Der var to kampe i weekenden, lørdag. Lørdagens tidlige kampe, stod mellem Triangle Razorbacks og Søllerød Gold Diggers. En kamp, som ikke kunne indeholde mere spænding end det var tilfældet. I en kamp, hvor de to hold fulgtes ad hele vejen, måtte afgørelsen findes i over time.
Den favoritværdighed, som jeg tildelte SGD inden kampen, formåede de ikke at leve op til. De havde ellers hentet forstærkning i den store, hollandske TE Robin Merjenburgh. Det var en skuffende debut for hans vedkommende, som kun formår at gribe én bold for 9 yards. Det opsummerer egentlig lidt de udfordringer, som SGD ser ud til at have i år. De har altid haft en række offensive playmakers, som har kunne gøre en kampafgørende forskel, hver gang de har haft bolden i hænderne. I år, virker det som om, at de skal sætte deres lid til RB Magnus Nørgaard og QB Carlos Nieto.
Efter en generelt tæt kamp, scorer Razorbacks med 33-25, på et kort løb af Reed Gottula. Med et ekstra point, kunne de mere eller mindre have afgjort kampen. Desværre for Razorbacks, heldigvis for kampen, brænder de ekstra pointet og SGD har derfor mulighed for at bringe sig tilbage i kampen. Det er faktisk lige netop dét, de gør. Med 3:11 tilbage af kampen, løber Carlos Nieto i endzone, så SGD blot er bagud med 2 point. På det efterfølgende 2 point forsøg, stopper Razorbacks dem og det ligner en sejr, lige indtil der kastes flag for offside og Carlos Nieto får endnu en chance for at løbe i endzone. Denne gang formår han at udligne til 33-33.
På det efterfølgende kick off, står Razorbacks’ Rasmus Bukhave til at returnere sparket. To gange tidligere i kampen, har han formået at returnere kick offs hele vejen til touchdown. Det ligner faktisk også, at han skal gøre det tredje gang, indtil SGD får stoppet ham på SGD’s 40 yardlinje. Selvom Razorbacks arbejder sig stille og roligt frem på banen, formår de ikke at sparke det afgørende field goal ind og derfor skal kampen afgøres i over time.

SGD starter med bold i overtime og allerede på andet spil, løber Nieto endnu engang i endzone og tager føringen på 39-33, da det efterfølgende ekstra point kikser. Bolden kommer ikke rigtig frem til Nieto, der skal holde bolden på sparket. Derfor improviserer han og forsøger at finde Jens Ole Kaae nede i hjørnet af endzone. Det lykkes ikke og derfor får Razorbacks mulighed for at tage sejren med et touchdown og ekstra point. Det er netop dét de gør, da RB Kasper Eriksen løber i endzone på et kort løb, og det efterfølgende ekstra point sparkes ind af Kaspar Kristensen.

Spændingen udeblev i Gentofte

I Gentofte blev weekendens anden kamp spillet. Copenhagen Towers tog i mod Aalborg 89ers. Det virkede desværre som om, at al Nationalliga spænding for weekenden, blev leveret i Vejle. Kampen i Gentofte var mere et spørgsmål om hvor stort Towers skulle vinde end noget andet. Fra kampens start, viste Towers sig som værende dominerende og 89ers fik aldrig en reel chance for, at gøre kampen spændende. Alt det, der ikke kunne lykkes for gæsterne, lykkedes for Towers, der vandt kampen med hele 50-7.
Selvom jeg så Towers som en forholdsvis sikker favorit, havde jeg ikke forventet så overlegen en indsats. Det var Towers’ anden sejr i sæsonen og giver dem en målscorer på hele 109-21.

I næste uge, er der atter to kampe på programmet, når de to vinderhold fra weekendens runde tørner sammen i Vejle kl. 14.00.
I Aarhus tager Tigers i mod Søllerød Gold Diggers, ligeledes kl. 14.00.