Efter Herlev Rebels fredag trak sig fra National Ligaen har der været dialog mellem DAFF og Odense Badgers om at overtage den ledige plads i NL, da Amager Demons, der var den første i rækken til at overtage pladsen, havde takket nej. Odense Badgers har vendt tilbuddet i både bestyrelse, sportslige ledelse og blandt spillerne, og resultatet er blevet, at klubben ikke føler sig klar til at overtage pladsen i NL.

Det betyder altså, at National Ligaen i 2018 kommer til at blive en række med 7 hold og ikke 8, som det ellers var planen.

Skiftet fra 8 hold til 7 har naturligvis lagt et vist pres på turneringsplanlægningen, som skulle til at finde en ny skabelon frem for at få kabalen til at gå op.

DAFF vil nu gå videre med turneringsplanlægningen ud fra, at National Ligaen i 2018 bliver med 7 hold.

Selvom Rebels altså beklageligvis kommer til at træde ud af turneringen i 2018, så kommer holdene ikke til at spille mindre fodbold, der tæller.

Alle hold i ligaen får nemlig en ekstra kamp lagt ind af de såkaldte ‘strength og schedule’-kampe, og på den måde bliver antaller af kampe altså det samme i den kommende sæson, som det altid har været meningen, nemlig 10.

Holdene i National Ligaen er blevet informeret om ændringen og beslutningen om at gå fra 8 til 7 hold i den kommende sæson, og dermed er der altså en detalje mere på plads for klubbernes forberedelse til den kommende sæson.