Playoffs starter i weekenden, hvilket betyder, at vi er nået så langt på året, at vi skal finde ud af hvem der bedst i alle rækker. Vi har sammensat et overblik over playoffs i alle rækker – altså fra Kvalifikationsligaen og til U19 Danmarksserien.

Kvalifikations Ligaen

Oprykning

Kvalikations Ligaen har spillet sin sidste runde, og nu skal det afgøres, hvem der skal rykke op og ned. Toppen af KL er på plads ved at Copenhagen Tomahawks AFC har vundet KL med oprykkerne fra Holstebro Dragons på 2. pladsen. På den kedelige 3. plads finder vi Roskilde Kings, som lige akkurat går glip af oprykningsspillet. Fra NL er Herlev Rebels og Horsens Stallions endt på en 7/8 plads, og skal derfor møde de bedste fra KL.

De 2 oprykningskampe til NL bliver spillet den 1./2. oktober, hvor de to opgør se således ud:

Lørdag 1. oktober kl 14:00 Herlev Rebels vs. Holstebro Dragons på hjemmebane.

Søndag 2. oktober kl 14:00 Horsens Stallions vs. Copenhagen Tomahawks på hjemmebane.

Nedrykning

I nedrykningspillet er den ene plads endt ved Avedøre NFA Monarchs, 2. år i træk. Den anden plads er der kamp for at undgå ved at Svendborg Admirals og Esbjerg Hurricanes, begge kan ende i det kedelige selskab, men det finder vi først ud af efter weekenden, hvor Esbjerg Hurricanes får besøg af Avedøre Monarchs, og Svendborg Admirals spiller på hjemmebane mod Holstebro Dragons.

De to nedrykningskampe i KL bliver spillet den 24./25. september, hvor de bliver spillet.

Avedøre Monarchs mod den bedste seed fra 2. Divisions semifinaler.

Svendborg Admirals mod den dårligste seed fra 2. Divisions semifinaler.

2. Division

I år har 2. division været præget af to tophold, der har sat sig på det meste af spillet i deres kampe. Odense Thrashers og Frederikssund Oaks har kørt parløb om 1. og 2. pladsen, men Oaks tabte pusten lige inden playoffs ved både at tabe til Kronborg Knights og Ørestaden Spartans i deres to sidste kampe. I deres semifinale, skal Oaks møde Spartans for 3. gang i år. De to sidste opgør er endt med en sejr hver, men Oaks må på baggrund af hele deres sæson ses som favoritter, selvom de tabte det sidste opgør.

Man må samtidig sætte spørgsmålstegn ved om Odense Thrashers er lige så gode som de tre østhold, der er med i playoffs. Seks af deres sejre kommer nemlig over Herning Hawks og Sønderborg Sergeants.

I Thrashers’ semifinale skal de møde Kronborg Knights, som de har slået to gange. Til trods for de to sejre, har begge kampe været tætte, så man må se Thrashers som en lille favorit. Knights playoffs-plads blev mulig, da Søllerød Gold Diggers U21-hold ikke kan rykke op i KL, da de er et 2. hold, og 2. hold ikke kan spille i en eliterække som KL. Samtidig var Sønderborg Sergeants i spil til pladsen, men Knights var bedst i tiebreak-reglen.

De to semifinaler i 2. Division bliver spillet den 17./18. september.

Lørdag 17. september kl 14:00 Frederikssund Oaks vs. Ørestaden Spartans på hjemmebane.

Søndag 18. september kl 14:00 Odense Thrashers vs. Kronborg Knights på hjemmebane.

Vinderen af de to kampe skal spille de to oprykningskampe til KL.

Danmarksserien Playoff

Danmarksserien har i år, været plaget af mange afbud, og hold der har trukket sig. Wild card-kampene bliver spillet i denne weekend, hvor kampene der skal spilles således:

Lørdag 17. september kl 14:00 Midwest Musketeers vs. Næstved Vikings på hjemmebane.

Søndag 18. september kl 14:00 Køge Marines vs. Middelfart Stigers på hjemmebane.

De to bedste hold i Danmarksserien er allerede klar til semifinalen, hvor Triangle Razerbacks II og Slagelse Wolfpack venter. De to semifinaler bliver spillet således:

Lørdag 21. september kl 14:00 Slagelse Wolfpack vs. højeste seed fra wild card.

Søndag 22. september kl 14:00 Triangle Razerbacks II vs. den lavest seed fra wild card.

Vinderne af de to semifinaler tørner sammen i Elming Bowl, som skal spilles på Slagelse Stadion den 1. oktober kl. 18:00.

Danmarksserien U19

Der er ikke nogen JNL i år, så U19 DS er den eneste U19-række. Det har været en rigtig god sæson for de unge, som kæmper alt hvad de har lært for at komme i playoffs.

Wild card-kampene bliver spillet denne weekend, hvor kampene der skal spilles således:

Lørdag 18. september kl 14:00 Aarhus Tigers vs. Copenhagen Towers på hjemmebane.

Søndag 18. september kl 14:00 Søllerød Gold Diggers vs. Aalborg 89ers på hjemmebane.

Årets Development Bowl skal spilles på Slagelse Stadion den 1. oktober kl. 15:00.