Foto: Amager Demons

I ugens første kamp skal det eneste af holdene i National Ligaen, der endnu ikke har været i aktion, spille deres første kamp. Amager Demons åbner deres sæson med en svær kamp mod sidste års finalister fra Aarhus Tigers. Tigers skal forsøge at komme ovenpå igen efter sidste weekends nederlag til Triangle Razorbacks.

Playoff-nederlag skal glemmes

De to klubbers seneste møde står nok i klar erindring for Demons. De endte nemlig med at få en syngende lussing, da de mødtes i Aarhus i 2014-sæsonens wild card-runde. Demons måtte tage hjem igen med et nederlag på 52-6. Aarhus Tigers har i det hele taget haft godt styr på Demons i deres sidste mange kampe.

Målet for de to klubber til denne sæson må forventes at være vidt forskellige. Forventningerne til Tigers er langt større, end forventningerne er til Demons. For Demons gælder det om at snige sig i playoffs, som de så flot gjorde i 2014. De fleste regner med at Tigers vil være med til at præge ligaen, og har styrken til at være i top 4.

Tigers kommer fra et nederlag til Triangle Razorbacks, og skal de regnes som titeludfordrer, kræves det, at de hurtigt får vasket den plet af sig, og slår Demons komfortabelt. Tigers’ head coach, Thomas Pedersen, erkender også, at det er vigtigt at komme hurtigt ovenpå igen efter nederlaget: ”Det er enormt vigtig at vi hurtigt får genfundet formen og kommer tilbage på sporet, og vi skal have en sejr med hjem. Men vi må ikke tage for let på opgaven, de har fået en ny HC og Demons har ikke spillet endnu så det er svært at vurdere deres styrke.” Selvom det er vigtigt at komme sig over nederlaget, har de i Tigers ikke lagt alt for meget i det. ”Nederlaget til Razorbacks var hårdt, men det er vigtigt at have fokus på de positive ting vi stadig kan få med derfra. Vi har evalueret på kampen og er blevet klogere, men et enkelt nederlag til et velspillende hold får os ikke til at ændre alverden i vores træning.”, fortæller Pedersen. Han siger dog, at der er arbejdet på nogle ting for at styrke holdånden, og at det vil kunne ses på holdet, når de fredag tager turen til Amager. Marco Rysgaard måtte udgå med en skade mod Razorbacks, men er ifølge Pedersen blevet klar takket være ”nok landets bedste medic stab”. Det vil samtidig tage en stor del af presset fra QB Jakob Karkov, at sidste års liga-MVP vender tilbage for fuld kraft.

Hvad kan vi forvente af Demons?

Usikkerheden har været et tema i næsten samtlige af vores previews indtil videre. Også hos Demons er der sket store ændringer, og hvor stor betydning det får, er svært at vurdere, før vi har set dem på fredag. Der er blevet gået ret stille med dørene hos Demons. Lasse Randa-Boldt er kommet til, men forventes ikke at starte for Demons fredag. I stedet har Demons i et indlæg på deres hjemmeside afsløret, at det bliver den 24 årige Mads Edvardsen, der får chancen bag center. Holdet har en ny head coach i spidsen. Det er britiske John Stevenson, der skal styre dæmonerne i den kommende sæson. Holdet udtrykker på deres hjemmeside, at målet for dem er at komme i semifinalen for første gang nogensinde.

Om Demons’ målsætning er realistisk, og om vi skal lægge noget i Tigers’ nederlag til Razorbacks, vil være meget nemmere at svare på fredag aften. Vi forventer en spændende kamp i et højt niveau, så udnyt helligdagen og kom ud og se en intens football-kamp!

Kampen spilles fredag d. 1. maj (Store Bededag) klokken 14.00 på Løjtegårdsvej 62, 2770 Kastrup.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/362869293906809/

Seneste indbyrdes opgør

20.9.14 – Amager Demons @ Aarhus Tigers – 6-52

23.8.14 – Amager Demons @ Aarhus Tigers – 7-54

3.5.14 – Aarhus Tigers @ Amager Demons – 40-13

17.8.13 – Aarhus Tigers @ Amager Demons – 62-21

15.6.13 – Amager Demons @ Aarhus Tigers – 13-44