af de øverste hylder. Jimmy Walker var en kandidat der skinnede igennem…”

Samtidig deler Jimmy på hans egen facebook, at han skal spille i Europa, “Excited for this opportunity to keep playing the game I love! [It] Will be a great experience and [I’m] looking forward to the challenge”.

Hans erfaring med at spille i USA på et Division 1 hold, vil gøre en stor forskel for hans holdkammerater og holdets dynamik. Jeg må indrømme, at jeg ser ham som en spændende QB, som vi alle bør holde øje med næste sæson.

Forsvaret bliver også forstærket

Forsvaret har også fået sig nogle nye våben, ved at importe Defensive-End Darion Simmons (Mckendree University), som har jagtet og terroriseret QB’s siden hans promotion fra special teams, da han var Freshman. Oveni har de også fået fat i den eksplosiv Line Backer Isiah Carter (Southern Oregon). Det er spændende at se at Oaks styrker og forbedrer på begge sider af bolden med unge talenter, når det kræver at både offence og defence præsterer for at vinde.

Det er tydeligt at Oaks ser frem til næste sæson, og vi glæder ligeledes os til at se hvad Jimmy Walker kan gøre i Danmarks National Liga, og hvordan Oaks klarer det i 2019.

Se Oaks opslag her: