Lørdag den 29. april tager AaB 89ers hjemme på AaBs anlæg imod Copenhagen Towers. Begge hold kommer ind til kampen med friske sejre i bagagen. Sidste sæson sluttede nordjyderne på en fin femteplads i ligaen og københavnerne nåede hele vejen til Mermaid Bowl, hvor de tabte og endte dermed som nummer to i ligaen.

Fotograf: Michael Quist

Godt fra start

AaB 89ers vandt deres første kamp hjemme i Aalborg 31-20 over Herlev Rebels. Det var en kamp, hvor gæsterne bragte sig foran, og 89ers fik en skade på deres quarterback, Alexander Kronborg, men det slog ikke hjemmeholdet ud. De trak nemlig fra til sidst i kampen og vandt sikkert. Det bringer på nuværende tidspunkt aalborgenserne op på tredjepladsen i den samlede stilling i National Ligaen.

Kampen på udebane denne lørdag mod AaB 89ers er Copenhagen Towers’ tredje kamp i sæsonen og holdets anden udekamp. Københavnerne tabte sæsonens første kamp ude mod Søllerød Gold Diggers med 26-30. Seks dage senere skulle man så hjemme møde oprykkerne fra Herlev Rebels. Det var en kamp, de vandt i overbevisende stil med 54-6. Towers skiftede i den kamp quarterback, Patrick Hargett ind, og han spillede det meste af kampen med stor succes. Status for det københavnske mandskab er en sejr og et nederlag, hvilket gør, at de indtager femtepladsen i National Ligaen lige nu.

Hvilken type kamp kan vi forvente?

AaB 89ers har haft tre uger at forberede sig til kampen, hvorimod Towers kommer fra deres London-kamp, og har behov for at blande kortene lidt grundet skader.

Om kampen lørdag, siger Peter Herbild, head coach i Copenhagen Towers til Nationalligaen.dk: ”jeg forventer, at 89ers spiller med en masse energi, og at vi får en god fodboldkamp. Jeg tror, vi kan forvente en god kamp, hvor 89ers vil forsøge at bygge videre på deres gode start. Det vil blive en balanceret kamp, hvor begge hold vil forsøge sig på jorden og i luften.”

“Vores forberedelser op til denne kamp har gået på, at vi vil få rettet de fejl vi lavede i første kamp mod Herlev. Det er vigtigt for os at være klar til kampen og ikke have de tre uger som en sovepude. Jeg forventer en kamp med to motiverede hold. Vi må se hvordan kampen forløber, men jeg har en forhåbning om, at vi kan følge med Towers. Som sidste års sølvvinder er Towers nok favoritter, men vi har en målsætning i 89ers om at vi skal forbedre os fra sidste sæson, og det betyder, at vi også skal blande os med topholdene – det håber vi at kunne vise allerede nu på lørdag,” fortæller en forhåbningsfuld Jakob Zinck Thellufsen, Head Coach for AaB 89ers, til Nationalligaen.dk.

Som I kan læse, så er det to velforberedte hold, der møder op til kampen i weekenden. Og selvom der er skader hos Towers, kan de stadig anses som favoritter, da de altid er med i den sjove ende af tabellen.

Kampen bliver spillet klokken 14:00 i Aalborg på Hornevej 2, 9220 Aalborg Øst.

Læs mere om kampen på Facebook-eventet her.