Foto: Toftager Foto

Lørdag d. 8 juni tager Odense Badgers imod Søllerød Gold Diggers hjemme på Odense Atletik Stadion.

Der er to modsætninger som mødes når Odense Badgers tager imod SGD. Badgers har stadig sin første nationalliga sejr til gode, og SGD er tilbage i storform og må siges at være storfavoritter til at tage sejren på lørdag.

Spillere at holde øje med

Gæsterne fra Søllerød har et formidabelt offense som hidtil kun har set sig slået af Towers defense. Dette angreb er under kyndig ledelse af amerikanske QB Nick Rooney. Rooney har vist sig som en glimrende tilføjelse til SGD og har sikret at SGD stadig er en contender efter den danske stjerne QB Morten Forsbøl som i mange år stod i spidsen for SGD, hang støvlerne på hylden.

Rooney har hurtigt opbygget en god kemi med sine recerivere og især Thomas Ashworth og Frederik Oldenburg forventes at give Badgers DB’s en lang dag op kontoret.

Hjemmeholdet Badgers har haft en hård start på tilværelsen i nationalligaen, men har i glimt vist hvad der bragte dem til NL til at starte med, og de evner bestemt at sætte point på tavlen.

Når deres amerikanske running back Raymond Bradley kommer i open field så har han vist sig som en særdeles giftig løber. Badgers O-line skal blot give ham chancen, så kan han skabe mange yards.

Kampen i skyttegravene

Der hvor footbal vindes og tabes anses af mange for at være i “skyttegravene”- altså linjerne. Kan et holds linje dominere det andet holds, så bliver alt nemmere. Kan en QB få tid i lommen til at læse forsvaret og tilmed tid og plads til at levere et kast, eller kan den offensive linje skubbe den defensive linje tilbage og skabe huller for deres running back, så bliver alt offensiv football mere effektivt.

Omvendt kan et forsvar skabe pres i kastespillet og lukke hullerne i løbespillet med deres D line, så er der stor sandsynlighed for, at et angreb må se sit drive ende uden point på tavlen.

Søllerød er Odense overlegen på både O Line og D Line og det er på næsten alle parametre det være sig fysik, evner og antal af spillere på holdkortet. Badgers er ikke hjulpet af, at nogle er deres linjefolk både skal spille på offence og defence.

Forventet resultat

Det forventes at Søllerød sætter mange point på tavlen, og at de kan fremvise et offensivt festfyrværkeri.

Anderledes spændende bliver det, om Badgers kan vise noget imod gæsterne fra Nordsjælland og om de kan score flere point end de gjorde sidst de mødtes på Rundforbi.

Jeg regner med et resultat på SGD 60 og Odense Badgers 16.

Kampen sparkes i gang kl. 14 på Odense Atletik Stadion. Der er gratis indgang.

Forrige opgør

SGD 61 – 14 Badgers.