I weekenden spilles runde 12 i National Ligaen, hvor holdet fra hovedstaden Copenhagen Towers (5-1) tager imod Amager Demons (1-5). Det er top mod bund nu på søndag, hvor københavnerne må siges at være klare favoritter til sejren.

Fotograf: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Lidt om holdenes sæson

Søndagens hjemmehold, Copenhagen Towers, startede denne sæson ud med et nederlag til et endnu ubesejret Søllerød Gold Diggers-hold, men har siden da vundet fire kampe i træk – senest i weekenden, hvor det blev til en sejr over sidste års Mermaid Bowl-mestre, Triangle Razorbacks. Nu venter bundholdet Amager Demons i weekenden, hvor det kan blive svært at se, hvordan dæmonerne skal kunne trække sig sejrrigt ud af kampen.

Amager Demons kommer fra et nederlag til Aarhus Tigers, og man har da generelt også haft svært ved at vinde kampe i denne sæson – selvom man generelt har været fint med i alle kampene og har givet modstanderne kamp til stregen, men grundet færre spillere end de andre hold, er man løbet tør for kræfter til sidst. Selvfølgelig har man også mødt topholdene, som har bedre og flere spillere.

Holdenes styrker og svagheder

Towers’ styrker er klart deres kasteangreb, som fungerede rigtig godt for dem fra starten af sæsonen, men nu har de også fået deres løbeangreb med i kampene. Deres defense har også vokset sig bedre og bedre kamp for kamp. Svagheden hos det københavnske mandskab er deres manglende dybde.

Udeholdet Amager Demons’ styrker er deres kollektiv og holdånd på holdet. De er altid klar til at bakke hinanden op og spille mere end en position i løbet af kampen grundet færre spillere end de andre. Så har de også brødrene Hyrsting, Lars og Mads, som altid er en evig trussel for modstanderen. Deres svaghed er manglende rutine og en smal spillertrup.

Sådan ser trænerne på kampen

Nationalligaen.dk har talt med Victor Andersen, som er konstitueret head coach hos Copenhagen Towers, om kampen mod Amager Demons. ”Vi har haft et hårdt program i år og indtil i søndags havde vi rigtig meget fokus på at slå Razorbacks, da vi gerne ville kunne kæmpe med om 1st seed. Sæsonens mange kampe gør os godt sammenspillet, men det har også betydet flere skader. Jeg håber og regner med, at vi kan gå ud og levere en kamp, der beviser, at vi er værdige til den nyvundne andenplads. Hvis vi kan spille som vi gjorde mod Razorbacks, så har jeg en forventning om, at vi kan trække os sejrrigt ud af kampen. Demons viste sidste sæson, at de har evnerne til at kæmpe med i toppen, selv om de har haft det sværere i år, så er det stadig et hold med spændende profiler og en god indstilling. Deres energi kan give dem en fordel, hvis vi ikke er med fra start.”

På den anden side af banen forventes en fysisk kamp.

Vi har arbejdet med vores egne ting og spil samt fået rettet op på nogle småfejl vi laver. Og så har vi kigget på Towers’ spil, da vi forventer en fysisk kamp mod dem. Hvis vi skal kunne vinde kampen på søndag, så skal vi kunne udfordre og stoppe deres boks, når det kommer til løbespillet. Vi skal også undgå de helt store spil på deres kast. Så har vi en chance i kampen,” udtaler udeholdets Dennis Svensson, head coach for Amager Demons til Nationalligaen.dk.

Kampen bliver spillet søndag den 25. juni klokken 14:00 på Gentofte Stadion.

Læs mere om kampen på Facebook-begivenheden her:

Kampen streames på www.Zibrasport.dk/daff/live/

Tidligere indbyrdes opgør

9/8-2015 Copenhagen Towers – Amager Demons 59-0

12/6-2016 Copenhagen Towers  – Amager Demons 50-12

24/9-2016 Copenhagen Towers – Amager Demons 49-14