Foto: 1st Down Photo (arkiv)

Den største overraskelse i National Liga-sæsonen hidtil kom Store Bededag, da de undertippede Amager Demons på hjemmebane slog Aarhus Tigers i en kamp, der bølgede frem og tilbage. Samtidig var det lidt af et chok for Tigers’ titeldrømme.

Tigers bedst fra start

Det var en flot dag til football på Amager på trods af en strid vind kampen igennem. Tigers lagde bedst ud. Deres angreb flyttede bolden godt og tålmodigt og quarterback Jakob Karkov fik de fleste af sine receivere i gang på holdets første to drives. Selvom Tigers-forsvaret måtte undvære Timmi Rysgaard, havde de i kampens indledning også godt styr på Demons’ angreb.
Allerede på Tigers’ første drive satte de point på tavlen. Karkov fandt Jesper Kold på et dybt kast tidligt i drivet, men et dårligt snap senere bremsede Tigers, som ”kun” satte tre point på tavlen efter et langt field goal af Jesper Hansen.

Hjemmeholdet svarede hurtigt igen på føringen. De fangede en spiller fra Tigers’ defensive linje i en offside, og Mads Edvardsen udnyttede det gratis spil, og gik dybt til Frederik Normann, som slap fri af sin opdækning og scorede på et 65 yard spil.

Tigers kom dog hurtigt foran igen. Store spil af specielt Lasse Lykke og Jesper Hansen førte til sidst til en scoring af Hansen efter et kort kast fra Karkov.
Momentum var hos Tigers, og det blev kun tydeligere på det efterfølgende kickoff. Her forsøgte de sig med et cheeky spark fra Jesper ”alt-muligt-mand” Hansens venstreben. Det kom som en overraskelse for Demons’ special teams, og Tigers’ Mikkel Just Christensen fik fat i den løse bold.

Nu fandt Karkov sig et nyt mål. Simon Lotze greb to vigtige bolde, og til sidst kunne David Paulsen gøre arbejdet færdigt og mase bolden den sidste yard ind til en 16-6-føring.

Jesper Hansen sparkede senere et nyt langt field goal ind, før problemerne begyndte for Tigerne.

Demons kom bedre og bedre med i kampen, og arbejdshesten Lars Hyrsting bragte dem før pausen tilbage i kampen med et stort 50 yard-løb på 4. down.
Nu skulle Tigers-angrebet tilbage på banen, og var med en ny mand bag center. I offseason havde Tigers to dygtige quarterbacks, der kæmpede om pladsen som starter. Desværre blev Mathias Lilhauge skadet i en optaktskamp, og mod Demons gik Jakob Karkov i stykker før pausen. Frederik Oldenburg, der normalt gør sig som receiver, skulle forsøge at styre sit holds angreb, men der kom aldrig for alvor gang i kastespillet, og Karkovs skade ændrede fuldstændigt kampen.

Demons overtager initiativet

Nu lugtede Demons blod, og de kom flyvende fra start i anden halvleg. Lillebror Mads Hyrsting bragte balance i tingene med et 11 yard touchdown-løb. I anden halvleg stod der Demons på mere eller mindre det hele. Brødrene Mads og Lars Hyrsting flyttede gang på gang bolden effektivt på løbet bag en godt spillende offensiv linje, og Mads Edvardsen styrede sit angreb flot og traf kampen igennem gode beslutninger.

I starten af fjerde quarter stod Lars Hyrsting for et af kampens helt store højdepunkter, og bragte sit hold foran 25-19, og lillebror gjorde det på den efterfølgende 2 point conversion til 27-19.

Håbet levede dog stadig for Tigers, som endelig fik gang i deres angreb igen. Oldenburg leverede gode kast, og kunne selv afslutte en flot angrebsserie ved at reducere til 27-25. På scoringen spillede Jesper Hansen igen en stor rolle. Denne gang var det med en ond blokering på en forsvarsspiller, som banede vejen for hans quarterback.

Tigers’ forsøg på en 2 point conversion glippede dog, og Demons lukkede mere eller mindre kampen på deres næste drive. De flyttede stadig bolden fornuftigt, og Edvardsen kunne løbe bolden den sidste yard ind over stregen.
I kampens døende minutter blev Tigers-spiller Christopher Feighery udvist i en underlig sekvens, hvor det var svært at gennemskue, hvad han gjorde forkert. Den sidste luft blev slået ud af Tigers, da Oldenburg på et dybt kast efter Justyn Shackleford i stedet kastede en interception til Demons’ Micki Nielsen, som afgjorde kampen.

Respekt for modstanderen

Head coach for Demons, John Stevenson, var naturligvis stolt af sit hold efter kampen. ”Vi er alle glade for sejren i fredags. På trods af at vi kom bagud 6-19, fortsatte vi, og scorede 27 point mere for at fuldende et fantastisk fightback. Vi tillod os selv at nyde øjeblikket, men på tirsdag (d. 26. red.) starter vi forfra igen, og koncentrerer os om 89ers”, udtaler han. Han tillader ikke sit hold at hvile på laurbærene, og kræver konstant forbedring. Afslutningsvis roser han Tigers for deres måde at håndtere nederlaget på: ”Jeg vil give ros til Tigers. De kom tilbage, og gjorde det til 25-27, og deres 2 point-forsøg var et vigtigt moment i kampen. De viste også god sportsånd, og lykønskede os efter kampen”, siger Stevenson, og kalder det en ”class act”.

”Coach P”, Thomas Pedersen, var skuffet over nederlaget, men ønskede ikke at bruge skaderne som en undskyldning ”Vi fik for mange skader, allerede under opvarmning fik vi problemer, og så havde vi igen for mange mentale fejl. Men der skal ikke lyde for mange undskyldninger, vi tabte og længere er den ikke.” Han har planen klar for resten af sæsonen, og nu gælder det om at komme ovenpå igen hurtigt ”Som jeg sagde til drengene efter kampen, det handler ikke om hvad vi har gjort, men hvad vi skal gøre resten af sæsonen. Nu skal vi bare på hårdt arbejde og have fikset nogle ting så vi får vendt den her stime. Vi er et for godt hold til at underpræstere, som vi har gjort indtil videre”, udtaler han til os.

Tigers skal forsøge at få vendt stimen, når de møder Horsens Stallions d. 8. maj, mens Demons dagen før skal forsøge at hente endnu en hjemmebanesejr mod AaB 89ers.

Kampen kan genses her: https://www.youtube.com/watch?v=S7hsOpwIOvo&feature=youtu.be

Scoringer

1st quarter:
0-3: #88 Hansen, 41 yard field goal
6-3: #5 Edvardsen to #83 Normann, 65 yard TD pass (PAT no good)
6-10: #4 Karkov to #88 Hansen, 11 yard TD pass (PAT good)

2nd quarter:
6-16: #43 Paulsen, 1 yard TD run (2 pt. conversion failed, incomplete pass)
6-19: #88 Hansen, 40 yard field goal
13-19: #6 Hyrsting, 50 yard TD run (PAT good)

3rd quarter:
19-19: #2 Hyrsting, 11 yard TD run (PAT no good)

4th quarter:
27-19: #6 Hyrsting, 38 yard TD run (2 pt. conversion successful, #2 run)
27-25: #81 Oldenburg, 9 yard run (2 pt. conversion failed, run stopped short)
33-25: #5 Edvardsen, 1 yard run (2 pt. conversion failed, run stopped short)