Frederikssund Oaks stod for sidste rundes største overraskelse, da de vandt over Søllerød Gold Diggers, og lørdag skal de jagte endnu en af slagsen, når de besøger AaB 89ers.

Oprykkerne Frederikssund Oaks blev spået en hård kamp for at blive i National Ligaen i år, da sæsonen gik i gang, men med en sejr over Søllerød Gold Diggers – sidste års finalister – er holdet fulde af selvtillid. Den selvtillid skal bruges til at bygge videre på jagten på slutspillet, når Oaks gæster AaB 89ers.

89ers er pudsigt nok det andet hold, der har mødt Gold Diggers i denne sæson, og i Søllerød blev det til en 89ers-sejr, og da hjemmeholdet tabte den første kamp i sæsonen til Aarhus Tigers, er det to hold, der begge er 1-1 i denne sæson.

Hjemmeholdet 89ers må være favoritter i kampen på grund af hjemmebanen og deres status som etableret hold i National Ligaen, men Oaks har været kendetegnet ved hård fight i holdets to første kampe i ligaen i år, og de lægger sig ikke ned uden kamp.

Aalborgenserne har været gode til at flytte bolden gennem luften, og det kunne de godt ende med at have succes med mod Oaks på lørdag.

Hvor Oaks forsvar gjorde det godt mod Gold Diggers, var det særligt mod løbet, Frederikssund-holdet var stærke, men lidt flere grebne bolde for Søllerøds angreb kunne let have givet kampen et andet udfald.

Vender vi rundt på forsvar og angreb for de to hold, kommer AaB på en svær opgave med at holde styr på Oaks angreb og quarterback Jonas Jørgensen.

Jørgensen har vist sig at være meget svær at få ned og har vist stor kreativitet med bolden i hånden, og solidt spil af Oaks receivere i deres seneste kamp gjorde en verden til forskel i forhold til Oaks første kamp i sæsonen.

Det var nemlig først i holdet anden kamp i National Ligaen, at holdet fik completed et kast, men det skete så også allerede på holdets andet spil fra scrimmage i kampen mod Gold Diggers.

89ers forsvar er et meget hurtigt og atletisk et af slagsen, da man har blandet kortene og flere spillere har skiftet position i løbet af offseason. Eksempelvis spiller Jens Eg nu på den defensive linje, hvor han spillede linebacker sidste år.

Det kan sætte 89ers i en gunstig position, når de skal dække op for Oaks angreb, der gerne vil forvirre forsvaret og sende spillere i forskellige retninger, men det kræver også disciplin, og den matchup bliver spændende at holde øje med.

Læs mere om kampen på eventet på Facebook her:

https://www.facebook.com/events/2010375459005048/

Kampen bliver stremet her: http://zibrasport.dk/daff/live/