Efter 2015 sæsonens første par kampe, er det endnu engang blevet tid til en powerranking

Vores første Power Ranking kan findes her http://nationalligaen.dk/powerranking-inden-saesonstart-2015/

Vi har kigget årets første kampe igennem og fået dannet os et meget bedre billede af hvordan holdene står til hinanden
Vi har igen forsøgt at være så tæt på objektive som muligt. Endnu engang er 7 eksperter blevet spurgt om deres mening, og det er blevet til denne nye Power Ranking. Det er værd at tage med at ingen eksperter var entydigt enige om nogen af holdene i denne omgang.

  1. Aab 89ers (1 plads ned)

Som spået har nordjyderne haft store problemer med at rykke bolden. Tabet af Kasper Skyum på QB positionen har været en stor mavepuster for Aalborgenserne. 19-årige Alexander Kronborg er styrmand for et angreb der endnu har deres første point til gode. Gå-på-mod, fight og vilje er der masser af, men det har stadig ikke været nok til at imponere eksperterne. 89ers rykker en plads ned af listen og ender på listens sidste plads.

  1. Horsens Stallions (1 plads op)

Horsens er et hold på vej frem. Alle eksperterne er imponeret over hestenes start på sæsonen. I tyske Niko Lester har Horsens fundet sig et våben der er med til at skubbe dem en plads længere op på listen. Et skift på trænerposten har vist sig at være en god ide, og Stallions ligner bestemt et hold der kan blive hængende i National Ligaen. Et revance opgør mod Rebellerne og 2 kampe mod 89ers giver Horsens gode muligheder for at slutte sæsonen bedre end sidste gang holdet var at finde i National Ligaen, hvor det ikke blev til en eneste sejr.

  1. Herlev Rebels (1 plads ned)

Rebels må desværre se sig selv falde en plads i rankingen. Rebellerne har haft store problemer på angrebet, selvom nyoprykkede QB Simon DelIgren har vist gode takter i de kampe han har spillet. De store problemer skyldes især holdets manglende OL og dybden på holdet (ca 20 spillere) gør det heller ikke nemmere. Tabet af mere end 10 spillere er noget af en mundfuld for alle hold, og Rebels må kæmpe sig igennem sæsonen med en meget smal trup. Forhåbentlig kan det blive til sejre mod Horsens og Aalborg, men udover det spår eksperterne dem ikke mange chancer i deres resterende kampe.

  1. Amager Demons (1 plads op)

Ny HC, Ny QB og nyt offense har indtil videre vist sig som en glimrende opskrift for dæmonerne. Bolden bliver rykket især pga af brødrende Hyrsting der begge stiller op som RBs i et meget løbeorienteret angreb. Forsvaret er stadig det store spørgsmålstegn og det kan blive et stort problem for Amager i kampen om slutspillet. Eksperterne antager at den tætte kamp mod Stallions skyldes det ekstreme regnvejr og forventer at holdet vil give Tigers og Gold Diggers problemer i kampen om 4. pladsen.

  1. Søllerød Gold Diggers (2 pladser ned)

Den enorme spillertilgang har ikke helt givet det forventede udslag I Søllerød. Ny HC, ny QB og helt ny OL har skabt de største udfordringer. Holdet er fyldt med en masse talent, og udviklingspotentiellet er stort hos guldgraverne. Men lige nu spiller holdet slet ikke på et forventet niveau og Mermaid Bowl deltagelsen ser ud til at være I fare. Eksperterne forventer at kampen om 3. Pladsen vil stå mellem Demons, Gold Diggers og Tigers. Lige nu spår eksperterne at Gold Diggers har mere at skulle arbejde på end Tigers og dermed må holdet se sig falde hele to pladser I vores power ranking

  1. Aarhus Tigers

Tigers er stadig at finde på 3. Pladsen I rangeringen, men eksperterne mener at de har rykket sig længere væk fra Mermaid Bowl deltagelsen. Angrebet finder langsomt sin form fra sidste år, men det er bestemt ikke nemmere af at sidste års MVP, RB Marco Rysgaard stadig har problemer med at holde sig skadesfri. Den nye QB I Aarhus, Jacob Karkov, har vist rigtig mange gode takter og fører da også på nuværende tidspunkt klart National Ligaen I kastede TDs. Hvor angrebet har vist sig fra en positive side, har forsvaret derimod haft det svært. Den defensive linie ser solid ud mod pass, men det er især den manglende evne til til at lukke for modstanderenes løbspil der skaber problemer. Import CB Daniel Masifilio fylder et stort hul, men resten af defense spiller ikke op til Mermaid Bowl niveau.

  1. Triangle Razorbacks (2 pladser op)

Razorbacks har overrasket fra starten af sæsonen og ligner allerede nu et hold godt på vej tilbage i storform. Den helt store overraskelse har være RB Mathias Kragh der indtil videre har splittet ligaen ad og løbet for intet ringere end 532 yards i blot 4 kampe. Stort cadeau skal det lyde til unge Kragh, samt HC Thomas Linnemann for at få Vejle-holdet tilbage i toppen af dansk fodbold. Forsvaret ser solidt ud og angrebet har endnu ikke haft de store problemer med at rykke bolden. Vi har stadig ikke set nyindkøbte QB Steven Wilken i højeste gear og for dem så skulle have glemt det vender RB Geoffrey Lewis tilbage til efteråret når hans sæson slutter i Frankring. Razorbacks har gjort vores tidligere rangering til skamme og er fortjent rykket 2 pladser op af listen.

  1. Copenhagen Towers

Mesterholdet er stadig at finde på toppen af dansk fodbold. Men afstanden til forfølgende er formindsket og især Razorbacks ligner et hold der kan give købehavnerne problemer. Selvom 35-0 sejren ligner et magtdemonstration vil det vågne øje have opdaget holdets offensive kvaler i Champions League kampene. Forsvaret har dog vist gode takter og har endnu ikke lukket point ind i den National Ligaen. Det bliver spændende at se hvordan Towers vil klare sig igennem en hel sæson med en skydeskive på ryggen.

Toppen har delt sig

Det ligner lige nu at spændingen i toppen må lade sig vente lidt. Razorbacks og Towers er stukket af fra resten af feltet og ligner på nuværende tidspunkt de bedste bud på Mermaid Bowl deltagelse. Tigers er langt fra det niveau der fik dem i Mermaid Bowl sidste år og Gold Diggers må acceptere at det kræver tid at spille et helt nyt hold sammen. I bunden af National Ligaen kæmper Rebels, Stallions og 89ers om 6. pladsen der giver adgang til slutspillet.