Meget er sket siden vi lavede vores første Power Ranking for 2015 Sæson. I en sæson der har været den komplette rutsjebanetur, med op- og nedture for næsten alle hold har det været næsten umuligt at forudsige kampenes resultat uge for uge. Nogle hold lignede en uge et mandskab der var blæst gennem det spillemæssige loft, for derefter ugen efter at hamre gennem kældergulvet med et trykbor. Vi har igen prøvet at tage et kig på National Ligaens styrkeforhold inden vi sparker gang i playoffs. Stedet og tiden hvor alt kan ske.

Denne gang har vi delt Power Rankingen i to, rangeret efter hvor stærke vi, Nationalligaen.dks ekspert-panel, mener holdet er lige nu (powerranking placering), men også hvor vi tror de ender i tabellen når slutfløjtet har lydt d. 10. oktober (endelige placering). Med undtagelse af to hold, Gold Diggers og Towers, var der overraskende enighed om listens udformning. So without further ado…

Kravlede ind over målstregen

Flere hold kan snakke om hårde sæsoner når man ser på ændringer på rosteren og skader, men få kan matche et Herlev Rebels hold der mistede en stor gruppe af holdets profiler til Gold Diggers inden sæsonen. Der er tilgengæld kommet en ung træner i Daniel Lassen der virker til at have gåpåmod, og forhåbentligt kan han skabe noget de kan bygge videre på i det Herlevske. Desværre hjælper det dem ikke denne sæson, og de levnes ikke mange chancer mod sidste års mestre fra Copenhagen Towers i wildcard kampen

Power Ranking: 6
Endelig placering: 6

2 skridt frem og 1 tilbage

Amager Demons startede sæsonen med et par fine resultater og var en positiv oplevelse i flere kampe, men fik et par på hovedet af Razorbacks og Towers sidst på foråret og i starten af efteråret. Holdet har haft et tyndt holdkort det meste af sæsonen og skal HC John Stevenson og resten af Amager-klubben udvikle sig, er kvalitet alene ikke nok, de er ligesom ranglistens 6. plads, nød til at udbygge holdet – og det er bestemt nemmere sagt end gjort, men ikke desto mindre nødvendigt hvis de skal forsætte den positive udvikling. De kommer på en hård opgave i Aarhus på søndag, og eksperterne mener da også det bliver endestationen for dæmonerne.

Power Ranking: 5
Endelig placering: 5

Højt at flyve, dybt at falde

Der var nok ikke mange der havde troet at Copenhagen Towers inden sæsonen skulle kæmpe om at spille semifinale efter nogle forrygende sæsoner i Gentofte. Ikke desto mindre er det realiteten efter en tilnærmelsesvis afskyelig efterårssæson med tre nederlag på stribe på samlede 38-83 til listens top tre. Forsvaret har været holdets stabile klippe i år, men selvom angrebet har kværnet yards på banen har der været problemer med at afslutte, særligt i den sidste halvdel af sæsonen. Skal Towers tilbage i Mermaid Bowl skal der scores flere point – men de har alletiders mulighed for at få revanche mod ærkerivalerne fra Søllerød.

Power Ranking: 4
Endelig placering: 3

En tur i Tivoli?

Nogle hold ved man hvor man har, og andre kan man kun gætte sig til. På ranglistens 3. plads finder vi Søllerød Gold Diggers hvis sæson har haft flere op og nedture end ‘Dæmonen’ i Tivoli. En uge ser de pressede ud mod AaB 89ers, den næste slår de Towers, for så igen ugen efter at blive trådt ned af Tigers. Rygterne gik sidste år på at holdet var i en genopbygningsfase, men med tilgangen af en masse nyt talent i klubben var forventningerne store, og de er også i et vidst omfang blevet opfyldt. De fik med hiv og sving tilkæmpet sig den 2. plads der var ledig, og ser ud til at undgå banemændene i deres sidste to kampe. Holdet priser sig nok lykkelige for at skulle undgå Razorbacks før en evt. Mermaid Bowl.

Power Ranking: 3
Endelig placering: 2

Kaotisk sæson i det østjyske

Aarhus Tigers har ligesom ranglistens 3. plads haft en bizar sæson. De tre nederlag i sæsonens forår var måske ikke helt uforventet efter holdet løb i et par skader på nogle nøglepositioner, men at de skulle tabe til Rebels var der nok kun få der havde regnet med.

Hvorvidt det var det der fik alarmklokkerne til at ringe, eller det var flere at holdets profiler der meldte sig klar igen i løbet af efteråret tør ikke siges, men alle Nationalligaen.dks eksperter er enige om at holdet har spillet sig gevaldigt op i løbet af efteråret. Pga. en negativ målscore mod Towers endte de på 4. pladsen i grundspillet, hvilket betyder at alle veje fører til Razorbacks i en semifinale, hvor de ikke spås mange chancer, og hvor der var enighed om deres stigende formkurve, var der det så sandelig også om at vejspærringen i Vejle, aka. Triangle Razorbacks, nok bliver for stor en mundfuld. Tigerne har dog overrasket før det de færreste troede på dem.

Power Ranking: 2
Endelig placering: 4

”Nothing is certain…”

”… but death and taxes” – og så måske lige Razorbacks, der ligger på ekspert-panelets ukronede første plads. Ingen over og ingen ved siden af, i hvert fald lige nu. Vejleholdet har været et decideret ”ubehageligt” (tilsæt selv Asbjørn Riis’ stemme) bekendtskab, og er bred enighed, blandt eksperterne, om at de løber med ringen, pokalen og mesterskabet i år. Det profil-spækkede Razorbacks hold har slået National Ligaens playoff hold med sammenlagte 281-52 over 8 kampe. Faktisk er ranglistens nr. 2, Aarhus Tigers det eneste hold til at score mere end to TDs i en kamp mod Razorbacks i år, og alt ligner at netop de to skal møde hinanden i Vejle i en semifinale, meget lig den de to hold spillede sidste år

Power Ranking: 1
Endelig Placering: 1

Plads til flere overraskelser

At National Ligaen ofte har været lidt for forudsigelig har været en klage man har hørt fra mange kanter, og der er da stadig ingen tvivl om, at der er forskel på top og bund, men sjældent har tilskuerne oplevet så mange overraskende resultater som i år. Det har været positivt og spændende, og redaktionen er ikke i tvivl om at der er plads til mange flere overraskelser i slutspillet. Det eneste spørgsmål der står tilbage er: Hvem skal skabe dem?