Foto: Mikkel Bo Rasmussen

AaB 89’ers har haft det svært i sæsonens første tre kampe, hvor de har lidt nederlag til National Ligaens top 3. På lørdag bliver det 4 for 4, når 89’ers besøger det sidste top 4-hold i tigernes hule i Viby. De spås på forhånd ikke mange chancer for sejr, men head coach Thomas Thomsen mener heller ikke, at det er parameteret for succes.

Meget gammel vin på meget nye flasker

89’ers og Tigers fulgte hinanden tæt tilbage i 1. division. 89’ers var dengang det første af de to hold til at rykke op, og har også trukket det længste strå i fleste af de to holds seneste møder, med 3 sejre i 4 kampe, som ganske vist er ved at være længe siden. Ikke siden sidste års Tigers’ import Jonn Mathews spillede, har Tigers mødt 89ers – og det var altså dengang, han spillede i rødt og sort tilbage i 2011-sæsonen, og for det ikke skal være løgn, var han skadet til denne kamp. Siden da er det dog to hold, der har udviklet sig meget forskelligt. Hvor 89’ers ikke har set slutspillet siden 2012, har Tigers været en fast del af det lige siden.

Derfor vides også meget lidt om hvordan de to hold kommer til at stå til hinanden, men det er ikke nogen hemmelighed blandt de to cheftrænere, hvem der er favoritten. ”Thomas Thomsen er en dygtig coach, og jeg vil ikke tage for let på opgaven. Med det sagt er der da ingen tvivl om, at vi er favoritter, og jeg forventer, at vi kan leve op til favoritværdigheden” udtaler Tigers’ cheftræner Thomas Pedersen frem mod lørdagens kamp, og 89’ers Thomas Thomsen er heller ikke uenig: ”Umiddelbart ligger de, med tre sejre og to nederlag, som jeg havde forventet inden sæsonstart. De er favoritter, og at hævde andet ville være utroværdigt, når man ser deres og vores start på sæsonen. For at gøre en god figur, og skabe en seværdig kamp, skal vi eliminere fejl, og klø på hele kampen igennem”.

Udviklingen er parameteret for succes

Fra sæsonens start har førnævnte Thomsen og hans trænerstab har udviklingen, sammenholdet og fighterviljen hos de unge 89’ere været i fokus, og det bliver den ved med at være, understreger Thomsen. Han var langt fra tilfreds efter nederlaget til Razorbacks for 4 uger siden, men holdet har fået snakket ud, og har fået vendt en forfærdelig kamp til gode træninger. ”Udviklingen har været god de sidste fire uger. Til trods for at vi er et hold med mange universitetsstuderende der døjer med opgaver i denne periode, har vi haft et godt fremmøde til træning, meget bedre end i de forgangende år. Så det fortæller mig at drengene tager det seriøst, og ønsker at forbedre sig. Om det er nok til at slå Tigers lørdag spekulerer jeg ikke så meget på; ikke fordi jeg ikke har tiltro til vores evner, men fordi wins og losses nu en gang ikke er vores altoverskyggende parameter når det kommer til at vurdere vores indsats som hold. Vi vil gerne forbedre os fra play til play og kamp til kamp, og det skal ske via hårdt arbejde før, under og efter kampe” forklarer han til Nationalligaen.dk og forsætter: ”Umiddelbart efter kampen (mod Razorbacks red.) var jeg utroligt skuffet over vores spil, og til dels vores attitude. Jeg føler dog at vi i de seneste ugers træning har vist en vilje til at stå til ansvar for vores fejl, og få dem rettet, hvilket forhåbentlig giver et bedre slutprodukt mod Tigers, end hvad vi præsterede mod Razorbacks”

Roser til modstanderen

Det var ikke kun Tigers’ Cheftræner Thomas Pedersen der havde rosende ord om hans modstander, også Thomsen var imponeret, særligt, over Tigers’ arbejde med holdets nye QB Jakob Karkov. ”For at tale om Karkov så har jeg altid været imponeret af knægten, og Tigers’ coaching staff skal have kæmpe ros for at tøjlet “den vilde hingst”. Og det er sagt med et glimt i øjet. Alle der fulgte NL sidste år ved at Jakob kunne kaste både langt, præcist og med flot spiral, men at han alt for ofte lavede mentale fejl. For mig ligner det at de i Århus har sat ham i et system med nemme reads (og væsentlig bedre holdkammerater end hvad han havde i Odense), og muligheden for at kaste dybt når chancen byder sig, og de har på den måde undgået at tage ‘gunslinger-mentaliteten’ fra ham”. Thomsen mener, at Karkovs rytme skal brydes ved at fjerne de nemme reads, og håber på at kunne få ham videre i hans progression og checkdowns, og håber på at kunne få lagt mere pres på fra holdes defensive linje. Han og 89’ers kan dog nyde godt af, at Marco Rysgaard igen ser ud til at blive sparet grundet skader, og at flere andre af holdets profiler nok heller ikke vil være at finde på banen. ”Vi kigger selvfølgelig på hvad der er bedst i det lange løb og det er tænkeligt at vi hviler et par spillere efter et par hårde uger. Vi har en god dybde i truppen på flere positioner, og hvis nogen er skadet er det “next man up”” forklarer Thomas Pedersen om Tigers’ skadessituation, både han og Thomsen er dog klar over, at manglen på Rysgaard vil kunne mærkes på begge hold.

Men uanset hvordan opgøret vendes og drejes, er dette en af de kampe, Tigers skal vinde for at have en reel chance for at gøre sig gældende i sæsonen, og det vil kampens forløb ganske sikkert også komme til at afspejle.

Kampen sparkes i gang på lørdag kl. 14.00 på Bøgeskovgård Idrætsanlæg i Viby.

Facebook-eventet kan findes her

Live-opdateringer fra kampen bliver tweetet på @JonMeineche