Foto: SBC Foto

Fusionsklubben Odense Badgers sikrede i 2018 den fynske hovedstad en velfortjent plads i National Ligaens 2019 udgave. Første NL kamp i klubbens historie bliver en svær opgave mod Tigers, der tager imod på hjemmebanen i Aarhus.

Begge klubber har brugt offseason på at signe amerikanske spillere ind i de respektive rosters. I Tigers er der gensyn til RB Rickey Stevens, mens QB Timothy Morovick er ny styrmand på Tigers offense. Badgers har signet LB/DL Will Greathouse, RB/LB Raymond Bradley og man har gen-signet OL Jawaugn Arnold, som er faldet rigtig godt til i klubben, efter en flot 2018 sæson.

Første kamp i sæsonen er altid vanskelig, og det bliver interessant, at se hvilket af de to hold, der hurtigst finder rytmen og får et godt flow i spillet. Badgers største udfordring bliver helt sikkert den forskel i tempo, der helt sikkert er mellem NL og Kval rækken og at det for mange spillere er første gang de stifter bekendtskab med landets bedste række. 

Badgers OC Søren Berthelsen: ” “Det højere tempo i NL vil vi møde blåøjet, vi har en del spillere som har NL erfaring og de har delt ud af deres erfaringer til resten af truppen. Vi har desværre haft en turbulent offseason med et par trænere der desværre er stoppet for et par uger siden. Vi har beholdt vores left tackle Jawaugn fra sidste år, og det har været rigtig godt for vores OL at få en hel lang offseason træning med ham. Will er en hårdt rammende LB/DL med en næse for at være omkring bolden. Raymond er en eksplosiv RB der læser spillet godt. Ray og Will har først den seneste uge fået lov til at træne med så vi i trænerstaben er spændt på at se hvordan de klarer sig.”

Tigers bringer flere års NL erfaring med sig, og har med et solidt offseason program forsøgt at ruste sig til hvad der ligner en historisk stærk National Liga. Klubben har en klar målsætning om at blande sig helt i toppen og Tigers HC Thomas Pedersen udtaler: “Det bliver selvfølgelig sjovt at se, hvad det nye hold i ligaen kan efter en pæn sæson sidste år og med nogle spændende amerikanere, men uanset hvad så handler det jo om os selv. Vi har haft en god offseason, stemningen er god og vi glæder os til at komme i gang. Der er naturligt lidt rust her og der skal bankes af, men mon ikke det kommer efter et par spil”

Kampen spilles lørdag d. 6. april kl. 14.00 på Tigers Field, Bøgeskov Idrætsanlæg, Engelundsvej 11, 8260 Viby J. Entré er kr. 50, men inkluderer værdikupon til Tigers grill & bod. Børn under 15 år har gratis adgang.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/322385541744600/

Kampen bliver streamet på Zibrasport: https://www.zibrasport.dk/events/aarhus-tigers-vs-odense-badgers-614/